Favorieten van december

kerstmis christmas kerstboom christmastree

December is de laatste maand van het jaar, de duurste, maar ook de gezelligste. Afgezien van het druilerige weer houd ik van december. Op een veel te warme zomerdag kan ik er best naar uitkijken. Ik kijk dan uit naar het drinken van warme chocomel, het versieren van de kerstboom, blije gezichten van mensen die mijn cadeautjes uitpakken en het samen zijn met mijn dierbaren. December is een mooie maand, daarom deel ik graag mijn favorieten van de afgelopen 31 dagen.

Gezelligheid met Kerst

Ik heb deze maand heel erg genoten van de gezelligheid die de decembermaand met zich meebrengt. Alles ziet er zoveel sfeervoller uit met wat lichtjes aan. Ik word dan ook helemaal blij als ik mijn opgetogen kerstboom zie. Om de versiering niet op een plek in het huis te houden heb ik hier en daar nog wat andere dingetjes neergezet zoals een mooie vaas met kerstlichtjes erin. Voor onze housewarming hebben we onder andere een grote notenkraker en een boompje met lichtjes gekregen, deze staan ook allebei op een ander plekje. Ik houd ervan en hoop dat ik nog een aantal dagen ervan mag genieten.

Chocoladeletters

Doordat het Sinterklaas is geweest en ik van iedereen altijd wel een chocoladeletter krijg heb ik nu weer een hele verzameling. Ik houd heel veel van chocola, maar een klein stukje voor de smaak is voor mij wel voldoende. Met deze voorraat kan ik dus wel vooruit tot aan de zomer. Gelukkig heb ik verschillende smaken gekregen zodat ik kan afwisselen. Ik vind het zeker niet vervelend om chocoladeletters te krijgen en neem ze altijd dankbaar in ontvangst.

Nieuwe baan

Sinds deze maand heb ik een nieuwe baan. Ik werk nu als Global Marketing en Sales Support Executive bij Electude. Dit is een bedrijf dat opleidingsmateriaal (boeken, e-learning en tastbare producten) maakt voor mensen die automonteur willen worden. De doelgroep bestaat voornamelijk uit scholen, maar ook uit bedrijven (zoals garages) die hun personeel wil bijscholen of op de hoogte willen brengen van de nieuwste technieken en innovaties. Tot nu toe vind ik het onwijs leuk en heb ik het er enorm naar mijn zin.

Vervroegd Kerstdiner

Een van de beste vrienden van mijn vriend is anderhalf jaar geleden naar Beijing verhuisd omdat hij daar een baan had gevonden. Hierdoor hebben we hem al die tijd niet gezien omdat China nou niet bepaald om de hoek ligt. Toen hij een paar dagen in Eindhoven was hebben we er meteen het meeste uit gehaald. Tot laat heeft hij over al zijn avonturen verteld en om de tweede dag mooi af te sluiten hadden we een vervroegd kerstdiner samen met nog een andere vriend. De mannen aten pasta met zalm en we hadden nog een fancy dessert als toetje. Het was niet alleen lekker, maar ook onwijs gezellig. Hopelijk zien we hem nu sneller dan pas over anderhalf jaar.

The End and other Beginnings

Met het regenachtige weer waar we de afgelopen weken mee te maken hadden vind ik het extra fijn om op de bank onder een dekentje te kruipen en met een warme kop thee een boek te lezen. De laatste tijd lees ik The End and other Beginnings van Veronica Roth – mijn favoriete schrijfster. Dit is niet een ‘normaal’ boek zoals je gewend bent, maar een bundel van zes korte fantasie verhalen die in een verre toekomst afspelen. Een uitgebreide review volgt nog, maar ik kan alvast verklappen dat Roth me wederom niet teleur heeft gesteld.

Wat waren jouw favorieten van december?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *