5 dingen die ik in 2020 wil gaan doen

Thee drinken inschenken English high tea Cardiff England Wales Cute girl

Bij een nieuw jaar horen ook altijd goede voornemens. Ik doe hier eigenlijk nooit aan mee omdat de meeste het einde van de eerste maand vaak niet eens halen. Bovendien hoeft het niet per sé 1 januari te zijn om jezelf voor te nemen om meer te gaan sporten of gezonder te gaan eten. Wel heb ik een aantal dingen die ik graag zou willen gaan doen dit jaar.

1. Mijn eetpatroon aanpassen

Mijn moeder kookte thuis altijd heel erg simpel en varieerde niet veel tussen gerechten. Hierdoor is mijn kennis over eten en lekkere recepten heel erg beknopt en is er veel wat ik nog nooit heb geprobeerd, simpelweg omdat ik er nog nooit van heb gehoord. Ik zou dus graag wat meer dingen willen uitproberen en gerechten maken die voor mij nog onbekend zijn. Zo hoop ik niet meer drie keer per week hetzelfde op tafel te moeten zetten. Daarnaast zou ik wat meer groenten willen eten. Hierin heb ik in de afgelopen jaren al wat stappen gemaakt, maar nog niet genoeg. Tot slot wil ik minder vlees gaan eten. Ik hoef geen vegetariër te worden en zal nooit veganistisch worden, maar minder vlees eten lijkt me wel fijn. Ik at op vrijdag – wanneer ik alleen eet – al bijna nooit vlees, dus een dag meer in de week lijkt me een goed begin. Ik heb niet zeven dagen per week een stukje vlees op mijn bord nodig en er zijn meer dan genoeg gerechten die ook zonder vlees lekker zijn.

Hardlopen rennen running Nike Stox compressie tubes New Balance zonsopkomst ochtend oranje halve marathon

2. Veel bewegen

Ik durf wel te zeggen dat ik nog nooit zoveel heb gesport als in 2019. Ik heb 1.000 kilometer hardgelopen en vele uurtjes in de turnhal besteed. Ik voel me hier goed bij omdat het bijdraagt aan een gezonde levensstijl. Door veel te bewegen voel ik me fit, energiek en zit ik lekker in mijn vel. Bovendien vind ik het ook gewoon heel erg leuk om actief te zijn. Ik wil dit in 2020 graag blijven doen. Ik wil graag drie keer per week een rondje hardlopen en een of twee keer per week turnen. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk op de fiets naar mijn werk te gaan. Zolang het niet regent, sneeuwt, hagelt of de weg spekglad is laat ik mijn auto liever binnen staan en pak ik de fiets. Dat is toch weer een uur beweging per dag die ik er extra bij krijg.

3. Naar Beijing gaan

Ik heb altijd al een ‘grote’ reis buiten Europa willen maken en mijn vriend wil heel graag nog eens naar Azië. Nu een vriend van ons al anderhalf jaar in Beijing woont lijkt het mij heel gaaf om daar naartoe te gaan om hem op te zoeken. Hebben we ook meteen een reisgids en iemand die de menukaart voor ons kan vertalen. Het lijkt me heel erg bijzonder om de cultuurverschillen te zien en eens uit mijn comfortabele Westerse leven te stappen.

boek thee chocoladereep lekker lezen anna and the french kiss young adult mok

4. Meer lezen

In het afgelopen jaar heb ik ontzettend weinig gelezen omdat het er gewoon niet van kwam. Door de weeks ben ik drie van de vijf avonden aan het sporten en de overige twee breng ik graag samen met mijn vriend door. Als we in het weekend geen plannen hebben ga ik ’s ochtends altijd hardlopen en ’s middags schrijf ik blogjes. Nu ik niet meer dagelijks met de trein reis moet ik echt tijd vrijmaken om te gaan lezen. Iedere keer als ik een boek aan het lezen ben vind ik het erg leuk en neem ik me ook voor om vaker te lezen, maar uiteindelijk komt het er nooit van.

5. Een halve marathon lopen

Nadat ik over de finish kwam van de halve marathon van Eindhoven heb ik heel hard geroepen dat ik dit nooit meer ga doen. Ik heb ruim 21 kilometer lang afgezien en dat wil ik mezelf niet nog een keer aandoen. Toch zou ik heel graag nog een keer een halve marathon lopen wanneer het beter weer is. Een klein windje of regen is niet erg, maar een temperatuur onder de 20/25 graden Celsius zou fijn zijn. Ik ben gewoon onwijs benieuwd naar wat er dan mogelijk is. Volgens de meter van Runnersworld zou ik hem dan ruim een kwartier sneller moeten kunnen lopen. Bovendien ben ik echt aan het genieten tijdens mijn lange duurlopen en dat zou ik ook graag eens tijdens een wedstrijd willen ervaren.

Wat wil jij dit jaar graag doen?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *