Dit was mijn week #2

Deze week heb ik na de bank holidays weer fulltime gewerkt. Daarnaast heb ik na twee weken eindelijk weer kunnen turnen en een paar hele fijne hardlooptrainingen gehad. De sportschool had zelfs nog een aangename verrassing voor me, wellicht dat ik er nu wat vaker naartoe zal gaan. In het weekend ben ik naar de stad gegaan en heb ik het huishouden gedaan – dat moet immers ook gebeuren. Deze week heb ik veel nieuwe recepten uitgeprobeerd en dat beviel me wel. Dit was mijn week.

 studententurnen turnpakje meisje vrouw turnster gymnast gymnastisch

Maandag 6 januari

Op maandag begon mijn dag uiteraard op kantoor. Tussen de feestdagen door heb ik ook gewoon gewerkt, maar vandaag was voor de meeste van mijn collega’s de eerste werkdag van het jaar. Dat was te merken, want ik had meteen genoeg te doen. Bij thuiskomst heb ik nog een aflevering van het tweede seizoen van You gekeken voordat het tijd was om te gaan koken. Op maandag heb ik nooit zin om boodschappen te doen, dus ’s ochtends had ik wat vlees wat nog in onze vriezer lag uitgelegd. Het werden hamburgers met aardappelen en komkommer wat we nog in de koelkast hadden liggen.

’s Avonds mocht ik na twee weken vakantie weer turnen waar ik onwijs veel zin in had. De zaterdag ervoor had ik – zoals je in deze blog kon lezen – een nieuw PR op de ten miles gelopen en daar moest mijn lichaam meer van uitrusten dan ik had verwacht. Ik had lichte spierpijn maar merkte met name dat mijn kuiten onwijs stijf waren. Ik wilde daarom rustig aan doen. De eerste helft van de training ging ik toch behoorlijk fanatiek aan de slag. Op tumbling werkte ik aan de techniek van mijn salto en op balk heb ik een paar keer mijn volledige oefening geturnd voordat ik pirouettes en gymnastische sprongen ben gaan oefenen. Het laatste half uur bleef ik met een paar meiden bij balk hangen en hebben we de tijd benut om bij te kletsen. Het zag er echt uit als een theekransje dus deze opmerking hebben we van iedereen die voorbij liep gekregen. Onze trainer heeft het deze training gedoogd omdat het de eerste van het jaar was; maar de volgende training zullen we toch echt aan de bak moeten.

Dinsdag 7 januari

Dinsdag had ik wederom een drukke dag op het werk. Naast al mijn normale werkzaamheden zijn we met een nieuw project gestart waar ik projectleider van ben en is mijn team druk bezig met het organiseren van een internationaal event wat begin februari plaats vindt. Bovendien kwamen er deze dag drie gasten op bezoek voor mij. Gelukkig zorgde dit voor voldoende werkzaamheden zodat ik de hele dag afgeleid was en ik niet hoefde na te denken over hetgeen wat ik die dag moest doen. Bloedprikken. Het is inmiddels mijn vierde keer dus ik zou moeten weten dat het allemaal wel meevalt, maar toch blijf ik het spannend vinden. Wel heb ik mezelf een denkbeeldig schouderklopje gegeven, want dit was de eerste keer dat ik durfde te gaan zonder de begeleiding van mijn vriend.

Toen ik daarna in de supermarkt stond om ingrediënten te halen voor een nieuw recept wat ik die avond wilde maken kreeg ik een telefoontje uit Massachusetts, USA en wist ik direct dat dat mijn Marketing Manager is die in de Verenigde Staten werkt. Als hij mij buiten kantoor uren belt, dan moest het wel dringend zijn. Ik heb dus snel mijn boodschappen gedaan, ben daarna vliegensvlug naar huis gefietst om vervolgens mijn laptop open te klappen en nog wat werk te verrichten. Ik voelde me erg belangrijk en onmisbaar.

Gelukkig was het zo geklaard en kon ik daarna aan de slag met het eten. Ik wilde ramen noodles maken met bospaddenstoelen bouillon, kip, broccoli, taugé en peen julienne. Ramen hebben we wel eens eerder gegeten, maar alleen in een Aziatisch restaurant of bij de afhaal wok. Met een paar kleine aanpassingen was dit gerecht zeker voor herhaling vatbaar. Ik heb overigens dit recept van de Allerhande gebruikt. De rest van de avond heb ik lekker op de bank gezeten met Netflix. We hebben de eerste aflevering van Sex Education gekeken. Ik heb deze serie al gezien, maar mijn vriend nog niet. Aangezien ik deze serie onwijs leuk vond kijken we hem nu samen.

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman

Woensdag 8 januari

Ook deze dag had ik het wederom lekker druk op werk en voldoende taken op mijn to do list staan. ’s Avonds was het – na een extra dag rust – tijd om weer te gaan hardlopen. Op de planning stond een duurloopje van 60 minuten waarin ik zes keer 3 minuten versnel naar mijn 15 kilometer tempo met daarna 2 minuten rust. Sinds afgelopen zaterdag ligt mijn 15 kilometer tempo opeens een stuk hoger dus dit zou een zware training worden. Zeker aangezien ik ’s avonds na werk altijd langzamer loop dan ’s ochtends op een nuchtere maag. Toch is het me gelukt om de juiste tempo’s te lopen, alleen was mijn herstel een stuk langzamer dan duurlooptempo. Ik zit daar gelukkig niet zo mee; zo kan ik tenminste goed herstellen en echt langzaam lopen is ook goed voor je. Uiteindelijk heb ik niet het volle uur gelopen, maar besloot ik om na 50 minuten te stoppen omdat die laatste tien minuten heel erg als junk miles voelde en dat wil je natuurlijk voorkomen. Tijdens deze training heb ik gelopen in een t-shirt, midden in de winter. Echt bizzar dat het zo warm was.

Toen ik thuiskwam heb ik wat magere kwark met cruesli gegeten om vervolgens onder een warme douche te springen. Tenminste, dat dacht ik. Sinds zaterdag komt er geen warm water meer uit de kraan van onze douche of bad, dus dat werd helaas een erg koude douche. ’s Avonds hebben we heel simpel aardappels met schnitzel en wortels gegeten en ben ik op de bank geploft met Netflix.

Donderdag 9 januari

Wederom mocht ik deze dag gewoon 8 uur werken. Ik moest wat documenten opbergen en mocht aan de slag met een labelmaker. Ik vond het zo leuk dat ik bijna zou overwegen om er zelf een aan te schaffen. In mijn pauze heb ik even naar mijn huisarts gebeld en te horen gekregen dat mijn bloedwaardes goed waren. Dat was erg fijn om te horen. Na werk ben ik boodschappen gaan doen; doordat het regende was ik met de auto en kon ik veel meenemen. Bij thuiskomst ben ik aan de slag gegaan in de keuken en heb ik nasi met ei en sperzieboontjes gemaakt. Wederom een nieuw recept omdat het ons wel bevalt om nieuwe dingen uit te proberen. Het smaakte prima, maar nog niet fantastisch. In de avond zou ik eigenlijk gaan turnen maar na het eten voelde ik me niet zo lekker en besloot ik dat het verstandiger was om thuis op de bank te gaan liggen. Uiteindelijk keek ik nog een aflevering van Sex Education en de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Is er een Dokter in de zaal?.

Loopbanden treadmills

Vrijdag 10 januari

Op vrijdag had ik – zoals de meeste mensen – mijn laatste werkdag voordat het weekend was. Ik was extra vroeg op kantoor zodat ik ook wat eerder naar huis kon gaan. Niet zozeer zodat ik dan eerder weekend heb, maar omdat ik op vrijdag weer training geef aan de beginners van mijn turnverenging. Deze training begint erg vroeg op de avond en door wat eerder naar huis te gaan lukt het me om op tijd te zijn. Na twee uur training te hebben gegeven mocht ik zelf gaan trainen. Op vrijdag ga ik altijd hardlopen, maar zo laat heb ik daar nooit zoveel zin meer in. Ik kies dan voor de makkelijke weg en stap in het sportcentrum – waar ik dan al ben – op de loopband in de gym. Er stond een hersteltraining op het programma; ik hoefde maar 45 minuutjes in duurlooptempo te lopen.

Toen ik in de gym kwam kreeg ik een aangename verrassing; ze hebben nieuwe loopbanden! Deze lopen niet alleen veel lekkerder dan de vorige, ze hebben ook een groot scherm waardoor ik met een klein beetje fantasie het gevoel heb dat ik door de bossen loop. En als ik daar geen zin in heb kan ik ook Netflix aanzetten. Bovendien kun je hier voordat je begint jouw training erin zetten, echt ideaal. Gelukkig was ik slim genoeg om mijn douchespullen mee te nemen zodat ik op het sportcentrum een warme douche kon nemen voordat ik weer naar huis fietste. Toen ik om 21:00 uur eindelijk thuis kwam heb ik een vegetarische pasta voor mezelf gemaakt die ik heb opgegeten onder het genot van een nieuwe aflevering van You. Ik ben nu halverwege het tweede seizoen en ben onwijs benieuwd naar wat er gaat gebeuren. Daarna heb ik nog even op de bank gezeten voordat ik mezelf naar bed verplaatste.

kleding shoplog haul Guts&Gusto Mexx enkellaarsjes zwart boots blouse jurk oudroze

Zaterdag 11 januari

Dit weekend werden alle kerstbomen in Eindhoven ingezameld. Die van ons stond er al anderhalve week zielig bij en een aantal ballen waren inmiddels al uit de boom gevallen omdat zijn takken slap begonnen te hangen. Een bal is daarbij helaas gesneuveld. ’s Ochtens heb ik als eerste de boom helemaal leeg gemaakt en de overige kerstversiering opgeruimd. Deze konden we daarna in de auto laden en bij het inzamelpunt afleveren. Daarna ben ik met mijn vriend naar de stad gegaan en hebben we bij BackWerk geluncht. Dat is een van mijn favoriete lunchtentjes in Eindhoven. Het is ontzettend lekker en ook heel erg betaalbaar. Mijn vriend vond in de eerste winkel die we inliepen al hetgeen wat hij zocht, dus daarna was er nog tijd over om voor mij te kijken.

Bij Guts & Gusto had ik in de sale een bestelling geplaatst die ik op kon halen. Van deze bestelling heb ik uiteindelijk drie items gehouden. Een donkerblauw blousje met gouden stippen die een beetje oversized valt, een gebloemde overslag peplum top en een oudroze jurkje. Daarna ben ik nog opzoek gegaan naar zwarte enkellaarsjes. Het paar wat ik nu in mijn kast heb staan heb ik zoveel gedragen dat deze helemaal zijn versleten en aan vervanging toe waren. Na een paar schoenenwinkels bezocht te hebben heb ik uiteindelijk een paar gekocht. Ze zijn zwart, erg basic en hebben een mooie blokhak. Hierdoor staan ze mooi onder jurkjes en kan ik ze goed combineren met alles wat ik in mijn kledingkast heb hangen.

De rest van de middag heb ik het huishouden gedaan; stofzuigen, stoffen, opruimen en het sanitair poetsen. Toen ik daarmee klaar was, was het al tijd om eten te gaan koken. Ik maakte deze avond lasagne; hier zijn we allebei erg dol op. Het recept wat ik de vorige keer heb gebruikt (en ons goed was bevallen) heb ik dit keer weer een beetje aangepast en nu hebben we voor ons de perfecte lasagne. In de avond heb ik nog even aan mijn blog gewerkt voordat ik aan de buis gekluisterd zat om de eerste aflevering van het 20e seizoen van Wie is de Mol? te kijken.

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman brug bridge

Zondag 12 januari

Zondag is hardloopdag dus er moest uiteraard een rondje worden gerend. Vandaag liep ik een langzame duurloop van 10 kilometer. Ik besloot om een rechte weg te lopen en na 5 kilometer om te draaien. Er stond een behoorlijk sterke tegenwind wat het – in combinatie met meerdere heuvels op mijn parcours – niet heel makkelijk maakte. Toen ik bijna op de helft was en om mocht draaien was de wind gaan liggen, waardoor ik deze alsnog niet in mijn rug kreeg. Desondanks heb ik wel lekker kunnen lopen met een gemiddelde pace van 6’13. Ik begin me nu te realiseren dat het schema dat ik volg erg goed bij mij past. Ik ben weer fit aan het worden en sneller dan ik ooit ben geweest. De rest van de dag heb ik aan mijn blog gewerkt, het huishouden gedaan en op de bank doorgebracht.

Hoe was jouw week?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *