5 dromen die werkelijkheid zijn geworden

Engeland Oxford York

Iedereen heeft dromen. De een nog groter dan de ander. Sommige lijken wellicht niet realistisch of onhaalbaar en andere liggen binnen handbereik zolang je zelf de stap durft te nemen. Net als ieder ander heb ik ook dromen. Een aantal van mijn grote (jeugd)dromen zijn inmiddels al werkelijkheid geworden.

1. In Engeland wonen

Al zo lang ik me kan herinneren wilde ik naar Engeland. Iets aan dit land trok me gewoon heel erg. Ook nadat ik twee keer naar Londen was geweest wilde ik nog steeds in dit land wonen. Uiteindelijk heb ik in 2016 een semester in Engeland gestudeerd aan Manchester Metropolitan University. Ik woonde toen in een hall of residence op de campus van de universiteit. Ik had gelukkig veel vrije tijd waardoor ik (onder andere dankzij mijn baantje als reisgids) veel van het land heb kunnen zien. Inmiddels zou ik er niet meer willen wonen, maar het blijft wel mijn favoriete vakantieland. Er staan nog veel plekken op mijn lijstje (zoals Lake en Peak District) waar ik graag nog eens naartoe zou willen.

Master of Science MSc Tilburg University Graduation ceremony graduated geslaagd afgestudeerd vrouw jurk universiteit diploma

2. Studeren aan de universiteit

Op de basisschool had ik al het verlangen om te gaan studeren. Ik was me er toen nog helemaal niet van bewust dat dit niet voor iedereen was weggelegd. Ik was dan ook erg teleurgesteld toen ik niet naar HAVO/VWO mocht. Uiteindelijk ben ik via een kleine omweg (HBO) alsnog op de universiteit terecht gekomen. De eerste weken dat ik over de campus liep voelde dit een beetje onwerkelijk. Het is dat ik tastbaar bewijs heb (mijn Master diploma), anders zou ik wellicht nog steeds niet geloven dat deze droom echt is uitgekomen. Feitelijk heb ik ook aan twee universiteiten gestudeerd; Manchester Metropolitan University waar ik tijdelijk een undergraduate degree volgde en Tilburg University waar ik  mijn Master heb gehaald.

Turnen balk turnwedstrijd turnpakje TT gymnastisch NSTC2 2017 toespelwedstrijd turner gymnastisch goud gold medal medaille podium

3. Een sportwedstrijd winnen

Ik vind sporten onwijs leuk, maar ik bak er helemaal niets van. Bij gym werd ik dan ook altijd als laatste gekozen. Ik heb dat nooit erg gevonden, maar stiekem leek het mij wel onwijs leuk om goed te zijn in sport. Ik dacht dat een podiumplek behalen voor mij onmogelijk was, tot ik in de wereld van studenten turnen terecht kwam en geblesseerd raakte. Door mijn polsblessure mocht ik vrijwel alleen op balk turnen. Dit ben ik ontzettend veel gaan doen waardoor ik hier beter in ben geworden. Tijdens wedstrijden werd ik op dit toestel in de laatste jaren vaak 1e. Daarnaast was mijn score voor de balk vaak zo hoog, dat het mijn score voor de meerkamp genoeg omhoog haalde zodat ik hier ook op het hoogste podium mocht plaats nemen. Ik kan nu dus zeggen dat ik door hard werken (en het beste van de situatie maken) uiteindelijk toch een sportwedstrijd heb kunnen winnen.

contract ondertekenen Electude nieuwe baan droombaan woman girl vrouw brunette signing

4. Mijn droombaan vinden

In mijn omgeving zag ik mensen die hun baan oprecht onwijs leuk vonden. Na mijn stages waar er altijd wel iets niet leuk was dacht ik dat dit een uitzondering was. Zeker na mijn eerste rampzalige full time baan had ik niet verwacht dat ik ooit mijn droombaan zou vinden. In ieder geval niet zo snel. Wellicht wanneer ik heel wat jaren werkervaring heb dat ik eindelijk kan solliciteren voor een functie die me echt leuk lijkt. Gelukkig is dat niet meer van toepassing, want ik heb mijn droombaan inmiddels gevonden! Nadat ik ontslag had genomen heb ik tijdelijk iemand vervangen die met zwangerschapsverlof ging. Toen ze terug kwam wilden ze mij graag houden. Ze hebben speciaal voor mij een baan gecreëerd die helemaal op mijn lijf is geschreven. Ik heb fijne collega’s, prettige werkomstandigheden en de allerleukste baan die ik me maar kan wensen. Werken voelt soms niet eens als werken omdat ik het zo leuk vind.

Sleutels huis thuis verhuizen woning appartement house home owner kopen koophuis

5. Een huis kopen

Huren heb ik altijd al een beetje weg gegooid geld gevonden. Als je 80 bent heb je tonnen aan huur betaald, maar is geen enkele baksteen van jou. Ik ben dus altijd een voorstander geweest van het kopen van een woning. Op de huidige woningmarkt en met onze woonwensen ging ik er niet vanuit dat dit mogelijk was. Na een paar loonsverhogingen en een promotie konden we opeens een veel hogere hypotheek krijgen dan een jaar ervoor. Toen ook nog eens een super mooi en fijn appartement te koop kwam was de knoop snel doorgehakt. Op dit moment zou ik nergens anders willen wonen dan hier. Bovendien is het nu echt van ons en dat voelt heerlijk.

Welke dromen van jou zijn er al uitgekomen?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *