Dit was mijn week #5

Het was een zeer bijzondere week die uiteindelijk heel anders liep dan ik van tevoren had verwacht. Ik begon mijn week erg gespannen voor een hardloopwedstrijd, daarna deed ik mezelf doen verbazen en tot slot gooide het Corona virus roet in een aantal van mijn plannen. Ben je benieuwd naar hoe mijn week eruit zag? Lees dan verder.

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman medaille medal raceday hardloopwedstrijd medal medaille CPC Den Haag halve marathon half halb raceday runningbib

Zondag 8 maart

Zondag 8 maart was de dag die al maanden in mijn agenda rood omcirkeld stond. Hier had ik al die tijd naartoe gewerkt. Ik zou deze dag een halve marathon tijdens de CPC in Den Haag gaan lopen. Hoe deze wedstrijd is gegaan kun je hier uitgebreid lezen in mijn race verslag. Omdat mijn wedstrijd pas erg laat startte (om 15:00 uur) zou ik niet voor het avondeten thuis zijn en in Den Haag ergens wat gaan eten. Toen ik mijn vriend direct na de finish belde zei hij dat hij pizza voor me had en besloot ik om toch naar huis te gaan. Ik had nog wat extra boterhammen meegenomen die ik kon eten en ik voelde me na de wedstrijd prima.

In de trein naar huis heb ik een zak M&M’s opengetrokken. Deze had mijn moeder me weken geleden al gegeven. Ze had er zelfs een sticker opgeplakt om aan te duiden dat deze voor na de halve marathon was. Zelfs als ze niet bij me is zorgt ze er nog voor dat ik mijn verbrande calorieën er weer aan eet. Na zo’n wedstrijd kun je natuurlijk altijd wel wat suiker gebruiken, en het is ook een hele leuke beloning voor mijn prachtige prestatie – al zeg ik het zelf. Toen ik ’s avonds thuis kwam heb ik een pizza in de oven gegooid, deze opgegeten en heb daarna snel een douche genomen. Door het vele wachten – en natuurlijk het hardlopen – was ik best uitgeput waardoor ik al vrij snel naar bed ben gegaan.

Maandag 9 maart

Maandag was ook een hele leuke dag. Mijn collega (en inmiddels ook een  vriendin) uit het Verenigd Koninkrijk had op het hoofdkantoor waar ik werk een meeting waardoor ik haar weer kon zien. Zoals altijd hebben we weer veel gelachen. Dit keer had ze me zelfs getrakteerd op heerlijke Cadbury Dairy Milk chocolade. Dit is toch wel mijn favoriete chocolade merk uit Engeland. Omdat ik ook een goede collega wil zijn heb ik hem op kantoor wel gedeeld met alle andere chocolade liefhebbers.

Na werk heb ik boodschappen gedaan. Omdat ik zelf veel behoefte had aan een gezonde maaltijd heb ik voor mezelf een salade gehaald. Voor mijn vriend maakte ik chili con carne – dat vind hij heel lekker, maar is helaas iets te pittig voor mij. In de avond kreeg ik van mijn moeder een foto van mij die de dag ervoor tijdens de halve marathon was gemaakt doorgestuurd. Deze had ze voor me gekocht nadat ik hem had laten zien. Ik heb nog nooit zo vrolijk op een hardloop foto gestaan. De foto was heel erg mooi, maar ik wilde graag de achtergrond vervagen om mezelf wat meer naar voren te laten komen. Uiteindelijk ben ik hier in Photoshop een paar uur mee bezig geweest, maar ik ben erg blij met het resultaat. De volgende ochtend is deze meteen op mijn Instagram gegaan. In de avond heb ik mijn turntraining overgeslagen omdat ik na de halve marathon van de dag ervoor wel wat rust kon gebruiken.

Dinsdag 10 maart

Dinsdagochtend begon als een doodnormale werkdag, maar dat veranderde al snel door een paar geruchten die we in de wandelgangen hoorden. Collega’s pakte hun spullen in om thuis verder te gaan werken in verband met het Corona virus. In eerste instantie dachten mijn manager en ik dat ze een grapje maakte. Al snel bleek dat het gerucht  waar was en dat iedereen van het bedrijf waar ik werk werd opgeroepen om thuis te werken. Omdat ik geen laptop op werk had zou ik eigenlijk op kantoor blijven.

Doordat ik me die dag opeens erg slap voelde (waarschijnlijk door de spanning) besloten mijn manager en ik samen dat ik alsnog thuis zou gaan werken. Dit betekende alleen dat ik de iMac die ik op kantoor gebruik mee naar huis moest nemen. Deze heb ik aan het einde van mijn werkdag dus ingepakt en in mijn auto geladen. Thuis hebben de schermen van mijn vriend plaats gemaakt voor de iMac. In de avond heb ik mijn race verslag geschreven (hier had ik zondagavond geen puf meer voor), de Oranje Leeuwinnen gekeken en nog even op de bank gezeten met mijn vriend.

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl hardloopschoenen eindhoven Philips de Jongh wandelpark park parc

Woensdag 11 maart

Ondanks dat ik deze ochtend uit had kunnen slapen besloot ik om extra vroeg op te staan om een stukje te gaan hardlopen voordat ik zou moeten werken. Nu ik thuiswerk heb ik natuurlijk geen reistijd meer en kan ik prima achter mijn laptop ontbijten. Ik liep een rustig herstelrondje van 5 kilometer. Mijn pace was langzamer dan die van zondag. Ik kon me tijdens het lopen echt niet voorstellen dat ik die afstand vier keer zou lopen in een hoger tempo. Na een snelle douche was ik om 8:55 klaar om te gaan werken.

Helaas kwam ik er al vrij snel achter dat het beeldscherm wat ik zou gebruiken niet aangesloten kon worden op de iMac omdat deze een andere aansluiting heeft. We hadden geen andere kabel in huis, waardoor ik ’s ochtends alsnog naar kantoor moest rijden om mijn beeldscherm op te halen. Het was even een gedoe om hem in de doos te krijgen en er plek voor te maken op mijn bureau. Toen hij eenmaal stond kon ik eindelijk lekker aan het werk gaan. Ik merkte dat ik een stuk productiever was doordat ik weinig afleiding van collega’s had en ook een stuk minder gestoord werd met vragen van collega’s.

Toen mijn werkdag erop zat stapte ik op mijn fiets om naar de supermarkt te gaan. Zo kon ik nog even een frisse neus halen nu ik niet meer iedere dag tussen tijdens de lunch een wandeling ga maken. Ik nam ingrediënten voor twee maaltijden mee die we onwijs lekker vinden. We aten die avond daarom wraps. Daarna plofte ik op de bank om samen met mijn vriend de laatste afleveringen van The Good Place te kijken. Het voelt alsof het de series finale was. Toen die was afgelopen kon ik met een gerust gevoel naar bed.

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl hardloopschoenen eindhoven Strijp-s

Donderdag 12 maart

In de ochtend was ik veel te vroeg wakker, doordat ik gewend ben om rond 6/7 uur wakker te worden. Nu ik thuiswerk is dat totaal niet nodig omdat ik pas om 8:45 mijn bed hoef uit te rollen om nog steeds op tijd achter mijn computer te zitten. Hierdoor had ik ’s ochtends tijd om de eerste aflevering van de Belgische serie De Mol te kijken. Mijn werkdag was verder niet zo heel bijzonder. Wel keek ik in de middag nog even naar de persconferentie van premier Rutte waar hij aangescherpte maatregelen verkondigden en kreeg ik helaas te horen dat de Venloop was afgelast. Deze zou plaatsvinden op 29 maart. Ik wilde graag als uitdaging  in maart twee keer een halve marathon lopen. Door deze aftasting zal dat helaas niet lukken.

’s Avonds ben ik wederom lekker gaan hardlopen. Toen ik naar buiten keek en een strakblauwe hemel zag dacht ik dat het wel lekker loopweer was. Helaas bleek het na een kilometer al te regenen, waardoor ik huiswaarts ben gekeerd. Niet om te stoppen, maar om mijn longsleeve om te wisselen voor een t-shirt met een regenjasje en om mijn pet op te zetten. Uiteraard heb ik vervolgens mijn training afgemaakt. Op het programma stond een rustig duurloopje met daarin zes keer 3 minuten versnellen. Uiteindelijk liep ik 6,3 kilometer met een gemiddelde pace van 6’24. Het was heel erg raar om deze halve marathon training te doen, wetende dat ik die halve marathon niet ga lopen. Na het hardlopen ben ik gaan douchen, eten en heb ik ’s avonds de film genaamd Steve Jobs gekeken. Deze zul je volgende maand in een ‘what I’ve been watching’ terug zien.

Vegetarische gehakballetjes Garden Gourmet veggie balls veggie balls vegetarian Vega

Vrijdag 13 oktober

Ondanks dat het deze dag vrijdag de dertiende was heb ik er (gelukkig!) maar vrij weinig van gemerkt. Ik had een zeer productieve werkdag wat erg fijn was. Ik heb veel afgekregen en leuke taken mogen uitvoeren. Normaal begin ik op vrijdag altijd een uur eerder zodat ik ook een uur eerder klaar ben. Dit doe ik altijd omdat ik ’s avonds turntraining geef en anders niet op tijd ben voor de training. Dit keer ging de training in verband met het Coronavirus helaas niet door waardoor ik weer een keertje op vrijdag om 9:00 kon beginnen.

De hele dag door zag ik berichtjes van mensen die naar de supermarkt waren gegaan en daar lege schappen van met name pasta en toiletpapier aantroffen. Die avond moest ik ook naar de supermarkt om de dagelijkse boodschappen te doen en omdat heel wat producten in ons huis op waren. Waaronder toiletpapier. Tot mijn verrassing kon ik nog wel een zak pasta en rijst meenemen, maar waren de schappen van de aardappelen, het toiletpapier en het brood helemaal leeg. De komende dagen moet ik het dus doen met vijf sneetjes brood, twee aardappelen en vier rollen toiletpapier. Met dank aan alle mensen die opeens onnodig zijn gaan hamsteren.

Op vrijdag eet ik altijd vegetarisch. Meestal vind ik dat niet zo moeilijk omdat ik pasta zonder vlees net zo lekker vind als met en kip (ondanks dat ik dat heel lekker vind) ook prima kan vervangen voor twee gebakken eitjes als ik dit bij de rijst eet. Echter had ik deze dag onwijs veel trek in aardappelkroketjes en vond ik het maar lastig om daar iets vegetarisch van te maken. Uiteindelijk besloot ik om toch voor vleesvervangers te kiezen. Ik probeerde de ‘gehaktballetjes’ van Garden Gourmet en ondanks dat het niet naar een gehaktballetje smaakte was het wel erg lekker. In de avond ben ik wederom blogs gaan schrijven en heb ik taken van mijn to do lijstje af kunnen vinken. Daarna heb ik nog de film ‘The Founder’ gekeken.

Zaterdag 14 oktober

Mijn ochtend begon rustig. Ik heb geprobeerd om zo lang mogelijk uit te slapen en dat is me gelukt tot half 8. Daarna heb ik nog even in bed gelegen om een aflevering van De Mol te kijken. Mijn ochtend was verder erg rustig. Ik heb ontbeten en wederom een aantal blogs geschreven – waaronder deze. Mijn originele plan was om naar Parkrun te gaan, maar aangezien die was afgelast en ik de avond ervoor pas laat naar bed ben gegaan heb ik mijn duurloopje uitgesteld naar zondag.

De rest van de middag had ik geen plannen. Aangezien ik geen zin had om een hele dag op de bank te hangen besloot ik om iets te gaan bakken met ingrediënten die ik nog in huis had. Dat werden vanille en chocolade cupcakes die erg goed smaakte. In de avond keken we nog een film (the Founder) en daarna ben ik naar bed gegaan.

Hoe was jouw week? Heb je veel last van het Coronavirus?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *