5x hoogtepunten in 2020

Sleutels huis thuis verhuizen woning appartement house home owner kopen koophuis

Ik denk dat we het er allemaal wel over eens zullen zijn dat 2020 voor de meeste niet de boeken in zal gaan als een topjaar. Ondanks dat ik in 2020 persoonlijk best wat mooie dingen heb bereikt, zal het Coronavirus voor iedereen een zwarte stempel op dit jaar drukken. Vandaag wil ik niet stilstaan bij alle minder leuke dingen die in 2020 zijn gebeurt, maar juist bij alle hoogtepunten. Want die zouden we anders bijna vergeten en dat is zonde. Dit waren mijn vijf hoogtepunten van 2020.

1. Eerste huis kopen

Het kan natuurlijk niet  anders dan dat een van mijn hoogtepunten van 2020 de aankoop van mijn/ons eerste koophuis was. Afgelopen zomer hebben we onze handtekening gezet. Vanaf dat moment waren we huis-eigenaren en betalen we hypotheek in plaats van huur. Ik moet zeggen dat me dat behoorlijk goed bevalt! Het is heel prettig dat we het maandbedrag wat we betalen zelf in de hand hebben. Bovendien voelt het fantastisch om je te realiseren dat alles (dus ook de keuken en badkamer) echt helemaal van jou is. Zo fijn!

Natuurlijk was het zuur dat een maand na het ondertekenen bekend werd gemaakt dat jongeren (waar wij onder vallen) geen 2% overdrachtsbelasting meer hoeven te betalen. Dat had ons echt duizenden Euro’s gescheeld. Daar wil ik niet teveel over nadenken. We kunnen er helaas niets meer aan veranderen en het zorgt er niet voor dat ik minder blij ben mijn huisje. Hier wonen is gewoon heel erg fijn.

contract ondertekenen Electude nieuwe baan droombaan woman girl vrouw brunette signing

2. Vaste baan

Vanaf mei heb ik een vaste aanstelling bij Electude. Dat kwam als een behoorlijke verrassing omdat mijn baan maar een tijdelijke functie was doordat ik de werkzaamheden overnam van iemand die met zwangerschapsverlof ging. Ze waren zo tevreden over me dat ze me niet wilden laten gaan. Gelukkig is het geheel wederzijds en ben ik onwijs blij dat ik nog jaren bij dit fantastische bedrijf mag werken! Doordat we e-learning verkopen was het in 2020 met al het thuis studeren behoorlijk druk, maar die uitdaging maakt mijn werk juist zo leuk. De zekerheid van een vaste baan zal ik niet meer zomaar inruilen.

boek boeken book books lezen reading read bed

3. Een oude hobby hervinden

In maart begon ik langzaam weer een van mijn oude hobby’s op te pakken: lezen! Als kind en tiener verslond ik boeken, maar nadat ik de bibliotheek wel een beetje had uitgespeeld verdween mijn drang om te lezen. Jarenlang las ik maar heel sporadisch, tot dit jaar. Ik kwam een advertentie van een boekenblog tegen en raakte weer geïnspireerd. Inmiddels lees ik weer vijf tot tien boeken per maand en kan ik me niets anders meer voorstellen. Waar ik de tijd vandaan haal? Sporten doe ik ’s ochtends en in de avond als ik op de bank zat verveelde ik me altijd. Dat is met deze hobby verleden tijd.

Zeilen zeilboot sailing sailboat water meer lake rivier kanaal blauw boot boat Friesland varen sunset haven

4. Zeilweekend

Afgelopen jaar ben ik niet echt op vakantie gegaan. Ik en mijn vriend zijn allebei mensen die ons graag aan de opgelegde maatregelen houden. Als het advies is om thuis te blijven, dan doen we dat. Hoe leuk we het ook vinden om op reis te gaan, afgelopen jaar was het gewoon niet verstandig. Des te blij ben ik nu dat ik een Corona-proof personeelsuitje in Friesland had. Twee dagen lang heb ik met twee collega’s op een zeilboot doorgebracht. Het was mega gezellig en ontzettend leuk.

Turnen gymnastics gym leotard turnpakje vrouw Women brunette groepsfoto turnhal

5. Van turner naar trainer

2020 was ook mijn laatste jaar als studenten turner. Turnen voor volwassenen is er in mijn omgeving alleen op hoog niveau (en dat heb ik niet). Nu ik geen student meer ben kan ik ook niet meer bij de studenten turnvereniging turnen. Uiteraard mis ik het enorm en zou ik dolgraag weer op een balk gaan staan. Gelukkig heb ik een fijne vervanger gevonden. Ik mocht namelijk blijven als trainer! Ik heb het altijd al leuk gevonden om mijn passie voor deze sport op andere over te brengen. Dat ik dit nu bij studenten kan doen (die ik nog steeds als mijn peers beschouw) maakt het voor mij alleen maar leuker. Het extra zakcentje wat ik ermee verdien is natuurlijk ook niet vervelend te noemen.

Wat waren jouw hoogtepunten van 2020?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *