4 dingen waar ik trots op ben van mezelf

hardlopen wedstrijd halve marathon eindhoven master studeren universiteit tilburg university goud medaille turnen

Op de blog van Jip Sanders las ik een artikel waarin ze vijf dingen over zichzelf beschreef waar ze trots op was. Dat leek me wel een goede oefening voor mij. Ik ben niet snel trots op mezelf en heb altijd het idee dat iemand anders mijn ‘prestatie’ heeft overtroffen. Zo heb ik mijn Bachelor Met Genoegen gehaald, maar zijn er ook genoeg studenten die hun Bachelor Cum Laude halen. In deze blog ga ik dus een aantal veren in mijn eigen reet steken en je vertellen waar ik dit jaar trots op ben. Period.

Sneeuw Tilburg University campus

1. Studeren aan de universiteit

Als je me kent dan weet je dat ik al van kleins af aan graag naar de universiteit wilde. Toen ik nog op de basisschool zat had ik al besloten dat ik wilde gaan studeren en in het Propedeuse jaar van mijn Bachelor zei ik tegen mijn klasgenoten dat ik na mijn Bachelor door ging studeren voor een Master. In mijn Minor heb ik een semester op Manchester Metropolitan University gestudeerd. Dat was een fantastische ervaring, maar een undergraduate studie volgen voelde alsof het niet helemaal ‘telde.’ Toen ik daadwerkelijk aan de universiteit ging studeren (Tilburg University) heb ik in de eerste weken vol ongeloof op de campus rondgelopen. Ik studeerde nu écht aan een universiteit. Het was ontzettend hard werken, maar na een half jaar een pre-Master te hebben gevolgd en een jaar een Master studie mag ik mezelf officieel Doctorandus noemen (of Master of Science). Doordat het zo hard werken was en dit al jarenlang mijn doel was ben ik hier toch echt wel trots op. Ik heb een Master diploma gehaald en dat kan maar 11% van de Nederlandse bevolking zeggen.

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman medaille medal raceday hardloopwedstrijd medal medaille Eindhoven blob

2. Halve marathon Eindhoven

Sinds ik begon met hardlopen in maart 2018 wilde ik heel graag de halve marathon van Eindhoven lopen. Een blessure en bloedhete editie zorgde dat jaar ervoor dat ik de finishlijn niet haalde. Dit jaar was het anders. Ik had wederom een blessure opgelopen en ook deze keer was het onwijs warm, maar ik bleef doorzetten. In tegenstelling tot toen ben ik door blijven lopen in plaats van alternatief trainen. Ik had het zwaar van begin tot het eind en geen enkele kilometer heb ik lekker kunnen lopen of echt kunnen genieten. Maar die finish heb ik dit keer wel gehaald. Niet zo makkelijk als ik had gehoopt en ook niet in de tijd waar ik voor had getraind, maar na een zware strijd. Daardoor voelt deze overwinning vele malen groter dan toen ik in Maastricht de halve marathon liep waarbij ik tot kilometer 18 met een lach op mijn gezicht heb gelopen. De halve marathon van Eindhoven blijft heel erg bijzonder voor mij.

3. Mijn geluk achterna gaan

Vanzelfsprekend ga je nadat je bent afgestudeerd opzoek naar een leuke en passende baan. Ik dacht deze gevonden te hebben, maar hij bleek enorm tegen te vallen. Na de realisatie dat deze baan niet bij me past heb ik niet langer gewacht en ontslag genomen nog voordat ik ook maar één vacature had bekeken. Mensen in mijn omgeving schrokken hier toch wel een beetje van. het idee dat je geen oude schoenen weg mag gooien voordat je nieuwe hebt overheerste heel erg. Voor mijn gevoel was op blote voeten lopen nog beter dan op die oude schoenen, dus luisterde in naar mezelf en niet naar hun. Ik werk nog niet zo heel lang bij mijn nieuwe werkgever, maar ik merk nu al veel verschil. De sfeer is veel gemoedelijker, mijn taken zijn leuker, mijn manager is dankbaar voor het werk wat ik doe en mijn salaris is veel hoger. Ik ben er trots op dat ik naar mijn eigen gevoel heb geluisterd en deze stap heb durven te nemen. In plaats van dat ik daar nog steeds iedere dag ongelukkig naar een computerscherm aan het staren ben heb ik nu een baan waar ik veel meer op mijn plek zit en die beter bij mij en mijn achtergrond past.

Turnen balk turnwedstrijd turnpakje TT gymnastisch NSTC2 2017 toespelwedstrijd turner gymnastisch goud gold medal medaille podium

4. Goud op balk & meerkamp

Het lijkt erop dat hoe minder ik turn, hoe beter ik erin word. Dit jaar haalde ik opeens de ene na de andere medaille op turnwedstrijden en moet ik verplicht promoveren naar een hoger niveau. Zo haalde ik onder andere een gouden medaille op balk (mijn favoriete toestel) en voor het turnen van een meerkamp. Door het goud te behalen tijdens een NSK mag ik mezelf Nederlands Studenten Kampioen op de meerkamp noemen, hoe gaaf is dat?!

Waar ben jij trots op?

Cheers!
Sandra-Anna

Een gedachte over “4 dingen waar ik trots op ben van mezelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *