Favorieten van juni

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman medaille medal raceday hardloopwedstrijd Maastrichts mooiste halve marathon halfmarathon

Juni was voor mij een ontzettend mooie maand waar ik waarschijnlijk nog vaak aan terug zal denken. Ik heb namelijk mezelf eindelijk weten overtreffen en een van mijn grootste doelen van het afgelopen jaar gehaald. Daarnaast ben ik een paar dagen op vakantie geweest waar ik heel erg van heb genoten. Bovendien heb ik ook nog een mega leuk feestje gehad en een dag op een boot gezeten. Deze maand hoefde ik dus ook niet lang na te denken over wat ik in mijn favorietenlijstje zou zetten.

Halve marathon

Ruim een jaar geleden begon ik met hardlopen en zag ik mezelf iedere training groeien. Ik kon steeds “sneller” en steeds een stukje verder. Al snel begon ik te dromen over het uitlopen van een halve marathon, het liefst in Eindhoven. Ondanks dat de trainingen voor deze wedstrijd erg goed gingen raakte ik anderhalve maand van te voren geblesseerd. Na ruim vijf maanden in de lappenmand te zitten mocht ik half januari eindelijk weer beginnen met lopen en opnieuw opbouwen. Het doel om die halve marathon te lopen bleef waardoor ik mijn trainingen nog serieuzer ben gaan nemen. Om niet opnieuw geblesseerd te raken bouwde ik langzaam op en liep ik dit keer ook langere afstanden tot 25 kilometer. Ondanks dat ik goed getraind was en wist dat het me zou moeten lukken om dit keer die 21.1 kilometer te lopen was het behoorlijk zwaar, maar het is me gelukt! Ik heb de halve marathon tijdens Maastrichts Mooiste uitgelopen. Mijn raceverslag kun je hier lezen. 

zeilen water zee Noordzee boat sailboat zeilboot northsea

Dagje zeilen

Afgelopen weekend ging ik samen met mijn vriend, zijn zus en zijn zwager een dagje zeilen op het IJsselmeer. Mijn vriend’s zwager is helemaal fan van zeilen en heeft zelfs een eigen zeilschool gehad. Ieder jaar mogen wij dus een keertje mee op zijn boot en dat is absoluut geen straf. Het was dit keer erg warm maar doordat er een windje stonden hadden we hier totaal geen last van. Ik heb zelfs nog even mijn jas aan gehad. Door dit lekkere windje konden wij (met wij bedoel ik mijn vriend en zijn zwager, ik heb niet zoveel gedaan haha) overigens ook heerlijk zeilen. Ik heb wel een tijdje de fok (een van de zeilen) bediend. Deze moest je ongeveer ieder kwartier met een touw losmaken of aantrekken en dat vond ik erg leuk om te doen. Zoals traditie sloten we de dag ook af met een lekker eten.

Parijs Paris France Frankrijk Vakantie Holiday zomer warm lucht Eiffeltoren Eiffeltower Disneyland Disney Castle Kasteel

Parijs & Disneyland

Tijdens het lange Hemelvaartweekend besloten mijn vriend en ik om er een paar dagen tussenuit te gaan. Al snel was onze vakantie naar Parijs en Disneyland geboekt en kon ik als een klein kind gaan aftellen. Het was erg warm en vermoeiend, maar ook heel erg leuk. Ik heb het onwijs naar mijn zin gehad deze drie dagen en vond het jammer om weer naar huis te gaan. Met de auto naar Parijs rijden was me overigens ook enorm goed bevallen. Ik vond het echt bizar dat je na een paar uurtjes rijden al in Parijs bent. Dat was zeker voor herhaling vatbaar.

gala prom galajurk promdress

Asterix lustrum gala

Dit jaar bestaat mijn atletiekvereniging 50 jaar en dat werd natuurlijk goed gevierd. Het hele jaar door waren er naast de gebruikelijke activiteiten ook lustrum-activiteiten. Zo was er een speciale lustrumreis, een lustrum team tijdens de Batavierenrace en een lustrum gala. De locatie was onbekend en het thema was “beach chique,” iedereen had dus een nette zomerjurk of mooie galajurk aangetrokken. Met champagne in onze hand werden we vervolgens met de bus afgezet bij een strandtent waar de redenering achter het thema meteen duidelijk werd. Het was een hele gezellig avond waarbij we veel hebben gelachen en gedanst.

Aladdin

Om onze dagen in Disneyland nog een klein beetje te herbeleven gingen we vorige week naar de nieuwe Aladdin film die momenteel in de bioscoop draait. Ik had deze film nog nooit gezien als kind en had dus ook geen idee waar hij over ging. Iets met een geest in een lamp… De muziek was heel erg herkenbaar doordat ik deze twee weken geleden nog de hele dag hoorde en onderdeel was van de parade en Disney Illuminations die ik allebei twee keer heb gezien. Behalve dat werd ik ook nog eens positief verrast door deze film, hij was veel leuker dan ik me had voorgesteld! Mijn review kun je hier lezen.

Wat waren jouw favorieten van de afgelopen maand?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *