Dit was mijn week #3

Deze week was alles behalve saai en normaal. Ik sloot het weekend af met een hele lange duurloop. Diezelfde avond verwelkomde ik zo’n 45 gasten vanuit alle hoeken van de wereld die voor en paar dagen naar Eindhoven komen voor de Annual Sales Meeting die ik samen met mijn collega heb georganiseerd. De rest van de week was ik daar ook nog druk mee. Ik had een vol dagprogramma en ’s avonds meerdere zakelijke diners en sociale activiteiten. Wel was het erg leuk om alle resellers en buitenlandse collega’s met wie ik dagelijks contact heb in het echt te ontmoeten.

zondag 2 februari

’s Ochtends stond ik vroeg op voor een lange duurloop. Er stond er eentje gepland van 21.1 kilometer. Een halve marathon dus. Van tevoren was ik een beetje zenuwachtig aangezien mijn training de vrijdag ervoor erg moeizaam verliep. Ik besloot om naar de woonplaats van mijn ouders te gaan lopen. Als het me veel moeite kost dan kan ik halverwege bij hun stoppen en anders kan ik nog een rondje om het dorp heen lopen en de volledige afstand lopen. Uiteindelijk ging het onwijs goed, kon ik lekker lopen en kwam ik pas na een halve marathon bij mijn ouders aan. Ik deed er precies 2:16:00 over en liep met een gemiddelde pace van 6’27”. Bij mijn ouders heb ik een douche genomen, geluncht en daarna heeft mijn moeder me weer thuis afgezet.

In de middag heb ik vervolgens niets meer gedaan totdat ik bij het hotel verwacht werd om de gasten naar het restaurant (wat op loopafstand is) te begeleiden. Voor het eerst kreeg ik een gezicht bij alle mensen die ik dagelijks of wekelijks mail. Dat was erg leuk want nu kon ik hen beter leren kennen. Tijdens het diner in het Parktheater zat ik tegenover Cat uit Engeland waar het meteen mee klikte. We zijn natuurlijk allebei een jonge vrouw in een echte mannenwereld. We hadden leuke gesprekken en de avond vloog voorbij.

Maandag 3 februari

Mijn werkdag begon al vroeg omdat ik de laatste dingen in de zaal klaar moest zetten voordat al onze gasten zouden arriveren. De rest van de dag heb ik marketing gerelateerde presentaties van het management bijgewoond en veel gehoord over de toekomstplannen van het bedrijf. Tijdens de pauzes heb ik geprobeerd om met zoveel mogelijk mensen een praatje te maken zodat ik iedereen beter kon leren kennen. Aan het einde van de dag was er nog een borrel. Ik zag Cat samen met een vrouwelijke tolk (Olga) zitten en vroeg of ik aan mocht sluiten. Dat was een erg goede zet, want die avond hebben we met z’n drieën doorgebracht. Het was onwijs gezellig, leerzaam en we hebben veel kunnen lachen. De tijd vloog voorbij.

In de avond had ik eigenlijk een turntraining, maar ik besloot om hier niet naartoe te gaan. De dag was erg lang en vermoeiend en de volgende dag zou mijn wekker weer om 6 uur afgaan. Dat is niet heel fijn als je pas om 23:30 thuis bent van je training.

Dinsdag 4 februari

Ik had alleen op maandag trainingen, maar omdat ik het event mede heb georganiseerd was ik natuurlijk wel verantwoordelijk voor de gang van zaken. Hierdoor was ik er alsnog de hele dag druk mee, naast mijn normale werkzaamheden. Ik had het gevoel alsof er van alle kanten aan me getrokken werd en iedereen iets van me wilde hebben. Zo’n evenement organiseren is best wel hectisch. In de avond was er wel tijd voor wat ontspanning. Voordat we naar de locatie van de sociale activiteit vertrokken werden ik en mijn collega nog het podium opgeroepen en werden we bedankt voor ons harde werken met een enorme grote bos bloemen.

Na een potje good old fashioned bowlen zijn we naar een chique restaurant gegaan om de avond af te sluiten. Ik zat wederom naast Cat, maar was daarnaast wel omringd door anderen. We zaten aan twee lange tafels en halverwege de avond moest de helft van stoel verwisselen zodat we andere gesprekspartners zouden hebben. Dat was erg leuk bedacht. Het was onwijs gezellig, maar ook erg lang. Uiteindelijk was ik pas na middernacht thuis.

girls female woman women vrouwen

Woensdag 5 februari

Woensdag was eigenlijk hetzelfde verhaal als dinsdag. De Annual Sales Meeting was nog steeds in volle gang en ik moest op tijd op kantoor zijn om dingen klaar te zetten en de gasten te ontvangen. Vandaag stond er ‘hardware’ op het programma en was het allemaal iets losser. Dit kwam doordat er niet de hele dag presentaties gegeven werden, maar in plaats daarvan de genodigden aan de slag konden. Ik vond het als leek erg interessant. Cat vroeg wat ik van auto’s wist en vond mijn antwoord (ik weet hoe je erin moet rijden) niet voldoende en besloot om mij uit te leggen hoe de motor werkt. Door haar onwijs goede teaching skills in combinatie met onze software weet ik nu precies hoe het in elkaar steekt.

Na de lunch vroeg ik aan mijn collega (Erik) of ik ook een kijkje mocht nemen in hun mysterieuze bus waar hij samen met Cat en Dan (Cat’s collega uit Engeland) mee hebben getoerd. Binnenin waren allemaal computerschermen en practicum opstellingen. Met behulp van Dan is het me gelukt om een circuit aan te sluiten en alle lampen van een auto werkend te krijgen.

’s Avonds zou ik eigenlijk niet mee gaan eten, maar een collega van me besloot dat hij toch niet mee wilde. Voor hem was al betaald dus ik besloot – ondanks dat zo’n etentje erg vermoeiend is – om in zijn plaats mee te gaan. Het programma was eerder afgelopen dan gedacht waardoor ik een aantal mensen bij het hotel heb afgezet. Zij zijn toen naar de Stadsbrouwerij gegaan voor een tour en om biertjes te drinken, terwijl Cat en ik de stad in gingen. We hebben even gewinkeld en zijn daarna naar de Kleine Berg gegaan waar we bitterballen hebben gegeten. Met z’n tweeën hadden we de grootste lol voordat we naar het restaurant liepen. Cat en ik hadden een stoel bewaard voor Olga, Dan en Erik. Dit was onwijs gezellig en met z’n vijven hadden we leuke gesprekken.

karten go karting electric

Donderdag 6 februari

Op donderdag was het grootste gedeelte van de Annual Sales Meeting weer voorbij. De meeste gasten waren weer vertrokken en alleen de mensen die van ver moesten komen (zoals de Verenigde Staten of Japan) waren nog gebleven. Hier had ik niet zoveel werk meer mee waardoor ik voornamelijk in mijn kantoor kon zitten. Dat was fijn want ik merkte dat mijn batterij echt op was. In de ochtend kreeg ik de schrik van mijn leven waardoor ik behoorlijk overstuur raakte. Gelukkig was het vals alarm en kon ik meteen gerustgesteld worden, maar de rest van de dag was ik nog behoorlijk van slag.

Cat en Dan uit Engeland waren ook nog een dag langer in Nederland. Daar hebben we gebruik van gemaakt door heel informeel een avond met ze op pad te gaan. Met z’n vieren (ik, Cat, Dan en Erik) zijn we gaan karten. Ik heb dit nog nooit gedaan, dus ik was heel benieuwd naar hoe ik het er vanaf zou brengen. Zij hadden wel allemaal ervaring dus ik wist van tevoren al dat ik als laatste zou eindigen. Ik vond het best eng om zo snel te gaan en hield me tijdens het eerste rondje behoorlijk in. Ik was bang dat ik uit de bocht of over de kop zou vliegen, maar alle drie mijn collega’s zeiden dat dit echt onmogelijk was. Als drie mensen met verstand van auto’s dat tegen je zeggen, dan moet het wel waar zijn. Het tweede rondje ging ik dus lekker voluit. Uiteindelijk ben ik overduidelijk laatste geworden, maar is mijn score wel het meeste vooruit gegaan. Na het karten sloot Olga ook aan en zijn we bij een heerlijk restaurant in Best nog een hapje gaan eten. De avond sloten we af als vrienden in plaats van collega’s.

Vrijdag 7 februari

Doordat ik de hele week zoveel had gewerkt, vroeg op moest staan en pas laat naar bed kon gaan was mijn batterij helemaal leeg en was ik toe aan wat rust. Een vrije dag ging helaas niet, maar ik mocht wel de ochtend vrij nemen om even uit te slapen. Ondanks dat het me nooit lukt om uit te slapen kon ik wel lekker lang in bed blijven liggen en vervolgens de hele ochtend op de bank spenderen. Dat had ik echt even nodig. In de middag ben ik naar kantoor gereden en heb ik alsnog een halve dag gewerkt.

Mijn vriend had een zeer positief beoordelingsgesprek gehad wat ik graag wilde vieren. Na werk reed ik dus nog even naar de supermarkt om brownies (zijn favoriet) te halen. Daarna trok ik mijn hardloopschoenen aan om – ondanks de vermoeidheid – toch te proberen nog een rondje te lopen. Het lopen was heerlijk, maar ik merkte dat het me veel energie kostte en dat mijn hartslag (ondanks het lage tempo) behoorlijk hoog was.

Zaterdag 8 februari

In de ochtend kon ik wederom lekker “uitslapen”. Zoals gewoonlijk was ik alsnog om half 8 wakker, maar dat ik daarna lekker in bed mag blijven liggen is wel erg fijn. Voor de lunch ben ik samen met mijn vriend naar de stad gegaan om buiten de deur te eten bij Krok Madam. Het was wel heel lekker, maar we zaten allebei niet vol. Daarna hebben we nog even door de stad gelopen en heb ik ’s middags het huishouden gedaan. In de avond had mijn vriend het leuke idee om pannenkoeken te gaan bakken. Toen die op waren plofte ik op de bank met Wie is de Mol?

Hoe was jouw week?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *