10 dingen die mij gelukkig maken

Happy girl blij beach strand sea zee bergen hills Spain spanje vakantie

Het leven gaat razendsnel voorbij en voor je het weet is er alweer een jaar om. Daarom is het goed om soms even aan de handrem te trekken en stil te staan bij het nu. In de weken dat ik het ontzettend druk heb met allerlei deadlines en tentamens vraag ik me echt af waarom ik mezelf dit aan doe en vind ik mijn leven eventjes niet zo leuk. Maar als ik het dan weer wat rustiger heb, wat leuks voor mezelf kan doen en weer tijd en aandacht aan mijn familie en vriend kan besteden word ik weer intens gelukkig, kan ik heel erg genieten van het leven, ben ik ontzettend dankbaar voor alles wat ik heb en ben ik geloof ook een leuker persoon. Het leek me wel goed om eens een keer alle dingen waar ik gelukkig van word op een rijtje te zetten. Ik dacht dat het behoorlijk moeilijk ging worden om tien dingen te bedenken, maar dat viel heel erg mee.

1. Lieve mensen om me heen

Ik ben gezegend met veel lieve mensen om me heen die er dag en nacht voor me zijn. De mensen die trots zijn op hetgeen wat ik doe en wat ik heb bereikt, maar er ook voor me zijn als ik me niet goed of verdrietig voel. Ik hoef ze niet bij naam te noemen, want zij weten zelf wel wie dit zijn. Maar deze lieve mensen maken mij iedere dag heel erg gelukkig.

2. Hardlopen

Ondanks dat ik nog niet zo heel lang geleden ben begonnen met hardlopen en ik op dit moment door mijn blessure niet mag hardlopen, word ik er wel heel gelukkig van. Tijdens mijn trainingen afgelopen zomer kwam ik altijd vrolijk terug van mijn rondje. Ik kan heel erg genieten van de omgeving waarin ik loop en van het lopen zelf. Ik sta nog steeds versteld van hetgeen wat mijn lichaam fysiek en mentaal aankan.

3. Turnen

Al sinds ik in groep 3 zit zit op turnen en ondanks dat van juni tot half oktober een break heb gehad ben ik ontzettend blij dat ik weer ben begonnen. Tijdens mijn halve marathon training was het heel erg aan het kriebelen en heb ik het ook echt gemist. Ik ben er weliswaar niet goed in, maar vind het zo ontzettend leuk om te doen dat ik gewoon lekker blijf doorgaan.

Thee drinken inschenken English high tea Cardiff England Wales Cute girl

4. Thee drinken

In de zomer moet ik er niets van hebben, maar nu de koudere dagen weer zijn aangebroken drink ik niets liever dan thee. Vaak is het toch een klein momentje van rust waarbij ik van iedere  warme slok kan genieten.

5. ’s Avonds op de bank zitten

Het klinkt misschien een beetje suf, maar ik kan heel erg gelukkig worden van ’s avonds op de bank zitten – het liefst samen met mijn vriend. Het betekend dat ik die dag (of de dagen ervoor) heel hard heb gewerkt waardoor ik het mezelf kan veroorloven om eventjes een uurtje niets te doen voordat ik naar bed ga. Dat geeft voldoening en het is natuurlijk fijn om even te rusten, bij te komen en niets te doen.

6. Een nieuwe aflevering van een leuke serie

Er zijn niet veel series die ik kijk en al helemaal niet die ik bijhoud en waarvan ik iedere week de nieuwste aflevering kijk. Meestal “spaar” ik de afleveringen op zodat ik ze allemaal achter elkaar kan kijken als ik weer tijd heb. Maar sommige series zijn nu eenmaal zo goed en zo leuk dat ik niet kan wachten en Netflix meerdere keren check of de nieuwste aflevering al online staat. Ik ga er dan helemaal goed voor zitten met een lekker kopje thee om zo ongestoord te kunnen kijken.

7. Een lekkere lunch of maaltijd

Voor lunch eet ik negen van de tien keer gewoon een boterham met glas water of kopje thee, helemaal niets bijzonders. Maar als ik een keer een tosti maak of een banaan op mijn boterham neem in plaats van simpel beleg dan geniet ik toch een beetje extra van mijn lunch. En als we ’s avonds voor het avondeten iets lekkers eten dan kan ik daar echt de hele dag naar uitkijken, soms zelfs wel langer als ik het van te voren al heb bedacht.

boek thee chocoladereep lekker lezen anna and the french kiss young adult mok

8. Lezen

Vroeger verslond ik boeken en ging ik meerdere keren in de maand naar de bibliotheek om nieuwe uit te zoeken. Maar met het drukke leven van nu is dat wel wat anders. Ik lees nog maar heel erg weinig simpelweg doordat ik er de tijd niet voor heb. Maar als ik wel lees – al is het maar een artikel in een tijdschrift – dan betekend dat dat ik eventjes rustig aan kan doen. Bijvoorbeeld ’s ochtends als ik aan het ontbijten ben. Maar het allerfijnste is toch wel als ik helemaal meegenomen kan worden in een verhaal, zoals bij The Fates Divide die ik onlangs las.

9. Bakken

Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan om te koken, maar nog leuker vind ik het om te bakken. Taarten en toetjes maken zijn toch echt wel favoriet. Doordat ik het zo druk heb kan ik niet zo vaak lekkere dingen maken als ik zou willen, maar des te meer ik kan ervan kan genieten op de momenten dat ik wel met mijn mixer aan de slag kan.

10. Hondjes

Hoe slecht mijn humeur ook is, honden kunnen mij altijd weer opvrolijken. Ik ben een echte hondenliefhebber en kijk er altijd naar uit om mijn eigen trouwe viervoeter weer te zien. Het enthousiasme waarmee hij me begroet en zijn lieve snuitje zijn zo ontzettend aandoenlijk.

Waar word jij gelukkig van?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *