10 dingen die je nog niet over mij wist

Happy girl blij beach strand sea zee bergen hills Spain spanje vakantie
Drie keer per week vind je op deze website een blog die geschreven is door mijn hand. Dan is het misschien ook wel leuk als je weet wie ik ben. Mijn naam weet je waarschijnlijk al, evenals dat ik in Brabant woon en werkzaam ben als marketeer. Daarnaast zijn er nog genoeg dingen die je waarschijnlijk nog niet van me wist. Vandaag licht ik er tien uit, zodat je mij een beetje beter leert kennen.

1. Ik heb in Engeland gestudeerd
Al van kleins af aan wilde ik graag naar Engeland en had ik de droom om daar ooit te wonen. Heel lang heb ik dit uitgesteld, maar tijdens mijn studie heb ik besloten om er gewoon voor te gaan. Voor mijn minor heb ik dus een semester in Engeland gestudeerd aan Manchester Metropolitan University. Van half september tot januari heb ik daarom in Engeland gewoond. Tijdens mijn verblijf daar heb ik veel gereisd en een groot deel van Engeland mogen zien. Daarnaast staat het ook onwijs goed op mijn CV. Iedereen gaat er nu vanuit dat mijn Engelse spreek- en schrijfvaardigheid goed is, waardoor ik mezelf niet meer hoef te bewijzen.

2. Ik kan geen vuist maken
Dit klinkt misschien heel raar, maar zowel met mijn linker- als met mijn rechterhand kan ik geen vuist maken. Om deze reden ziet het ook gek uit wanneer ik een duim omhoog doe. Een vuist maken lukt mij niet doordat mijn wijsvinger niet mee omlaag wilt gaan met de rest van mijn vingers. Deze blijft dus een heel stuk uitsteken. Ik heb een handtherapeut hiernaar gevraagd maar zij had dit ook niet eerder gezien en kon niet helemaal verklaren waar het door komt. Waarschijnlijk zijn de spieren in allebei mijn wijsvingers te kort.

3. Ik houd er niet van om mijn verjaardag te vieren
Als kind heb ik het ongetwijfeld leuk gevonden om een kinderfeestje te geven, maar sinds ik deze tijd ben gepasseerd en ‘volwassen’ ben geworden vier ik mijn verjaardag liever niet. De laatste keer dat een feestje heb gegeven voor vrienden was toen ik 17 was. Mijn familie is daarna nog wel een paar jaar langs geweest om mijn verjaardag te vieren, maar meestal probeer ik hier onderuit te komen door het eindeloos uit te stellen of het samen met iets anders te vieren zoals het behalen van een diploma of een housewarming. Met name de laatste jaren probeer ik mijn verjaardag echt te ontvluchten. Vorig jaar heb ik bijvoorbeeld expres een hardloopwedstrijd op mijn verjaardag gepland en dit jaar moet ik overdag werken en ga ik ’s avonds naar een concert van mijn favoriete band.

Schaatsen iceskating sportiom wintersport ijs

4. Ik vind het onwijs leuk om te schaatsen
De allereerste diploma die ik ooit heb gehaald was een schaatsdiploma in 1999. Ik zat toen op schaatsles en vond het onwijs leuk. Iedere week ging ik schaatsen waardoor ik als kleine ukkepuk al op ‘echte’ schaatsen mocht in plaats van op botjes die je onder je schoenen bindt. Ondanks dat ik nu niet meer zo vaak op de ijsbaan te vinden bent vind ik het wel nog steeds even leuk als toen en ben ik altijd van de partij als er een schaatsactiviteit wordt georganiseerd.

5. Mijn favoriete smaak is vanille
Waarbij de meeste mensen van chocolade smaak houden, heb ik het liefst plain old vanille. Of het nu om pudding, ijs of een ander toetje gaat. Ook koekjes heb ik liever met een vanillevulling dan met een chocoladevulling, evenals dat ik liever ‘normale’ cake heb dan chocoladecake. Vanille is niet saai, het is gewoon onwijs lekker.

6. Ik ben erg leergierig
Ik denk dat het altijd al in mij heeft gezeten. Als klein kind probeerde ik (geloof ik) dezelfde dingen te leren als mijn twee jaar oudere broer. Hierdoor kon ik bijvoorbeeld als een van de eerste uit mijn klas lezen. Ik leer graag nieuwe dingen, of het nu kennis of vaardigheden zijn. Zo heb ik mezelf aangeleerd hoe Adobe programma’s werken en ben ik nu op mijn eigen houtje Frans aan het leren omdat het me wel handig lijkt als ik deze taal spreek. Daarnaast doe ik in mijn vrije tijd een cursus om autotechnicus te worden. Niet zozeer omdat ik graag aan auto’s wil kunnen sleutelen, maar omdat dit een product is wat het bedrijf waar ik werk heeft ontwikkeld en ik dus erg leergierig ben.

Netflix tv kijken Crossing Lines interieur

7. Ik val vaak in slaap als ik ’s avonds Netflix kijk
Mijn vriend zal deze zeker beamen; als we ’s avonds op de bank televisie aan het kijken zijn, dan is de kans groot dat ik ergens halverwege een beetje in slaap sukkel. Echt een diepe slaap heb ik dan niet en na een paar seconden of minuten heb ik mijn ogen ook gewoon weer open. Helaas komt het wel zo vaak voor dat ik iedere avond meerdere keren de vraag gesteld krijg of ik nog wakker ben. Het komt waarschijnlijk doordat ik ’s ochtends vroeg opsta en in de avond dan gewoon moe ben. Als ik dan ook nog eens lekker op de bank ga liggen wordt het steeds moeilijker om mijn ogen open te houden.

8. Ik turn al bijna 20 jaar
Als je mijn blog al een lange tijd volgt, dan is het je waarschijnlijk niet ontgaan dat ik nog steeds iedere week in de turnhal te vinden ben. Met name in het begin van mijn blog schreef ik hier vaak over. Wat je waarschijnlijk nog niet wist is dat het dit najaar 20 jaar geleden is dat ik naar mijn eerste turnles ging. Inmiddels geef ik ook al heel wat jaartjes zelf training. Dat begon ooit bij kleuters en is daarna gegroeid naar een steeds oudere groep. Momenteel geef ik training aan enthousiaste studenten.

9. Vroeger kon ik best aardig tekenen
Als kind genoot ik er veel meer van om binnen te kleuren dan om buiten een potje te voetballen. Ik was dan ook altijd creatief bezig en veel aan het tekenen. Uiteindelijk werd ik er steeds beter in en ben ik op de middelbare school begonnen met het zo realistisch mogelijk natekenen van portretten. Heel erg goed ben ik er helaas niet in geworden want door een kunstleraar die alles wat ik deed afkraakte ben ik al het plezier in tekenen verloren en heb ik het daarna jarenlang niet meer gedaan. Best zonde eigenlijk want ik had er wel aanleg voor.

10. Bij de McDonalds bestel ik altijd een Happy Meal
Als kind is het natuurlijk niet gek wanneer je bij de McDonalds een Happy Meal besteld. Als 25-jarige is het wel ietwat merkwaardig. Ik ben hier eigenlijk nooit mee gestopt. Met name als kind en tiener at ik gewoon ontzettend weinig. Ik zat zo snel vol dat een Happy Meal nog te groot voor me was. Zelfs toen ik 15 was kon ik de frietjes niet allemaal op. Daar kan ik me inmiddels niets meer bij voorstellen doordat ik een grotere eetlust heb gekregen, but old habits die hard.

Welk feitje over jou weet bijna niemand?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *