Favorieten van mei

laptop werk work hand pen

Mijn eerste maand als ‘echte volwassenen’ met een full-time baan zit er inmiddels op. Als ik dacht dat de tijd snel ging toen ik aan de universiteit studeerde, dan had ik het helemaal mis. De tijd gaat nu pas echt snel en mijn dagen vliegen voorbij. De avonden dat ik op de bank zit met een leuke Netflix serie zijn nu echt geteld. Maar dat geeft niet want mijn baan is leuk en met al dat sporten iedere avond kan ik volgende maand eindelijk die halve marathon lopen. Dit waren mijn favorieten van de afgelopen maand.

1. Nieuwe baan

De grootste verandering van de afgelopen maand was toch echt wel het hebben van een full-time baan. In de weken/maanden vooraf was ik al iedere dag aan het werk doordat ik solliciteerde, wat klusjes deed en veel blogs schreef. Hierdoor had ik niet heel veel moeite om te wennen aan dit nieuwe leven waarbij ik iedere week 40 uur op kantoor werk. Het bevalt me eigenlijk wel! Ik werk als Content Specialist voor een bedrijf dat overgewicht de wereld uit wil helpen door mensen naar een gezonde levensstijl te begeleiden. Het werk is leuk en mijn collega’s zijn gezellig dus ik hoop hier nog lang te mogen werken.

2. Lange duurlopen

Nu de halve marathon steeds dichterbij komt is ook de tijd voor lange duurlopen weer aangebroken. Zo liep ik deze maand een duurloop van 23 kilometer en eentje van 25 kilometer. Dat is tevens ook de verste afstand die ik ooit hardlopend heb afgelegd. Naast deze lange duurlopen heb ik ook een aantal kortere duurlopen gelopen van ongeveer 12 kilometer in een tempo dat net iets sneller is dan mijn marathon tempo. Ik kan onwijs genieten van deze langzame duurlopen doordat ik lekker op mijn gemak mag doen en heel erg kan genieten van het mooie weer en de prachtige omgeving van Eindhoven en Best. Ik ben tenslotte niet voor niets langere afstanden gaan lopen en heb ik hier nog geen seconde spijt van gehad.

Batavierenrace roze trui Eindhoven team hardloopwedstrijd Nijmegen Enschede

3. Batavierenrace

Ik deed deze maand mee aan de 47e editie van de Batavierenrace, mijn race verslag kun je hier lezen. Dit is een relay hardloopwedstrijden waarbij je in teams van Nijmegen naar Enschede loopt. Ondanks dat ik om 4 uur ’s ochtends al op moest staan en het tijdens het lopen zo koud had dat ik geen gevoel meer had in mijn tenen vond ik het wel heel erg gaaf om mee te maken en zeker voor herhaling vatbaar. Ik voelde me echt weer eens een student voor een weekendje. Naast dat we veel hebben hardgelopen en teamleden hebben aangemoedigd, hebben we met onze knalroze truien ook behoorlijk opgevallen. Het was een zeer gezellig weekend dat we volgend jaar dunnetjes over moeten doen.

Turnen balk turnwedstrijd turnpakje TT gymnastisch NSTC2 2017 toespelwedstrijd turner gymnastisch goud gold medal medaille podium

4. NSK Wageningen

Afgelopen zaterdag deed ik weer eens mee aan het Nederlandse Studenten Kampioenschap meerkamp turnen. Het was weer een tijdje geleden dat ik voor het laatst aan een turnwedstrijd meedeed en ondanks dat ik van tevoren wat spanning voelde was hier tijdens de wedstrijd niets van te merken. In de week ervoor twijfelde ik nog of ik wel zou gaan, maar besloot uiteindelijk om toch voor spek en bonen mee te doen. Mijn oefeningen op de wedstrijd gingen best goed – ik denk niet dat ik het op dat moment beter had kunnen doen dus ik was zeer tevreden. Uiteindelijk bleek het ook een goede beslissing te zijn geweest om toch te gaan, want zoals je in dit wedstrijd verslag had kunnen lezen mocht ik plaatsnemen op het hoogste podium waar ik een gouden medaille om gehangen kreeg. Ik ben nu dus Nederlands Studenten Kampioen op de meerkamp! Daarnaast werd ik 3eop vloer, 2eop sprong en 1eop zowel brug als balk. Dit was dus een zeer succesvolle wedstrijd waar ik nog lang aan terug zal denken.

5. Aardbeien zijn weer in het seizoen

De zon heeft de afgelopen maand weer van zich laten horen. Dit heeft een aantal voordelen zoals op een terrasje kunnen zitten, lekker barbecueën en niet verkleumen van de kou als je op het station staat te wachten of ergens naartoe moet fietsen. Maar wat mij betreft is het aller grootste voordeel toch echt dat de Nederlandse aardbeien er weer zijn. Dit is veruit mijn favoriete fruitsoort – waarschijnlijk zelfs mijn lievelingseten – dus als ze eenmaal weer in het seizoen zijn eet ik ze bijna iedere dag. Ik vind het lekker om ze bijvoorbeeld door de yoghurt te eten, maar nog liever eet ik ze na een maaltijd of als tussendoortje. Gewoon zoals ze zijn.

Wat waren jouw favorieten van de afgelopen maand?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *