Eindelijk vakantie

Naar de afgelopen drie dagen heb ik uitgekeken sinds eind augustus toen ik begon aan mijn nieuwe studie. Mijn dagen waren toen opeens niet meer gevuld met Netflix en turnen, maar met studeren van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Gelukkig wel met succes want ik heb al mijn vakken inclusief tentamens gehaald! *insert happy face* Ik ben de Pre-Master dus volledig doorgekomen zonder herkansingen. Daar ben ik natuurlijk ontzettend blij mee, want dat betekend dat ik een hele maand (!!!) vakantie heb. Eindelijk staat er iets anders op mijn to do lijstje dan ‘methodology leren’ of ‘research report schrijven.’ Het volgende staat de komende tijd wel op mijn agenda:

Bloggen
Als aller eerste ga ik weer lekker bloggen. Alhoewel het ontzettend fijn was om tijdens de tentamens eventjes een break te hebben en hier niet over na te hoeven denken of deze extra “taak” erbij te hebben, heb ik het wel gemist en merk ik nu ik weer begonnen ben hoe ontzettend leuk ik het vind. Ik weet nu ook dat het lastig is te combineren met een studie, dus ik wil graag proberen om deze maand weer wat vooruit te werken zoals ik dat in de zomervakantie ook had gedaan. Het geeft een rustgevend gevoel en haalt toch weer een soort deadline weg in de eerste weken.

Vakken kiezen Master
Wat ik ook écht moet doen is de vakken kiezen die ik in het eerste blok van mijn Master wil gaan volgen. Eerst moet ik erachter zien te komen hoe ik dat moet doen, maar dat zal vast wel goed komen. Voor mij is het nu ook de eerste keer dat ik vakken mag kiezen in plaats van vakken uit een curriculum op een bordje voor geschoven krijg. Tijdens mijn Pre-Master mocht ik er al één kiezen uit de drie die werden aangeboden, en alhoewel de opdrachten daarvan erg goed te doen waren, was het tentamen behoorlijk pittig en heb ik spijt gehad van mijn keuze. Ik hoop maar dat dat een beginnersfout was en dat ik in januari de juiste keuze kan maken.

Snowboarden & schaatsen
Mijn vriend houdt heel erg van snowboarden en doet het al jaren. De enige wintersport waar ik me aan waag is schaatsen, van een berg af gaan lijkt me dood eng. Maar omdat hij het zo leuk vindt en ik het nu (een jaar later) eindelijk aandurf, zal ik deze vakantie voor het eerst van de (indoor)piste af gaan. Ik verwacht alleen dat het eerder rollend zal zijn dan staand op een plank… Gelukkig heb ik een privé leraar, en als hij me dit net zo goed kan uitleggen dan dat hij me kon helpen met het begrijpen van mijn tentamenstof komt het helemaal goed. Als tegenprestatie heeft hij beloofd dat we samen gaan schaatsen. Kan nu al niet wachten!

Nieuwe bril kopen
Ook op het to do lijstje van deze week staat een nieuwe bril kopen. Drie jaar geleden kocht ik er een die ik nog steeds erg leuk vind, maar iedere keer als ik die op mijn neus heb staan krijg ik na een half uurtje al hoofdpijn. Ik vermoed dat de glazen niet goed zijn afgesteld op mijn pupillen. Zonde van de aankoop, maar ook erg jammer dat ik nog steeds mijn oude bril op heb die inmiddels al behoorlijk outdated is. Behalve dat ik het montuur niet meer mooi vind, is mijn sterkte in de afgelopen jaren ook wat achteruit gegaan. Ik hoop er een te kunnen vinden die ik mooi vind zodat ik het nieuwe jaar scherp kan beginnen.

High tea
Tot slot ga ik in januari voor het eerst een high tea doen met mijn moeder, dat heb ik van haar als cadeau gekregen omdat ik al mijn tentamens heb gehaald. Ideaal voor twee theeleuten die wel van iets lekkers houden. Aan de lijn denken we daarna wel een keer. 😉

Heb jij ook leuke plannen voor de vakantie?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *