Favorieten van januari

ontbijt breakfast kwark yoghurt cruelly musli Campina herstelmaaltijd

Zo, de eerste maand van januari zit er weer op. Op dit moment geniet ik van een heerlijke en welverdiende (al zeg ik het zelf) vakantie. In de eerste weken van januari was ik behoorlijk druk met leren voor mijn laatste tentamen en met het schrijven van mijn thesis waardoor het leek alsof mijn leven een beetje on hold stond. Inmiddels heb ik te horen gekregen dat ik dat tentamen gehaald heb, wat betekend dat ik er nooit meer een hoef te maken. Een enorme opluchting en een reden om een klein feestje te vieren, wat ik ook zeker heb gedaan. Hiernaast heb ik een nieuw lekker ontbijtje ontdekt, een leuke activiteit ondernemen, een nieuwe hobby erbij gekregen, een spannende serie gekeken en een nieuw favoriet drankje.

Een nieuw ontbijtje

Ik was al een tijdje opzoek naar een nieuw ontbijtje of een goede herstelmaaltijd voor na een training. De crackers met Nutella die ik eerst altijd at vond ik niet meer zo lekker en alleen een eierkoek met een kopje thee was niet vullend genoeg. Ik besloot om kwark met muesli te proberen en eet nu dagelijks milde kwark van Campina met een vleugje vanille. Misschien kan ik dan over een tijdje net zo goed turnen als Epke en ren ik net zo snel als Daphne… In de kwark doe ik een handje cruesli met chocolade vlokken van Quaker en dat bevalt me wel. Doordat er een beetje vanille in de kwark zit vind ik het erg lekker en de muesli zorgt ervoor dat ik niet na een uur alweer een knorrende maag krijg. Dit nieuwe ontbijtje eet ik ook graag als herstelmaaltijd na een training.

Schaatsen iceskating sportiom wintersport ijs

Schaatsen

Twee weken geleden ging ik vrij spontaan schaatsen in het Sportiom in Den Bosch. Vroeger, toen ik een jaar of 5 was, heb ik hier schaatsles gehad en kwam ik hier iedere week. Helaas is het aantal jaarlijkse bezoekjes aan een schaatsbaan in de afgelopen jaren sterk afgenomen. Ik vond het daarom ook erg leuk om eindelijk weer eens op het ijs te staan. In het begin moet ik er altijd even inkomen, maar daarna kan ik lekker onbezorgd schaatsen. Helaas was de grote hal gesloten doordat er een training plaatsvond en moesten wij het slechte ijs delen met vele kinderen die niet weten wat opletten is. Gelukkig heeft dit de pret niet kunnen drukken en heb ik alsnog heerlijk kunnen schaatsen.

Let's Go Pikachu Pokémon Pokemon game Nintendo switch

Pokémon Let’s Go

Pokémon Let’s Go Pikachu/Eevee is de nieuwste Pokémon game voor op de Nintendo Switch die ik mijn vriend cadeau gaf voor Kerst. Inmiddels is het januari en heb ik veel meer uurtjes besteed aan deze game dan hij. Ondanks dat ik vroeger wel een Pokémon game had voor op de Nintendo Color (wie herinnert zich deze nog?), heb ik het nooit echt gespeeld. Ik geloof dat ik niet eens voorbij Pewter City kwam, haha. Daarna heb ik het in 2016 nog een poging gewaagd waarin ik tot Mount Moon ben gekomen, maar niet veel verder. Voor mij was de hele game dus nieuw en het verhaallijn kende ik ook niet ondanks dat ik vroeger wel veel naar de serie heb gekeken. Ik ben dus druk bezig geweest met het vangen van alle Pokémons en dat vond ik leuker dan ik zou willen toegeven.

You Netflix serie watching binge tv televisie serie huiskamer woonkamer livingroom

You

Op het moment dat ik deze blogpost schrijf heb ik acht afleveringen van deze nieuwe Netflix serie gekeken. Toen mijn vakantie begon was dit de eerste serie die ik wilde gaan kijken nadat ik er vele goede verhalen over heb gehoord. Ik ben het met die verhalen eens. Het is een onwijs goede serie met leuke acteurs en een zeer spannend verhaallijn. De serie zou je het beste kunnen omschrijven als een combinatie tussen Gossip Girl en Pretty Little Liars en niet alleen omdat er een acteur/actrice uit beide series erin speelt. Ik heb gehoord dat de serie behoorlijk eng wordt, maar vooralsnog valt het mee (zeker als je Pretty Little Liars gewend bent). Ik ben erg benieuwd naar de volgende afleveringen en zal zeker mijn mening delen als ik het hele seizoen af heb gekeken.

Dolce Gusto Genio 2 koffie coffee maker koffiezetapparaat mok Morning gorgeous cups

Dolce Gusto Genio 2

Als housewarming present mochten wij van mijn schoonmoeder een koffiezetapparaat uitzoeken. Aangezien zowel ik als mijn vriend geen koffie drinken leek het mij een goed idee om er eentje te kiezen waarmee je ook warme chocomel kunt zetten, aangezien die er bij mij wel ingaat. Dat is deze Dolce Gusto Genio 2 van Krups geworden. Het is een automatisch apparaat waarbij je cups in allerlei smaken kunt gebruiken om zowel warme als koude drankjes te maken. Alle soorten warme chocomel heb ik inmiddels al geprobeerd en de lekkerste vind ik de Chococino van Nescafé met een toefje slagroom.

Wat waren jouw favorieten van januari?

Cheers!
Sandra-Anna

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *