Favorieten van augustus

Sleutels huis thuis verhuizen woning appartement house home owner kopen koophuis

In de maand augustus is er ontzettend veel gebeurd, maar tegelijkertijd ook heel weinig. Het was een drukke maand op het werk en privé stond alles in het teken van ons nieuwe huis. Toch heb ik een aantal favoriete momenten die ik graag met je deel.

Ons eerste koophuis

Op 5 augustus tekende ik en mijn vriend de hypotheekakte en op 6 augustus werd de leveringsakte gepasseerd. Vanaf die datum zijn wij officieel homeowners. Na een paar jaar gehuurd te hebben voelde dat in het begin heel gek, maar ook heel fijn. Ik ben onwijs blij dat we deze stap hebben gezet. In de afgelopen maand zijn we druk bezig geweest met klussen waardoor het steeds meer als ons huisje voelt. Het is ook echt prachtig waardoor ik niet kan wachten tot de verhuizing in september.

Vakantie in eigen huis

Mijn vriends broer woont in Frankrijk waardoor we hem en zijn gezin helaas niet zo vaak zien. In augustus waren ze een weekje in Nederland en kwamen ze een paar dagen bij ons logeren. We hadden de sleutels van onze koopwoning al, maar het leek ons niet gezellig om daar in een leeg huis te gaan slapen. We hebben daarom een extra bed geregeld zodat zij met z’n drieën in onze slaapkamer konden verblijven. Mijn vriend en ik zijn op logeerbedden in de tweede slaapkamer (ons kantoor) gaan slapen. Ondanks dat ik geen vrij had voelde het wel als een logeerpartij in mijn eigen huis. Bovendien was het heel gezellig om weer eens met de hele schoonfamilie bij elkaar te zijn.

Snowy hond Malteeuws leeuwtje

Snowy

Helaas begon augustus voor mij met veel tranen. Na 12 jaar hebben op 31-07-2020 onze lieve hond Snowy in moeten slapen. Ze had meerdere tumoren in haar buikje. Een daarvan begon sinds maart opeens heel hard te groeien. Aan het einde kon ze bijna niet meer lopen uit ongemak en begon de huid over haar tumor licht te scheuren. We wilde haar ergere pijn besparen waardoor we deze ontzettend moeilijke beslissing hebben moeten nemen. Waarom ze dan toch in mijn favorieten lijstje staat? Ik heb 12 hele mooie jaren onwijs mogen genieten van haar aanwezigheid. Snowy was echt een maatje en wist me altijd op te vrolijken. Het is dan ook erg moeilijk om te beseffen dat ze er niet meer is. Ondanks dat ik haar ontzettend mis ben ik onwijs dankbaar voor alle mooie herinneringen die ik met haar heb.

Lopen zonder schema

Eind juli kreeg ik te horen dat de marathon van Eindhoven niet doorgaat. Het zat er al aan te komen, toch was ik wel voor deze wedstrijd aan het trainen. In het begin bleef ik mijn schema netjes volgen. Het leek me wel leuk om alsnog een halve marathon te lopen op 11 oktober. Inmiddels heb ik dat schema helemaal los gelaten. Door mijn werk en de verhuizing heb ik het onwijs druk. In weekenden ben ik aan het klussen waar ik de energie niet meer voor zou hebben als ik ’s ochtends eerst een lange duurloop heb gelopen. Ik heb dus besloten om 2/3 keer per week een kort rondje te lopen en in het weekend een duurloopje van 10 kilometer. Het is niet veel, maar het zorgt er wel voor dat ik mijn conditie enigszins behoud. Bovendien zorgt het voor veel rust in mijn bovenkamer. Ik vind het fijn dat ik me nu niet druk hoef te maken om trainingen die minder goed gaan en gewoon lekker kan doen wat ik leuk vind om te doen. Hardlopen.

Ben jij nog aan het trainen met een schema?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *