Mijn 10 favorieten van 2018

studeren studieboeken books the fates divide yellow bag tas Michael Kors rond hardlopen sunrise sunset girl sea ocean zee

Ongelofelijk dat 2018 er alweer bijna opzit. Alhoewel sommige dagen voorbij leken te kruipen ging de tijd op andere momenten juist veel te snel. Het was voor mij een heel bijzonder jaar; eentje waarbij ik mezelf heb doen verwonderen, een droom (bijna) heb weten te verwezenlijken en definitief mijn vleugels heb uitgeslagen en het ouderlijk nest heb verlaten. Het was voor mij een heel zwaar en moeilijk jaar, maar ook een hele mooie die ik absoluut niet had willen missen. Dit waren mijn tien favorieten van 2018.

Friends

Vele mensen in mijn omgeving en op het internet waren lovend over de serie Friends. Ik heb toen ik op de middelbare school zat de eerste twee afleveringen gekeken, maar ik begreep het niet echt en vond deze oude serie maar niks. Begin dit jaar ben ik er toch maar aan begonnen en inmiddels heb ik alle afleveringen gezien. Die mensen hadden gelijk, wat een leuke en hilarische serie is dit! Lunchen was maandenlang een stuk leuker doordat ik weer een aflevering op kon zetten. Mocht je net als ik het nog geen poging gegeven hebben; zeker doen, je zult er geen spijt van krijgen!

NSK Meerkamp

Dit jaar heb ik twee turnwedstrijden geturnd en een daarvan was de NSK Meerkamp in Utrecht. Met de leden van Saltare had ik een hele gezellige dag. Ik wilde gewoon mijn ding doen, maar voornamelijk veel plezier maken. Ik moest dan ook hard lachen om mijn eigen stommiteit toen ik mijn vloeroefening verpest had. Maar dat maakte de dag voor mij niet minder leuk. Met twee superoefeningen op sprong en balk wist ik mijn lage scores voor brug en vloer op te vangen waardoor ik alsnog beloond werd met een bronzen medaille voor de meerkamp. Dat mijn score op balk ver boven die van de rest uit zou stijgen had ik niet verwacht, maar ik ben nog steeds ontzettend trots op mijn gouden medaille en vertel het aan iedereen die het naar wil horen.

Hardlopen rennen running Nike Stox compressie tubes New Balance zonsopkomst ochtend oranje halve marathon

Beginnen met hardlopen

Een van de dingen die afgelopen jaar centraal hebben gestaan in mijn leven is het hardlopen. Op 10 maart trok ik voor het eerst mijn geliefde Nike’s aan (niet te verwarren met hardloopschoenen, dat waren het namelijk niet) om een rondje te gaan lopen. Ik liep toen 2,5 kilometer op een zo’n rustig mogelijk tempo. Ik verbaasde mezelf dat ik het zolang kon volhouden. Door het doorzettingsvermogen wat ik vanaf dat eerste rondje al had lukte het me uiteindelijk om op 1 augustus 21.1 km te lopen. Mijn ultieme doel was om de halve marathon van Eindhoven te lopen en ik deed er dan ook alles aan om daar te staan. Helaas gooide een vervelende blessure – waar ik nu nog steeds mee kamp – roet in het eten en zal die droom nog een jaartje op zich moeten laten wachten. Ik heb een nieuwe hobby gevonden, eentje waarbij ik mijn hoofd helemaal leeg kan maken en alles even in het perspectief kan zetten. Ik geniet van mijn rondjes, nu waarschijnlijk nog meer dan toen. Door het hardlopen heb ik ook heel veel leuke mensen leren kennen waarmee ik mijn liefde voor deze sport kan delen. Het is dus te hopen dat ik snel weer blessurevrij kan hardlopen.

Veldhoven 10 miles/Safari Run

Naast die twee turnwedstrijden heb ik (zoals je hier kunt lezen) ook aan een aantal hardloopwedstrijden meegedaan. Ik kon niet kiezen welke ik het leukst vond dus ik licht ze allebei maar uit. Veldhoven 10 miles was, ondanks dat het maar een kleinschalige wedstrijd is, goed georganiseerd. Het parcours loopt door de bossen, is ontzettend mooi en gelukkig ook verhard. Tijdens deze wedstrijd heb ik heel erg lekker kunnen lopen, mijn beoogde tempo zonder al teveel moeite aan kunnen houden en een tijd kunnen lopen die veel sneller was dan dat ik van plan was. Ik heb nog nooit zoveel genoten van het lopen van een wedstrijd als deze. Als je in de buurt woont kan ik hem je zeker aanraden. Daarnaast vond ik de Safari Run ook te gek. Hoe gaaf is het om bij zonsopkomst langs de leeuwen, olifanten en apen te lopen?! Het parcours gaat langs alle verblijven en is met behoorlijk wat heuveltjes enigszins uitdagend te noemen. Maar doordat je overal even stopt om te kijken en je er behoorlijk lang over mag doen is het goed te doen, zelfs voor beginners die nog geen 5 km achter elkaar kunnen lopen. Een leuke fun run die je zeker eens moet lopen als je de kans krijgt.

Studieboeken

Master

Ja, hij staat echt in dit lijstje, mijn Master opleiding die ik dit jaar heb gevolgd. Alhoewel ik huilend heb gesnikt dat dit de slechtste beslissing was die ik ooit heb gemaakt, heb ik er ook mooie herinneringen (en hopelijk binnenkort een Master diploma) aan overgehouden. Zo heb ik een kleine-meisjes droom waar kunnen maken; ik wilde van kleins af aan geen princes zijn zoals vele anderen, maar studeren – ik weet ook niet waarom. Het gevoel dat ik had in de eerste weken dat ik op de campus liep kan ik niet beschrijven. Ik vond het zo onwerkelijk dat ik daar was, dat ik écht aan de universiteit studeerde. Ik voelde me ongelofelijk trots. Mijn tijd op de universiteit was ook leuk door de vriendschappen die ik daar heb gemaakt. De colleges en tussenuren waren gezellig en ik heb heel wat afgelachen met de meiden. Met een in het bijzonder waarvan ik het erg jammer vind dat ze niet in Brabant woont.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Als je me een beetje kent dan komt het totaal niet als verrassing dat Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald mijn favoriete film van het afgelopen jaar was. Ik heb altijd kunnen genieten van de verhalen over Harry Potter en vind Newt Scamender nog leuker dan ik Harry ooit heb gevonden. In de eerste week dat hij in de bioscoop draaide heb ik hem gezien en alhoewel hij kritisch is ontvangen en als “tussen-film” wordt omschreven heb ik van begin tot eind geboeid gekeken. Ik vind de Wizarding World heel interessant en kan niet wachten op het vervolg.

The Fates Divide

Ook het leukste boek wat ik in 2018 heb gelezen zal niet als een verrassing komen; dat is namelijk The Fates Divide, het vervolg van Carve the Mark. Ik denk dat ik oprecht kan zeggen dat Veronica Roth mijn favoriete schrijver is. Haar boeken hebben me nog nooit teleurgesteld. Ze bedenkt werelden die alleen in haar hoofd bestaan, maar doordat ze zo levendig kan schrijven weet ze de lezer daar naartoe te transporteren. Ik vind het erg jammer dat dit tweede deel een einde aan het verhaal maakt, maar ik weet zeker dat dit niet het laatste boek is van haar hand dat ik zal lezen.

Michael Kors Canteen bag Sunflower designer tas geel rond outfit ootd vrouw

Gele Michael Kors tas

Een van mijn duurdere aankopen dit jaar was deze gele Michael Kors tas. Ik was al een langere tijd op zoek naar een leuke gele tas en werd meteen verliefd op deze. Ondanks de vorm past er nog verassend veel in. In de zomer kan bijvoorbeeld mijn zonnebril inclusief koker er gewoon in naast mijn portemonnee, telefoon, huissleutels etcetera. Hij staat gewoon heel erg vrolijk en geeft meteen kleur aan iedere grijze of zwarte outfit. Dit was zeker een goede aankoop dit jaar.

Tosti ijzer

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn ouders een tosti ijzer cadeau “om te proberen.” Ze hadden geen idee of hij kwalitatief goed zou zijn (het is een goedkopere variant van degene die zij hebben) en of ik zo’n apparaat überhaupt zou gaan gebruiken. Ik denk dat – sinds ik hem heb – er nog maar weinig weken geweest zijn waarin ik geen tosti of panini heb gemaakt. Zeker de laatste maanden aangezien ik nog maar een keer per week naar de universiteit hoefde en de overige zes dagen thuis ben voor de lunch. Volgend jaar als ik (hopelijk) full-time ga werken zal het gebruik wel wat afnemen, maar vooralsnog heb ik hem met veel liefde gebruikt.

Fuengirola

Dit jaar ging ik op vakantie naar een klein kustplaatsje in Zuid-Spanje. Een week lang heb ik aan het zwembad gelegen, strandwandelingen gemaakt en vooral heel veel gelezen en niets gedaan. Ik ben daar heerlijk tot rust gekomen waar ik toch wel behoefte aan had na een druk eerste jaar als student aan de universiteit. Op de valreep hebben we nog dolfijnen op zee gezien wat een erg bijzondere ervaring was.

Wat waren jouw favorieten van het afgelopen jaar?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *