Dit was mijn week #1

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman

Al een ruime tijd schrijf ik regelmatig een ‘mijn week in trainingen’ waarin ik je laat zien welke turn- en hardlooptrainingen ik die week heb gedaan en welke dagen ik rust heb genomen. De laatste tijd merkte ik heel erg dat ik hierdoor een soort prestatiedrang kreeg. Ik vond dat ik ver en snel moest lopen en daarnaast ook veel moest sporten, want waarom zou je anders zo’n blog schrijven? Ik wil niet liegen tegenover jullie – de trainingen die ik beschrijf heb ik ook daadwerkelijk op die manier uitgevoerd – maar ik wil ook naar mijn eigen lichaam luisteren. Hierom heb ik besloten om vanaf nu de titel en opzet van deze artikelen te veranderen. In plaats van de focus op mijn training, vertel ik je nu gewoon wat ik deze week tijdens mijn vakantie heb gedaan – inclusief mijn trainingen. 🙂

Maandag 4 november

Toen ik maandagochtend wakker werd was ik ontzettend moe. Zo moe zelfs dat ik door de loeiharde wekker van mijn vriend heen heb geslapen. Normaal ben ik ’s ochtends heel vrolijk en energiek maar maandagochtend kon ik maar aan een ding denken en dat was weer gaan slapen. Mijn lichaam had het schijnbaar nodig waardoor ik lekker uit heb geslapen en een uurtje later uitgerust wakker werd. Ik had niet zoveel zin om door de kou te gaan fietsen (echt koud was het niet, dat zat meer in mijn hoofd), waardoor ik ’s middags met mijn auto naar de Action ben gegaan en daarna bij de nabij gelegen supermarkt mijn boodschappen heb gedaan.

In de avond had ik mijn een-na-laatste training in de turnhal voor de wedstrijd. Ik moest flink aan de bak wil ik überhaupt mee kunnen doen. Deze week was de laatste week dat ik me kon inschrijven, dus ik moest tijdens deze training of de donderdag training besluiten of ik mee ging doen. Het ging het helemaal vlekkeloos, maar op alle toestellen kon ik voldoende elementen turnen voor een volwaardige oefening dus ik besloot dat ik de zelfverzekerdheid waarmee ik normaal op de balk sta maar even ga faken en me in te schrijven voor de wedstrijd. Met maar drie weken aan training kan ik toch geen goed resultaat verwachten, waardoor ik meedoe voor de gezelligheid.

Dinsdag 5 november

Op dinsdag had ik een rustdagje waarin ik veel in het huishouden heb gedaan. In totaal heb ik zes (!) wasjes gedraaid en ook nog eens twee keer mijn droger aangehad. Wij zijn van die mensen die de was helemaal opsparen totdat de wasmand ontploft en dan alles in een keer doen in plaats van meerdere dagen een aantal wasjes. Dan staat het wasrekje ook maar een dag in de weg in plaats van de hele week. Voor mijn gevoel was ik dus lekker productief bezig.

Chocolade muffins bakken lekkernij zoet

Woensdag 6 november

Al de hele week had ik zin om iets lekker te gaan bakken. Toen ik op woensdag alleen een looptraining gepland had en zag dat het ’s middags beter weer zou zijn dan in de ochtend, besloot ik om van deze vrije ochtend gebruik te maken door muffins te gaan bakken. Ik zocht wat recepten op, combineerde deze tot hetgeen wat mij lekker leek en haalde nog de laatste ingrediënten die ik niet in huis had. Het recept komt binnenkort online op mijn blog. Terwijl de muffins in de oven zaten maakte ik gebruik van onze ruime woonkamer om de choreografie van mijn vloeroefening te bedenken. Ik heb wat nieuwe danspasjes bedacht en alles achter elkaar geplakt zodat ik niet meer na hoef te denken over de volgorde van mijn elementen.

Zondag 3 november liep ik de Valkenloop waarbij ik na afloop geen last meer had van mijn gekneusde knie. Ik ging er dan ook vanuit dat de kneuzing genezen was. Helaas was dit niet het geval en voelde ik mijn knie nog wel tijdens het turnen op maandag. Op woensdag heb ik eigenlijk baantraining, maar ik had een week eerder mijn trainer beloofd dat ik pas terug zou komen als ik volledig hersteld zou zijn. Ik wilde de gok niet wagen en besloot om zelf een rondje te gaan rennen. Ik wilde graag leren om op hartslag te lopen aangezien ik nu bijna al mijn trainingen afwerk in zone 4. Ik denk dat ik er veel meer uit kan halen en beter naar mijn lichaam kan luisteren als ik deze zones afwissel. Mijn eerste training bestond uit 30 minuutjes lopen in zone 1. Dit was nog best lastig omdat mijn hartslag al snel omhoog ging. Uiteindelijk merkte ik dat als ik heel erg langzaam loop (zo langzaam dat ik het gevoel heb bijna niet vooruit te komen) mijn hartslag wat langer omlaag blijft. Ik heb nog veel moeten wandelen tussendoor om mijn hartslag omlaag te krijgen en hoop dat dit snel niet meer nodig is.

Donderdag 7 november

Op donderdag vond ik het tijd om de laatste dozen die nog ingepakt waren van onze verhuizing eindelijk eens uit te gaan pakken. Ik stond deze ochtend vroeg op waardoor ik veel tijd had en met mezelf een afspraak maakte. Als ik ’s ochtends de dozen had uitgepakt, dan mocht ik in de middag naar de stad. En zo gezegd zo gedaan. Terwijl Riverdale op de achtergrond aanstond ben ik de dozen gaan uitpakken en opruimen. Ik had nog wat laatste interieur items nodig waar ik in de stad naar opzoek was maar deze kon ik helaas niet vinden. Wel kocht ik een nieuwe jurkje die ik van plan ben om met Kerst aan te doen en het kruidenrekje die ik maandag bij de Action zag liggen. We hebben er eigenlijk niet echt plek voor, maar hij past ontzettend goed bij ons interieur en hij was maar een paar Euro waardoor ik hem besloot mee te nemen.

coctail party pretty dress girl flaming lamborghini

Vrijdag 8 november

Dat ik tijdens de training de dag ervoor goed mijn best heb gedaan voelde ik op vrijdagochtend. Er stond wederom een rustige hardlooptraining op het programma, maar ik besloot naar mijn uitgeputte lichaam te luisteren en rust te nemen. Ik had niet echt spierpijn, maar mijn rug, schouders en nek zaten vast en het voelde gewoon niet goed om nu iets te gaan doen – ook geen herstelloopje. ’s Ochtends ben ik verder gegaan met de puzzel – dit gaat overdag toch een stuk beter dan ’s avonds in het donker. In de middag kwamen mijn ouders op bezoek en heb ik samen met mijn vader een vloer gelegd in onze berging. Deze ontbrak nog omdat de vorige bewoner overal laminaat heeft gelegd behalve daar. In de avond had ik een cocktail party van mijn atletiek vereniging die ik samen met drie andere heb georganiseerd. Het werd een ontzettend leuke avond met veel gezelligheid en lekkere cocktails. Een brandende cocktail drinken kan ik nu van mijn bucket list afstrepen.

Zaterdag 9 november

Omdat ik in mijn planning rekening had gehouden dat het op vrijdagavond laat zou worden, had ik voor zaterdag niet echt plannen. Ik heb een poging gedaan om uit te slapen, maar werd gewoon rond 7/8 uur wakker. Mijn vriend en ik hadden een lege agenda en besloten om op lampenjacht te gaan. Onze nieuwe woning is bijna helemaal af, alleen missen we nog lampen in de woonkamer. Via Nuenen zijn we naar Helmond gereden en uiteindelijk in Deurne beland zonder een lamp te kopen. Alles was het net niet en de meeste lampen waren ook behoorlijk prijzig. We hebben wel inspiratie opgedaan en ik ben erachter gekomen dat een lamp met lampenkap niet super ouderwets is en best in ons interieur past als de hele lamp zwart is. Op de terugweg zijn we in Eindhoven nog naar de bouwmarkt gegaan waar we uiteindelijk een tafellamp hebben gekocht die ik vanmiddag (ik type dit op maandagochtend) alsnog terug ga brengen. Op zaterdagavond had ik wederom een feestje. Dit keer van een vriendin die haar Phd heeft gehaald, ontzettend knap!

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman

Zondag 10 november

Op zondag stond er wederom een rondje hardlopen op de planning, maar toen ik ’s ochtends moe en brak na een late avond wakker werd had ik er maar weinig zin in. Dat het maar 2 graden buiten was hielp ook niet echt mee. Ik wilde wederom 30 minuutjes in zone 1 lopen dus ik zou met mijn brakke hoofd rustig wakker kunnen worden terwijl ik een frisse neus zou halen. Omdat ik vrijdag ook al mijn training had overgeslagen en bang was dat ik de handdoek helemaal in de ring zou gooien als ik op zondag ook mijn training zou overslaan besloot ik om toch te gaan. Het lukte me dit keer al een stuk beter om een lage hartslag te houden. Helaas betekende dat wel dat ik nog langzamer dan een 80-jarige oma achter haar rollator moest lopen. Het voelde helemaal niet meer als hardlopen en ik vond het maar stom. Uiteindelijk heb ik het toch maar gedaan en moet ik nu maar even concessies doen om er vervolgens beter uit te komen.

Na de lunch zijn we naar mijn ouders gereden om alvast de verjaardag van mijn broer te vieren die komende donderdag jarig is. Helaas was hij ziek en was ik nog steeds brak dus zijn we niet lang gebleven. Op de terugweg zijn we wederom naar een lampenwinkel gegaan om te kijken naar een lamp die ik online gezien had en me wel mooi leek. Uiteindelijk heb ik deze ’s avonds besteld. Toen ik thuis kwam was ik zo moe (ik had ook het gevoel dat ik ziek begon te worden) dat mijn vriend zei dat ik maar even op bed moest gaan liggen. Dat was geen slecht idee want ik heb  het langste dutje ooit gedaan. Blijkbaar had ik het echt even nodig. Na dat dutje en een maaltijd had ik weer voldoende energie en heb ik eindelijk de berging ingeruimd en helemaal netjes gemaakt. Het is nu niet alleen mooi en opgeruimd, maar ook een fijne en overzichtelijke ruimte waarbij ik gemakkelijk bij de spullen kan die ik nodig heb.

Hoe was jouw week?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *