5x het fijnste aan wonen in Eindhoven

Eindhoven city Centraal station stad 040

In mei heb ik het dorpsleven vaarwel gezegd en ben ik in “de grote stad” gaan wonen. Eindhoven is mijn nieuwe thuis en begin steeds meer te wennen aan deze mooie stad. Vandaag vertel ik wat ik het fijnste vind aan wonen in Eindhoven.

Reizen met de trein

Dit is het laatste jaar dat ik mijn studenten OV nog heb; in december zal ik hier met pijn in mijn hart afscheid van moeten nemen. Maar zolang het nog duurt maak ik er gretig gebruik van. Als ik lectures heb ga ik met de trein naar de universiteit, als ik bij Saltare wil trainen pak ik de trein en ook als ik mijn ouders een bezoekje wil brengen neem ik de trein. Daarnaast maak ik wel eens een uitstapje zoals toen ik Lieke Wevers ontmoette of neem ik deel aan hardloopwedstrijden. Ook dan ga ik met de trein. Heel fijn dus dat ik op nog geen 5 minuten loopafstand van het station woon. Wat  misschien nog fijner is, is dat ik nu zowel de sprinters als de intercity’s kan nemen en mijn trein dus veel vaker per uur gaat. Zeker als ik van training naar huis wil, want de sprinter rijdt dan nog maar een keer per uur.

Zonsondergang

Iedere avond worden wij getrakteerd op een prachtige zonsondergang. Vanuit de woonkamer, keuken en het balkon kunnen wij zien hoe de zon langzaam naar beneden gaat en de hemel oranje/roze kleurt. Iedere avond kijk ik er weer vol bewondering naar. Het heeft dus zeker niet lang geduurd voordat ik aan het uitzicht gewend was geraakt. Dit gaat ook echt nooit vervelen.

Winkels dichtbij

Nog een kabeltje nodig voor de televisie? ’s Avonds toch geen eten in huis? Een last-minute kledingcrisis en niets om aan te trekken naar dat ene feestje? Deze issues zijn allemaal binnen een mum van tijd opgelost met een Mediamarkt en Albert Heijn op loopafstand, heel veel bezorgservices en restaurants om uit te kiezen en genoeg leuke kledingwinkels op de Demer. Heel erg fijn en praktisch, iets minder goed voor mijn portemonnee.

Eindhoven city 040 stad Kanaaldijk water zonsopkomst

Eindhoven is mooi

Tijdens ieder hardlooprondje verbaas ik me weer over de schoonheid van Eindhoven. Toen ik hier nog niet woonde dacht ik altijd dat het een saaie en lelijke stad was. Oké, de Blob vond ik een mooi gebouw, zeker in het contrast met de oude gebouwen er omheen, maar daar bleef het wel bij. Tijdens het lopen blijf ik maar het ene mooie plekje na het andere ontdekken en ga ik beetje bij beetje deze stad steeds mooier vinden.

Voor ieder wat wils

In vergelijking met een dorp heeft een stad echt alles. Dan heb ik het niet alleen over een sportschool om de hoek of een naaister in de buurt. Alleen al binnen een fietsafstand van 5 minuten zijn er drie speciaalzaken voor hardlopers. Maar ook andere hobby’s uitoefenen gaat hier uitstekend. Zo is er een modelbouw winkel voor alle geïnteresseerden in model treinen of tiny people fotografie. Je kunt het zo gek nog niet bedenken en er zit vast wel ergens een locatie in de buurt waarbij je terecht kan. Zo dacht ik dat er geen hardloopgroepjes in Eindhoven waren, maar naar iets meer geïntegreerd te zijn blijken er twee te zijn, waarvan eentje zelfs voor mijn deur verzamelt.

Wat vind jij het fijnste van jouw woonplaats?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *