Dit was mijn week #4

studententurnen turnpakje meisje vrouw turnster gymnast gymnastisch Milano

Ik heb weer een leuke en sportieve week achter de rug. Zo ging ik turnen en heb ik weer drie hardlooptrainingen afgewerkt. Een daarvan was erg bijzonder omdat ik voor de verandering eens niet alleen liep. Ook werd ik uitgenodigd voor de laatste test van de Karpendonkse Plas Parkrun en heb ik iets heel leuks gewonnen. Benieuwd naar hoe mijn week was? Lees dan verder!

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl hardloopschoenen runningshoes duurloop easy longrun 23km half marathon halve marathon 23km

Zondag 16-02

’s Ochtends stond ik vroeg op omdat ik weer een lange duurloop had gepland. Ondanks storm Dennis wilde ik deze dag toch graag de 23 kilometer aantikken. Ik hield het weerbericht in de gaten en plande mijn route op basis van de windrichting. Het leek me handig om deze in mijn zij te krijgen waardoor ik besloot om naar mijn ouders te lopen. Dit is gelukkig ook een van mijn favoriete routes. Nadat ik een stap uit de deur had gezet merkte ik al dat de wind behoorlijk sterk was waardoor ik mijn pace heb aangepast. Na een pitstop bij mijn ouders besloot ik om nog 6 kilometer met windtegen te gaan lopen en vervolgens de laatste zes met windmee te gaan vliegen. Dat was behoorlijk pittig, maar ik heb het wel gehaald. Ik liep 23 kilometer in 2 uur en 38 minuten. Dat is niet mijn beste tijd, maar onder deze zware omstandigheden mag ik zeker niet klagen.

Bij mijn ouders kon ik meteen aanschuiven voor de lunch. Mijn moeder vindt het altijd heel leuk als ik aan kom waaien (pun intended) en had lekkere afbakbroodjes gemaakt. Mijn regenjasje had de storm helaas niet overleefd – na een windvlaag bleef hij achter een paaltje hangen en scheurde hij helemaal kapot. In de middag ben ik dus op pad gegaan om een vervanger te zoeken. Uiteindelijk heb ik er eentje in de stad gevonden, maar daarna waren mijn benen té moe en moest ik echt uitrusten. De rest van de dag heb ik dan ook op de bank gespendeerd en heeft mijn vriend aardappel anders voor ons gemaakt. ’s Avonds hebben we samen naar de Good Place gekeken op Netflix. Dit is een nieuwe serie waar we de week ervoor aan zijn begonnen.

studententurnen turnpakje meisje vrouw turnster gymnast gymnastisch Milano

Maandag 17-02

Mijn duurloop van zondag ging ondanks het slechte weer best goed. Daardoor begon het weer te kriebelen om een halve marathon te gaan lopen. Na een beetje rekenen had ik een datum gevonden die voor mij perfect uitkwam. Die dag waren er genoeg loopevenementen, maar voor mij was er maar een waar ik graag aan deel zou willen nemen. Helaas waren alle startbewijzen uitverkocht. Gelukkig vond ik die ochtend iemand van wie ik het startbewijs over mocht nemen. De rest van de dag heb ik weer lekker gewerkt. Ik had onder andere een call met een reseller uit Hongarije. Het was erg leuk om een beeld bij de persoon te krijgen met wie ik veel aan het mailen was.

Bij thuiskomst van werk maakte ik rijst met sperziebonen en gemarineerde kip. Omdat mijn vriend na het eten in ons kantoor aan het werk ging kon ik op de bank de eerste aflevering van het tweede seizoen van Lost in Space kijken. Ik zit er helemaal in en zal deze serie en The Good Place binnenkort beschrijven in mijn maandelijkse blog over Netflix. Daarna heb ik nog even opgeruimd (hier was ik zondagavond te moe voor) en heb ik me omgekleed om te gaan turnen. Die avond werden er foto’s ter promotie van de turnvereniging gemaakt dus ik trok mijn mooiste turnpakje aan. Ondanks dat het heel gek was dat er iemand continue foto’s van je aan het maken was heb ik wel lekker kunnen trainen. Ik heb zelfs voor het eerst een kip geturnd!

Dinsdag 18-02

Na weken van onstuimig weer en flinke windstoten was het vandaag eindelijk weer eens lekker weer en kon ik op de fiets naar mijn werk. Dat had ik toch wel gemist de afgelopen tijd. Mijn werkdag was verder niet heel bijzonder. Wel kwam ik er deze dag achter dat Parkun naar Nederland komt waar ik zo enthousiast over ben dat ik er meteen een aankondiging voor op Instagram heb gezet én er een blog over heb geschreven. Dit is totaal niet gesponsord, maar puur mijn eigen enthousiasme. Ik kan dus niet wachten tot de eerste editie op 29 februari.

Na het werk ben ik naar huis gefietst en realiseerde ik me dat ik eindelijk weer in het licht naar huis kan fietsen. Heerlijk is dat. Ik heb nog even boodschappen gedaan en ben vervolgens spaghetti bolognese gaan koken. De rest van de avond moest ik thuisblijven omdat het cadeau wat ik voor de verjaardag van mijn vriend had gekocht (hij is binnenkort jarig) zou worden bezorgd. De avond spendeerde ik op de bank met Rokjesdag op tv en mijn laptop op schoot zodat ik lekker kon bloggen.

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl hardloopschoenen runningshoes duurloop easy longrun TU/e Electude automotive engineering

Woensdag 19-02

Woensdag had ik niet zo’n hele bijzondere werkdag. Na werk ging ik direct naar huis omdat ik had afgesproken om met een vriendin van turnen mijn interval training te gaan doen. Normaal loop ik altijd alleen, maar ze wilde het hardlopen weer op gaan pakken en vroeg of ze een keertje mee mocht lopen. Mijn interval training van woensdag leek me daar wel geschikt voor. We zouden zes keer 3 minuten hardlopen en daarna 2 minuten rust nemen. Om het wat dragelijker voor haar te maken zouden we in de rust gaan wandelen in plaats van lopen op duurtempo. Ik ging hardlopend naar de plek waar we hadden afgesproken zodat ik al had ingelopen en meer kilometers kon maken.

Ik was echt onder de indruk van haar conditie! Al kletsend waren de intervallen zo voorbij en besloten we om nog een extra rondje om de TU/e campus te lopen. Het was zo gezellig dat het zeker voor herhaling vatbaar is. Vervolgens ben ik weer terug gelopen. Omdat mijn vriend die avond niet thuis zou zijn en de koelkast leeg was besloot ik om mijn training te eindigen bij de friettent. Ik weet van mezelf dat ik na mijn douche geen zin meer heb om nog naar de supermarkt te gaan en aangezien ik bijna nooit friet eet mocht het wel voor een keertje.

De rest van de avond heb ik op de bank gespendeerd met mijn laptop. Nadat ik mijn Master heb gehaald was ik helemaal klaar met leren, maar nu merk ik dat ik toch leergieriger ben dan ik dacht. Ik heb namelijk de rest van de avond modules in de autotechniek gevolgd. Het bedrijf waarbij ik werk heeft een volledig curriculum voor autotechnicus in een online leerprogramma met gamification. Als ik ze allemaal doorloop zou ik op papier dus een gecertificeerde autotechnicus zijn. In eerste instantie dacht ik dat het helemaal niets voor mij zou zijn, maar ik vind het toch leuker (en makkelijker) dan ik had verwacht. Ik ben benieuwd hoelang ik erover zal doen om een vier-jarige MBO opleiding volledig te doorlopen naast een full-time baan.

Donderdag 20-02

Donderdag was een rustige werkdag die vrij hectisch eindigde. Mijn collega wilde een nieuwsbrief versturen waar een link in stond die naar een webpagina gaat. Je begrijpt het al; die webpagina mocht ik maken. Dat leek heel simpel, maar uiteindelijk heb ik het meerdere keren om moeten gooien omdat ik toch niet tevreden was. Zowel ik als mijn collega wilden het natuurlijk perfect hebben en dat is uiteindelijk ook gelukt.

Na werk ben ik naar de Action gereden die nog zo’n drie kwartier open zouden zijn. Ik vind het altijd leuk om daar even doorheen te lopen. Ik heb het dit keer wel gehouden bij hetgeen waar ik voor kwam en nam onder andere vier rollen inpakpapier mee omdat ze dit keer veel leuke en neutrale printjes hadden. Als ik ze nodig heb kan ik ze nooit vinden dus heb ik nu maar groot ingeslagen.

Daarna ben ik doorgereden naar de Jumbo waar een mysterieus pakketje voor me lag. Ik had niets besteld dus ik was erg benieuwd naar wat erin zou zitten. Dit bleek een snoeppot van Haribo te zijn die ik had gewonnen. Thuis hadden we de discussie of er wel of geen snoep in zou zitten. Uiteindelijk had ik gelijk omdat er wel een zak Haribo snoep inzat. Ik ben benieuwd hoe snel de pot leeg is. Ik heb nog even boodschappen gedaan, bij thuiskomst gekookt en ben na het eten op de bank geploft. Ik heb nog even wat lesjes Frans gedaan op Duolingo en heb daarna nog samen een serie gekeken voordat ik op tijd naar bed ging.

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl hardloopschoenen runningshoes duurloop easy longrun

Vrijdag 21-02

De vorige avond ging ik op tijd naar bed omdat ik deze ochtend er een uur eerder uit mocht. Ik zou die avond turntraining geven waardoor ik een uurtje eerder weg moet van werk. Gelukkig heb ik flexibele tijden en is het geen probleem om ook een uur eerder te beginnen. Mijn werkdag verliep prima. Tussen de middag besloten mijn collega’s om niet voor de standaard boterhammen te gaan, maar om een lekker broodje te bestellen. Ik bestelde een broodje met eiersalade en sla en deze smaakte erg goed.

Na werk ging ik dus snel naar huis om me om te kleden en vervolgens weer op de fiets te springen om naar de sportzaal te gaan. Ik gaf twee uur training aan studenten wat ik erg leuk vind om te doen. Omdat ik op vrijdag ook altijd ga hardlopen trok ik na de training mijn hardloopschoenen aan om een rondje te lopen. Er stond wederom een interval training op het programma met zes keer 3 minuten hardlopen op mijn 10 kilometer tempo. Het enige verschil met mijn training van woensdag was dat deze maar 45 minuten hoefde te duren en die van woensdag een uur. Ik kreeg helaas al vrij snel last van steken in mijn zij en de training ging dan ook voor geen meter. Ik besloot de intervallen te laten gaan en gewoon een kort rondje te lopen. Uiteindelijk heb ik alsnog een half uur gelopen. Bij thuiskomst heb ik gegeten, gedoucht en daarna was het alweer bijna bedtijd.

Zaterdag 22-02

Op zaterdagochtend ging mijn wekker al vroeg. Ik was namelijk uitgenodigd voor de allerlaatste test van Parkrun in Eindhoven. Om 8:45 moest ik klaar staan voor de uitleg en aangezien ik er hardlopend naartoe wilde gaan moest ik op tijd vertrekken. Op de heenweg kon ik wel lekker warm lopen en na de korte uitleg mocht ik voor het eerst het parcours van de Karpendonkse Plas Parkrun lopen. Je loopt twee kleine rondjes om een grasveld om vervolgens nog twee grote rondjes om de plas heen te lopen. Ik liep lekker rustig op duurloop tempo en dat werd me nog moeilijker gemaakt door de windvlagen van storm Ellen. Wel is het me alsnog gelukt om wat mensen in te halen en om als eerste vrouw te eindigen. Daarna ben ik via een iets kortere route naar huis gelopen en heb ik in totaal 11,5 kilometer gelopen met een gemiddelde pace van 6’20.

Bij thuiskomst heb ik snel ontbeten en ben ik vervolgens gaan douchen. Daarna was ik zo moe dat ik even bij wilde komen en op bed ben gaan liggen terwijl mijn vriend lunch voor ons haalde. Ondertussen waren mijn ouders naar ons toegekomen en hebben ze bij ons nog even een bakje koffie en thee gedronken. De rest van de middag heb ik opgeruimd en even op de bank gezeten. ’s Avonds heb ik uiteraard weer Wie is de Mol? gekeken.

Hoe was jouw week?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *