Er kan veel veranderen in een jaar…

Zoals ik eind 2018 al voorspelde, ziet mijn leven er nu een jaar later heel anders uit dan toen. Er zijn zoveel mooie dingen gebeurd in de afgelopen 365 dagen. Voor sommige dingen heb ik hard moeten werken, met andere dingen heb ik onwijs veel geluk gehad. Dat mijn dagelijks leven er toen heel anders uitzag dan nu, dat staat als paal boven water. Dit is er allemaal veranderd in een jaar.

Van student naar fulltime werken

De allergrootste verandering is toch wel dat ik op 22 februari mijn Masterdiploma heb gehaald waardoor ik nu niet meer dag en nacht hoef te studeren, maar ik een fulltimebaan heb. In het begin vond ik dat heel erg fijn, want als ik ’s avonds thuiskwam van werk, was ik (op het huishouden na) helemaal klaar. Ik hoefde ’s avonds geen papers meer te lezen of te leren voor tentamens. Wel mis ik de vrijheid. Ik kon mijn eigen tijd indelen en zelf doen waar ik zin in had – zolang ik mijn werk maar op tijd af had. Ik kon ’s middags hardlopen als het nog licht was en als ik iets in de stad moest ophalen was dat ook geen probleem. Die vrijheid is nu heel erg beperkt doordat ik van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur werk. Na 6 jaar gestudeerd te hebben was ik wel heel erg toe aan deze nieuwe stap in het “volwassen” leven. Doordat ik nu werk in plaats van studeer hoef ik ook niet meer van mijn spaarrekening te leven, maar heb ik een mooi inkomen waarmee ik mijn spaarpot juist kan vullen. Dat is zeker geen onaangename verandering.

Ik ben verhuisd

Vorig jaar zat ik op een bruine leren bank in ons oude gemeubileerde appartementje tegenover het station. Nu woon ik in een prachtig nieuw appartement met meubels die we zelf hebben uitgekozen. Ondanks dat we niet heel ver weg van onze oude woonplek zijn gaan wonen is het wel een wereld van verschil. Onze wijk is veel rustiger dan de Stationsweg ooit zal zijn en in plaats van expats met hun gezin als buren zijn we nu omringd door allemaal jonge mensen. Bovendien wonen we niet meer in een oud gemeubileerd appartement, maar in een nieuwe woning die veel meer onze stijl is. Ik zit hier ook veel meer op mijn plek doordat het nu als ‘thuis’ voelt. Ik wilde heel graag verhuizen en ben onwijs blij dat we iets hebben gevonden wat aan al onze wensen voldoet.

De ene sportieve prestatie na de andere

Ik zal niet zeggen dat ik in het afgelopen jaar opeens heel erg goed ben geworden in sport, maar ik denk wel dat ik ervaringen heb opgebouwd die me nu verder hebben geholpen. In plaats van onderaan de ranglijsten te eindigen op een turnwerdstrijd mocht ik twee keer op het hoogste podium plaatsnemen. Ook bij hardloopwedstrijd eindig ik inmiddels niet meer als laatste, maar is het me zelfs gelukt om bij de beste 50% te eindigen. Bovendien heb ik niet een, maar twee keer een halve marathon uitgelopen nadat dit in 2018 mij niet helemaal lukte. Sport heeft in het afgelopen jaar een nog belangrijkere rol in mijn leven gespeeld. Veel van mijn vrije tijd bracht ik dan ook door in de turnhal of op mijn hardloopschoenen en dat was een jaar ervoor – toen ik de ene na andere blessure had – wel wat anders.

Is jouw leven in 2019 ook zo veranderd?

Cheers!
Sandra-Anna

Een gedachte over “Er kan veel veranderen in een jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *