Hotspot: Downtown Gourmet Market Eindhoven

Downtown Gourmet Market Eindhoven eten food restaurant Butlaroo dinner lunch

Sinds ik midden in het centrum van Eindhoven woon ga ik vaker uit eten dan voorheen doordat alles op loopafstand is. Een van de plekken waar ik graag kom is Downtown Gourmet Market. Ze hebben een zeer uniek concept, leuke uitstraling, lekker eten en een gezellige sfeer. Je kunt er een drankje doen met vrienden, maar ook heel uitgebreid eten. Vandaag vertel ik je graag meer over deze hotspot.

Downtown Gourmet Market Eindhoven eten food restaurant Butlaroo dinner lunch

Het concept

Hetgeen wat Downtown zo uniek maakt is hun concept. Het is geen restaurant zoals je gewend bent, maar een food hall waar 21 verschillende tentjes zitten die allemaal iets anders aanbieden. Van ijs tot aardappels en van pizza tot vis. Dit is heel erg handig als je uit eten wil gaan met iemand die in totaal iets anders trek heeft dan jij. Downtown heeft het namelijk gewoon allemaal waardoor iedereen kan bestellen waar hij/zij zelf zin in heeft, maar waarbij je toch aan hetzelfde tafeltje kunt zitten.

Downtown Gourmet Market Eindhoven eten food restaurant Butlaroo dinner lunch

Downtown Gourmet Market Eindhoven eten food restaurant Butlaroo dinner lunch

Het interieur

Zoals je op de foto’s kunt zien is Downtown super leuk ingericht. Het is een beetje hipster-achtig, maar wel ontzettend sfeervol en erg Instagrammable. Zelfs het behang op de wc is zo leuk dat je nog een foto zou willen maken om op social media te posten. Met stoeltjes in allerlei verschillende kleuren en printjes, neon signs die overal te zien zijn, pijlen die je de weg naar verschillende eettentjes wijzen en planten die aan het plafond hangen raak je niet uitgekeken. Zowel binnen als buiten zijn er meer dan genoeg tafeltjes en stoelen beschikbaar. Dat is ook wel nodig, want je kunt namelijk niet reserveren. Voor mij is dit nog nooit een probleem geweest, want zelfs op onwijs drukke dagen is het me gelukt om een tafeltje met zitplek te bemachtigen.

Downtown Gourmet Market Eindhoven eten food restaurant Butlaroo dinner lunch phone hand Xperia android

Downtown Gourmet Market Eindhoven eten food restaurant Butlaroo dinner lunch bagel orange juice sinaasappelsap

Bestellen met Butlaroo

Downtown heeft er ook voor gezorgd dat je niet alle kraampjes af hoeft te struinen opzoek naar het lekkerste eten om vervolgens ieder apart in een rij te gaan staan om je eten te bestellen en op te halen. Je kunt namelijk heel erg eenvoudig via butlaroo.app de QR code die op het tafeltje staat scannen waarna je een lijst krijgt met alle kraampjes die open zijn. Het aanbod is erg overzichtelijk weer gegeven en hierdoor kun je gewoon vanuit je stoel bestellen bij verschillende kraampjes – hoef je ook niet bang te zijn dat je plekje wordt ingepikt en heb je alsnog een beetje het ‘restaurant gevoel’. Er zijn serveersters die langskomen om te vragen wat je wil drinken, maar dit kun je ook bestellen via de app waarna het binnen een mum van tijd bij jou aan je tafeltje wordt bezorgt. Betalen gaat overigens ook heel erg gemakkelijk via bijvoorbeeld iDeal of creditcard. Zo kan iedereen genieten van lekker eten uit een andere keuken.

Ben jij wel eens bij Downtown Gourmet Market geweest?

Cheers!
Sandra-Anna

Een gedachte over “Hotspot: Downtown Gourmet Market Eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *