Dit was mijn week #6

Weer een week in quarantaine is voorbij. Om heel eerlijk te zijn vind ik het niet zo erg om veel thuis te zijn. De reden waarom het nodig is, is natuurlijk niet leuk, maar ik merk dat ik veel oude hobby’s weer heb opgepakt en mezelf prima kan vermaken. Daarnaast heb ik ook mijn hardloopschoenen aangetrokken en kreeg ik ontzettend goed nieuws. Kijk je weer mee naar wat ik de afgelopen week heb uitgespookt?

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl hardloopschoenen eindhoven Philips de Jongh wandelpark park parc chocolade taart chocolate cake dessert toetje

Zondag 29 maart

Ik had gepland om deze dag een halve marathon te lopen tijdens de Venloop. Ik wilde namelijk graag twee halve marathons in een maand lopen. Het Coronavirus gooide roet in het eten. De wedstrijd werd namelijk afgelast. Bij mij ging het niet om het lopen van die 21.1 kilometer, maar om het lopen van de wedstrijd. Ik besloot dus om op zondagochtend een rustige duurloop van 10 Engelse mijl (16.1 kilometer) in plaats daarvan te doen. Het was buiten behoorlijk fris, maar de zon scheen lekker waardoor ik hier echt van heb kunnen genieten.

Na een ontbijt, douche en vervolgens weer een lunch moest ik echt even bijkomen van mijn duurloop. Het eten zorgde voor energie, maar mijn benen voelden nog een beetje uitgeput. Ik plofte dus even op de bank met een boek voordat ik onze woning ging opruimen en poetsen. Met een podcast aan vlogen de uren gelukkig voorbij. ’s Avonds aten we lasagne volgens dit recept en deelden we nog een stukje van het heerlijke chocolade toetje wat ik de dag ervoor had gemaakt. In de avond speelde ik nog samen met mijn vriend Mario Bros (onze nieuwe verslaving) en las ik nog een boek voordat ik ging slapen. Ik had deze avond Harry Potter and the Prisioner of Azkaban uitgelezen.

Maandag 30 maart

Op maandag was het weer een doodnormale werkdag. Zoals ik inmiddels al gewend was werkte ik weer vanuit huis. Dat bevalt me nog steeds erg goed. Deze dag had ik onverwacht veel calls en startte ik samen met een collega uit de Verenigde Staten een nieuw project wat de komende weken veel tijd in beslag zal nemen.

In de avond aten we stokbrood met kruidenboter, koude schotel en vegetarische gehaktballetjes in tomatensaus van Unox. Deze balletjes vonden zowel ik als mijn vriend een beetje gek smaken. In het begin dacht ik dat ik aan de smaak moest wennen, maar na een paar balletjes op te hebben besloot ik dat ik ze niet lekker vond. Deze zullen we dus niet opnieuw kopen. Op maandagavond ga ik normaal turnen, maar door het Coranavirus kan dat nu al een tijdje niet meer. Ik begin mijn trainingen nu echt te missen. Na het eten speelden we weer Mario Bros en las ik wederom een boek voordat ik ging slapen. Dit keer pakte ik Eat, Pray, Love weer op. Deze was ik een hele tijd terug aan het lezen. Ik heb hem toen opzij gelegd omdat ik de Harry Potter boekenreeks cadeau kreeg die graag wilde lezen.

Dinsdag 31 maart

Dinsdag was eigenlijk een doodnormale dag. Ik heb gewerkt, avondeten gemaakt (boerenkoolstamp met rookworst en het laatste restje van het chocolade toetje) en in de avond wederom Mario gespeeld. Dat begint geloof ik onze nieuwe Netflix te worden. Ik wilde graag wat krachttraining doen in de avond, maar toen ik op de bank zat had ik er nog vrij weinig zin in en besloot ik het maar te laten.

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl hardloopschoenen eindhoven Philips de Jongh wandelpark park parc american pancakes pannenkoeken

Woensdag 1 april

Mijn werkdag was niet zo heel bijzonder, behalve dat we tijdens de lunch besloten om american pancakes te gaan bakken. Ik bakte een hele stapel en at ze op met bananen, stroop en poedersuiker. Het was voor mij de eerste keer dat ik dit at en ik moet zeggen dat ik het lekkerder vind dan normale pannenkoeken. Dit is dus zeker voor herhaling vatbaar.

Na mijn werkdag was het tijd om weer een rondje hard te gaan lopen. Na mijn duurloop van de zondag ervoor had ik besloten dat het mij leuk leek om weer op te gaan bouwen naar de halve marathon. Het schema wat ik voor de CPC Den Haag heb gevolgd beviel me ontzettend goed. Daarom ga ik deze nu gedeeltelijk opnieuw volgen. Op het programma stond 60 minuutjes lopen op duurtempo met daarin zes keer 3 minuten versnellen naar mijn 15 kilometer tempo, gevolgd door twee minuten rust op duurtempo. Deze training ging wel prima. Ik had wat last van stijve kuiten en de blaar die ik de zondag ervoor heb gecreëerd deed een beetje pijn. Uiteindelijk heb ik alsnog 7,5 kilometer hard gelopen.

’s Avonds maakte ik aardappel met kipkluifjes voor mijn vriend en kipvingers voor mijzelf. Daarna moest hij helaas weer werken waardoor ik een avondje voor mezelf had. Ik besloot om de Runnersworld erbij te pakken, Netflix te kijken (Stranger Things) en nog wat uit mijn boek te lezen voordat ik naar bed ging.

Donderdag 2 april

Donderdag was wederom een normale dag waarin niet veel bijzonders gebeurde. Ik had ’s avonds een meeting voor ons nieuwe project. Dit keer ook met iemand uit China erbij die door het 12 uur tijdsverschil om middernacht nog aan het werken was. Bless him. Op donderdag besloot ik ook dat het tijd was om mijn kaartjes te versturen. Ik ben de laatste tijd wat meer mandala’s aan het kleuren die eigenlijk kaarten blijken te zijn. Op Instagram deed ik een oproepje met de vraag wie er wel een kaartje in zijn brievenbus kon gebruiken. Daar kwamen leuke reacties op waardoor ik een heel aantal van deze kaartjes heb kunnen versturen om mensen een hart onder de riem te steken. Ook heb ik naar mijn ouders, broer en schoonmoeder een kaartje gestuurd.

In de avond ging ik – nadat ik eerst boodschappen heb gedaan – aan de slag met een nieuw recept. Het werd de cottage pie van Allerhande. Dit vind ik overigens een hele fijne website om nieuwe recepten te ontdekken en gebruik ik eigenlijk bijna altijd als ik zin heb in iets anders. Het recept lukte best prima, zeker voor de eerste keer. Ik vond deze ovenschotel niet fantastisch, maar het smaakte wel goed. Het zal dus niet mijn nieuwe lievelingsgerecht worden, maar wel iets wat ik vaker op tafel zal zetten. In de avond hebben we wederom Mario gespeeld en heb ik mijn boek erbij gepakt voordat ik naar bed ging. Ik merk dat ik het wel fijn vind om voor het slapen gaan te lezen in plaats van op mijn telefoon te zitten.

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl hardloopschoenen eindhoven Philips de Jongh wandelpark

Vrijdag 3 april

Normaal sta ik op vrijdagen altijd eerder op zodat ik mijn werkdag ook een uurtje eerder kan afsluiten en aan het weekend kan beginnen. Aangezien ik (zoals de laatste tijd wel vaker) aan het einde van de middag nog een meeting had, besloot ik om mijn normale werktijden aan te houden. Toen wist ik nog niet dat ik net voor die meeting gebeld zou worden met ontzettend goed nieuws. De baan die ik heb is tijdelijk, ter vervanging van iemand die momenteel met zwangerschapsverlof is. Dit betekend voor mij dat mijn contract eind mei afgelopen is en ik een nieuwe baan moet gaan zoeken. Ik wist dat natuurlijk toen ik mijn handtekening zette, maar toen wist ik nog niet dat ik het zó erg naar mijn zin zou hebben bij dit bedrijf. Ik wilde dan ook ontzettend graag blijven. Nu ook nog eens het Coronavirus is uitgebroken en de sector waarin ik werk (marketing) helemaal op z’n kop ligt, heeft me dit wel wat slapeloze nachten bezorgd. Vrijdag werd ik dus gebeld met het fantastische nieuws dat het bedrijf mij ook graag wil houden. Zo graag zelfs, dat ze een hele nieuwe marketing/communicatie functie speciaal voor mij hebben gecreëerd. Wat het precies gaan inhouden wordt op dit moment gedefineerd en hoor ik hopelijk deze week. Je begrijpt vast wel dat ik mijn weekend met een hele grote glimlach begon.

Ik had dan ook meer dan genoeg energie om na werk nog een rondje te gaan hardlopen. Er stond een korte training van 45 minuten in duurlooptempo op het programma. Ik besloot deze te doen onder het genot van een podcast. Tijdens het lopen had ik wederom last van gespannen kuiten. Dit werd alleen maar meer, waardoor uiteindelijk mijn voeten ook gingen slapen. Dat is helaas geen fijn gevoel tijdens het hardlopen. Even stoppen om te rekken mocht helaas niet baten. Uiteindelijk heb ik alsnog 7 kilometer gelopen. Tijdens dit rondje ervaarde ik voor het eerst hoe het is om een hongerklop te krijgen. Zou dit komen doordat ze het in de podcast over eten hadden? Halverwege begon ik honger te krijgen en werd dit alleen maar meer. Hierdoor kon ik nergens anders meer aan denken behalve aan eten. Normaal heb ik dit nooit. Ik heb juist geen trek in eten tijdens het lopen. Meestal word ik al misselijk bij de gedachte.

Bij thuiskomst heb ik dan ook ontzettend veel gegeten. Mijn maag leek wel een bodemloze put. Ik at een eiwitreep, een havermoutreep, pasta (ons avond eten), een volle kom magere yoghurt en daarna nog wortels. Pas toen ik onder de douche stond merkte ik dat mijn maag propvol zat. Na deze douche heb ik nog even mijn ouders gebeld om het goede nieuws te delen. De rest van de avond was vrij rustig en heb ik op de bank gespendeerd.

Zaterdag 4 april

Zaterdag is altijd mijn “uitslaapdag”. Dat staat tussen haakjes omdat ik helemaal niet kan uitslapen. Door het nieuwe ritme van thuis werken is het gelukkig minder erg dan eerst. Toen werd ik gerust iedere dag tussen 5 en 6 uur ’s ochtends wakker – ook in het weekend. Alsnog ben ik iedere dag voor 8 uur wakker en dat vind ik ook prima. Voor mij is uitslapen lekker lang in bed blijven liggen en er niet meteen uit moeten om me klaar te maken. Het duurde dan ook een hele tijd voordat ik besloot om te gaan ontbijten.

Na mijn ontbijt ben ik begonnen aan het schrijven van deze blog terwijl het concert van Kensington op de achtergrond speelde. In de middag was het tijd om wat klusjes in huis te doen. Ik wilde onze besteklade en magnetron weer eens grondig schoonmaken. Dat zijn toch van die dingen die je snel vergeet. Ik heb dus een leuke playlist op Spotify aangezet en ben aan de slag gegaan. Verder heb ik die dag voornamelijk veel gelezen en getekend.

In de avond aten we wraps wat ontzettend lekker was. Daarna ben ik naar mijn ouders gereden. Er is lekker weer op komst en wij hebben nog geen meubels voor op ons balkon gekocht waardoor we nu niet buiten kunnen zetten. Mijn moeder had het idee om er twee zitzakken neer te gooien, dus die heb ik bij hun opgehaald. Uiteraard heb ik 1,5 meter afstand gehouden. Niet heel gezellig, maar wel noodzakelijk. Desondanks heb ik mijn ouders alsnog even kunnen zien en mijn hond kunnen knuffelen. Omdat ik de volgende ochtend weer wilde gaan hardlopen ben ik op tijd naar bed gegaan.

Heb jij ook een oude hobby weer opgepakt nu we in quarantaine zitten?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *