19 redenen waarom mijn 2019 nu al is geslaagd

2019 Halve marathon hardlopen Maastricht Parijs Eiffeltoren Disneyland vakantie Edinburgh Schotland UK United Kingdom Verenigd Koninkrijk Groot Brittannie Great britain diploma halen graduation graduaten geslaagd master Tilburg University universiteit eerste podium goud medaille medal turnen gymnastics

Van tevoren zeggen dat het komende jaar jóúw jaar gaat worden is behoorlijk gewaagd. Als je zulke hoge verwachtingen hebt kan het natuurlijk alleen maar tegenvallen. En toch deed ik het. Ik wist in 2018 al dat dit jaar veel moois voor mij in petto zou hebben, dat kon gewoon niet anders. Gelukkig kreeg ik gelijk en werden mijn verwachtingen zelfs overtroffen. We zijn pas net over de helft van dit jaar en toch kan ik nu al negentien (!!!) redenen bedenken waarom mijn jaar nu al geslaagd is.

 1. Master behaald: 2019 is voor mij letterlijk een geslaagd jaar doordat ik zelf in februari slaagde voor mijn opleiding. Ik deed de Master Communication and Information Sciences met als track Business Communication and Digital Media aan Tilburg University. Als klein kind droomde ik er al van om aan de universiteit te studeren en met het behalen van mijn bul en de titel Master of Science (of doctorandus) is die droom werkelijkheid geworden.
 2. Blessurevrij hardlopen: In 2018 kampte ik vijf maanden lang met een blessure waardoor ik niet kon hardlopen. Gelukkig nam ik actie, liet ik er verschillende specialisten naar kijken en kwam er uiteindelijk een behandelplan dat ervoor gezorgd heeft dat ik nu weer blessurevrij en pijnvrij kan hardlopen.
 3. Een nieuwe tas: Je mag het best materialistisch van me noemen, maar ik kan heel erg gelukkig worden van een mooie tas. Ik kijk er iedere keer met pretoogjes naar en zou hem bijna willen knuffelen. Voor het behalen van mijn Master kreeg ik een prachtige Michael Kors tas cadeau waar ik nog steeds heel erg blij mee ben en ik verwacht dat dat de komende jaren nog wel zo zal blijven. Benieuwd naar hoe hij eruit ziet? Bekijk dan deze blog.
 4. Eerste full-time baan: Nadat ik begin dit jaar afstudeerde kwam ik opeens in de volgende fase van mijn leven terecht. Ik was volwassen, moest mijn huur betalen en mijn verantwoordelijkheden onder ogen zien. Ik moest opzoek gaan naar een leuke baan en die heb ik gevonden. Sinds 1 mei werk ik bij Prodimed waar ik het erg naar mijn zin heb.
 5. 1 jaar samenwonen: Halverwege april vorig jaar kreeg ik de sleutel van mijn allereerste eigen appartement waarin ik ging samenwonen met mijn vriend. Inmiddels wonen we nu dus een jaar samen en vind ik het nog steeds heel leuk om hier samen met hem te wonen.
 6. Edinburgh met mijn moeder: Als cadeau voor mijn Master kreeg ik van mijn ouders een weekendje weg cadeau. Samen met mijn moeder ging ik in maart naar Edinburg in Schotland waar we ondanks een natte eerste dag het heel erg naar ons zin hadden.
 7. Halve marathon uitlopen: Een van mijn sportieve hoogtepunten van dit jaar is toch wel echt het uitlopen van mijn eerste halve marathon tijdens een wedstrijd. Dat gebeurde deze maand tijdens Maastrichts Mooiste. Het was heel zwaar, maar des te blijer ben ik dat het me toch is gelukt om de wedstrijd helemaal uit te lopen.
 8. Harry Potter: Voor Valentijnsdag kreeg ik een boxset met daarin alle Harry Potter boeken cadeau. Daardoor ben ik ze allemaal opnieuw aan het lezen en heb ik ook alle films nog een keer bekeken. Opeens merk ik allemaal details op die ik de eerste keer dat ik de boeken las en de films keek over het hoofd had gezien. Leuk dat je het verhaal wat je al zo vaak hebt gehoord weer opnieuw kunt beleven.
 9. Snowboard cursus: Omdat we  komende winter graag op wintersport willen gaan, maar dit de vorige keer niet zo goed is afgelopen, besloot ik om een snowboard cursus te gaan volgen. Drie dagen lang kreeg ik iedere dag een paar uurtjes les en werd mij de fijne kneepjes van deze sport aangeleerd. Na de cursus ben ik nog een dagje in Landgraaf gaan snowboarden en kreeg ik de bevestiging dat ik inderdaad een stuk beter was geworden. Daarnaast vond ik het gewoon onwijs leuk om lekker te snowboarden.
 10. Mijn naam vereeuwigd in de Efteling: Omdat ik vorig jaar werkte in de Efteling toen ze hun lange termijn doel (5 miljoen bezoekers in een jaar in het park verwelkomen) haalde, werd ik destijds getrakteerd op het meest legendarische personeelsfeest ooit. Daarnaast is er nu een nieuwe entree met glas-in-lood raam gemaakt dat bestaat uit heel veel kleine tegeltjes, en op een van die tegeltjes staat mijn naam geschreven. Zelf heb ik een replica van dat kleine stukje glas-in-lood raam gekregen die ik thuis op kan hangen of neer kan zetten.Turnen balk turnwedstrijd turnpakje TT gymnastisch NSTC2 2017 toespelwedstrijd turner gymnastisch goud gold medal medaille podium
 11. PR op de 5 kilometer: Binnen het hardlopen zijn er een aantal magische grenzen zoals het lopen van een marathon binnen de 4 uur. Persoonlijk had ik een magische grens gezet op het lopen van een 5 kilometer wedstrijd binnen het half uur. Tijdens een wedstrijd in mijn eigen stad kwam ik dit jaar met een PR over de finish en liep ik deze afstand eindelijk binnen 30 minuten.
 12. Ray Ban Erica: Omdat de sterkte van mijn ogen in de afgelopen jaren toch best wat was toegenomen en mijn zonnebril op sterkte inmiddels niet meer voldoende was kocht ik een nieuwe zonnebril. Dit werd het model genaamd ‘Erica’ van Ray Ban. Een super mooie en simpele bril die ervoor zorgt dat ik weer veilig auto kan rijden zonder dat ik geblindeerd word door de zon. Daarnaast loop ik er ook weer stylish bij als ik op een zonnige dag in de stad ben.
 13. Parijs en Disneyland: Naast Edinburg ben ik dit jaar ook een weekendje naar Parijs en Disneyland geweest. Ondanks dat we maar drie dagen weg waren en het mega warm was in Frankrijk heb ik heel erg kunnen genieten van dit lange weekend. Het was bijzonder om na ruim 15 jaar weer naar Disneyland te gaan, ik heb dus zeker mijn ogen uitgekeken.
 14. 3 jaar samen: Aanstaande woensdag zijn mijn lieve vriend en ik alweer drie jaar samen. Aan de ene kant voelt het alsof de tijd mega snel is gegaan, maar aan de andere kant voelt het alsof ik hem al jaren ken en we al veel langer bij elkaar zijn. Hij maakt me nog steeds gelukkig en ik hoop dat we nog vele jaren samen mogen genieten van het leven.
 15. Batavierenrace: Het lopen van een relay race stond al een tijdje op mijn bucketlist. Dit verlangen is volledig aangewakkerd door verhalen op Instagram, waardoor ik geen twee keer na hoefde te denken toen ik mee kon lopen tijdens de Batavierenrace. Dit is de grootste relay race waarin teams van voornamelijk studenten van Nijmegen naar Enschede hardlopen. Gelukkig bleek het net zo fantastisch te zijn als alle sterke verhalen die ik erover heb gehoord.Master of Science MSc Tilburg University Graduation ceremony graduated geslaagd afgestudeerd vrouw jurk universiteit diploma
 16. Pokémon: Door het spelen van Let’s Go Pickachu kwam mijn inner Child  weer naar boven en herbeleefde ik dit jeugdsentiment weer helemaal opnieuw. Ondanks dat ik deze game aan mijn vriend cadeau gaf, ben ik degene die zichzelf er veruit de meeste uren mee heeft vermaakt. Ook het bekijken van Detective Pickachu zorgde ervoor dat mijn interesse weer werd aangewakkerd waardoor ik nu ongeduldig aan het wachten ben tot Shields and Swords (de nieuwe Pokémon game) eindelijk uitkomt.
 17. Nederlands Studenten Kampioen meerkamp turnen: Tijdens de laatste turnwedstrijd waar ik aan meedeed werd ik bekroond tot Nederlands Studenten Kampioen meerkamp turnen en mocht ik op het hoogste podium plaatsnemen waar ik mijn gouden medaille kreeg omgehangen. Naast mijn gouden medaille op balk is dit toch wel een hoogtepunt uit mijn “turncarrière.”
 18. Gezellige collega’s:  Als je een baan aanneemt, dan is het altijd maar afwachten waar je terecht komt. Ik kwam gelukkig terecht in een team dat ervoor zorgde dat ik me vanaf mijn eerste dag welkom voelde en een volwaardig teamlid was. Mijn collega’s zijn daarnaast ook nog eens heel erg gezellig waardoor 40 uur per week werken een heel stuk leuker wordt.
 19. Pretty Little Liars: Mijn all-time favourite serie heeft twee jaar geleden de stekker eruit getrokken en kwam dit jaar eindelijk met een spin-off. Doordat er karakters van de originele cast inzitten leven de hoofdpersonages nog een beetje voort en kan ik weer iedere week genieten van drama en thriller.

Wat waren jouw hoogtepunten van het afgelopen half jaar?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *