5 feitjes over mij die je nog niet wist

sandra girl woman brunette smile

Ik blog nu al ruim drie jaar en heb er de afgelopen tijd veel lezers bij gekregen. Dat vind ik onwijs leuk! Wellicht ben jij ook benieuwd naar de persoon achter deze blog. Om ervoor te zorgen dat ik geen oude informatie opnieuw ga vertellen deel ik vandaag 5 feitjes over mij die zowel oude als nieuwe lezers nog niet over mij wisten.

1. Ik kan geen vuist maken

Ja, je leest dit goed. Ik kan van mijn hand geen vuist maken. Mijn wijs- en middelvinger kunnen niet ver genoeg naar binnen buigen om dit mogelijk te maken. Als ik een duim omhoog steek ziet dit er best gek uit. Met beide handen heb ik dit overigens. Met name tijdens het turnen was dit erg onhandig, omdat ik deze vingers niet om de ligger heen kon doen. Ik heb een handtherapeut hiernaar gevraagd. Zei vertelde me dat ze het nog niet eerder had gezien, maar dat het waarschijnlijk komt doordat de spieren in mijn vingers te kort zijn.

2. Ik ben vijf keer verhuisd

Na volgende week (als we voor het derde jaar op rij gaan verhuizen) heb ik in totaal op zes verschillende adressen gewoond. Ik ben dus vijf keer verhuisd. Als eerste van de ene kant van het dorp waarin ik opgroeide naar de andere kant. Ik zat destijds in groep 2. De rest van mijn jeugd en tienerjaren heb ik op dat adres gewoond. Toen ik 21 was ‘verhuisde’ ik naar Engeland om daar een tijdje te gaan studeren. Ik woonde toen een half jaar in de buurt van Manchester. Een jaar na thuiskomst (dit was in het voorjaar van 2018) ben ik in het centrum van Eindhoven gaan samenwonen met mijn vriend. Vorig jaar oktober zijn we verhuisd naar het appartement waar we deze week voor het laatst slapen. Komend weekend gaan we namelijk verhuizen naar ons eerste koophuis. Dat wordt mijn vijfde verhuizing, maar derde in een hele korte tijd.

3. Als tiener was ik een avondmens

Als je mij op Instagram volgt, dan weet je dat ik een vroege vogel ben. Ik kán gewoon niet uitslapen. Ook in het weekend als ik laat naar bed ben gegaan word ik vroeg wakker. Door de weeks is dat meestal tussen 5:30 uur en 6:30. In mijn tienerjaren was dat heel anders. Toen kon ik – net zoals nu – ook niet uitslapen zoals de meeste dat kunnen. Wel werd ik in de avonden nooit moe en kon ik met gemak tot midden in de nacht opblijven en tot een uurtje of 10 ’s ochtends slapen. Dat deed ik dan ook gerust. Op doordeweekse dagen lag ik nooit voor 12 uur in bed.  Als ik mezelf nu een ochtendmens noem, dan was ik destijds een avondmens.

4 Ik was een college drop-out

Ik, Sandra-Anna, de meest ambitieuze en ijverige student die je tegen zult komen was een college drop-out. Na een half jaar Commerciële Economie te hebben gestudeerd kwam ik erachter dat deze studie helemaal niet hetgeen was wat ik ervan had verwacht. Uiteindelijk zou ik er precies hetzelfde mee kunnen als wat ik nu doe, echter vond ik het niet leuk. De eindbestemming zou weliswaar hetzelfde zijn, de weg er naartoe was heel anders. Ik ben dus gestopt met mijn studie en ben gaan werken. Ik had een baantje als attractiebestuurder in een familiepark in de buurt. Dat vond ik erg leuk, maar het uitzicht dat ik een half jaar later weer zou gaan studeren vond ik nog veel leuker. Uiteindelijk heb ik die studie wel afgemaakt en er zelfs nog een studie achteraan gedaan.

5. Ik drink bijna alleen maar water

Mensen die zeggen dat ze geen water lusten begrijp ik niet. Ik drink bijna niks anders dan water. ’s Ochtends begin ik mijn dag overigens vaak met een kopje thee, maar dat bestaat natuurlijk ook uit water. Heel af en toe (niet vaker dan een keer per week) wil ik nog wel eens een Cola Zero drinken. Door de dag heen drink ik dus alleen maar water. Dit was voor mij een bewuste keuze omdat ik geen calorieën wil drinken en suikervrije drankjes (zoals de Cola Zero) alsnog heel slecht zijn voor je tanden.

Wat zijn 5 feitjes over jou die anderen nog niet weten?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *