Favorieten van mei

Medailles medals Marathon van Tilburg Studentensport Nederland Turnen goud winnen hardlopen

Mei is weer voorbij gevlogen door alle drukte rondom mijn verhuizing, studie en Wereld Gymnaestrada. Het is wel leuk om te bedenken dat dit mijn laatste volle maand studeren is, want in juni begint mijn zomervakantie. Wel mag ik eerst nog een tentamen maken en pittige opdrachten inleveren. Maar zo ver is het nog niet, eerst sluit ik mei af en dat doe ik uiteraard door mijn favorieten van de afgelopen maand te delen.

Medailles

Het is waarschijnlijk geen grote verassing dat mijn gewonnen medailles van mei een favoriet zijn. Het begon met mijn bronzen medaille voor meerkamp en mijn goud voor de balk die ik veroverde tijdens het NSK Meerkamp in Utrecht. Nog steeds ben ik ontzettend trots en heel erg blij met mijn gouden medaille. Zelfs in mijn dromen maakte ik geen kans op een podiumplek en nu had ik er opeens twee waarvan eentje zelfs op de hoogste trede. De dag erna stond de 1/4 Marathon van Tilburg op de planning. Deze wedstrijd was pittiger dan ik had verwacht (ondanks dat ik al eerder deze afstand had gelopen in een training) waardoor ik helaas mijn streeftijd niet heb gehaald. Doordat ik echt alles heb moeten geven om over de finish te komen ben ik des te blijer met deze overwinning. Afgelopen weekend wilde ik tijdens de Vestingloop in Den Bosch revanche op de 10km nemen door een PR te lopen en mijn streeftijd wel te halen. Helaas gooide het veel te warme weer (30 graden en een strak blauwe lucht) roet in mijn plannen en zag ik dat PR voor mijn ogen smelten.

Hardloopshirt H&M hardlopen rennen wedstrijd dry-fit

H&M hardlooptop

Nog een hardloop-favoriet, namelijk het sportshirt van de H&M wat ik onder andere tijdens de 1/4 Marathon droeg. Het shirt zit ontzettend fijn doordat het gemaakt is van een zacht stofje, maar kruipt ook niet omhoog. Ik vind hem ook een hele fijne pasvorm hebben waardoor ik me er erg comfortabel in voel. Het uiterlijk kan daar ook iets mee te maken hebben, want bordeaux rood is echt mijn kleur als het om bovenkleding gaat. Het shirt vind ik naast dat hij fijn zit en praktisch is ook heel erg mooi.

Almhof halfvolle Perzik yoghurt

Een aantal maanden geleden kreeg ik de behoefte om na trainingen perzik kwark te eten. Ik vroeg aan mijn moeder of ze deze voor me mee wilde nemen en zo belande een bak Almhof halfvolle fruityoghurt met perzik smaak ik onze koelkast. De supermarkt waar ik sinds mijn verhuizing boodschappen doe verkoopt deze helaas niet, waardoor ik een paar andere fruit kwarken en yoghurts heb geprobeerd. Helaas is geen van hen zo lekker als deze. De ene was een bom van suikers in plaats van een gezonde herstelmaaltijd en de andere had een vreemde nasmaak. Deze yoghurt heb ik dus echt leren waarderen en voorlopig kan ik niet zonder. Ik eet dit zowel na het hardlopen als na het turnen.

Barbecuen

19 mei was het ontzettend lekker weer en vond ik het zonde om de hele dag binnen te zitten. Toen ik buiten op ons balkon stond kreeg ik het idee om die avond te gaan barbecuen. Mijn ouders had ik ook uitgenodigd om ze te bedanken voor hun hulp. We hadden groot ingeslagen en de barbecue uit de berging gehaald. Het weer was echt perfect, het eten smaakte ontzettend goed en ik was in goed gezelschap. Ik heb zo’n vermoede dat de barbecue vaker tevoorschijn gehaald zal worden deze zomer, want dit was zeker voor herhaling vatbaar.

Garmin VivoActive3 sporthorloge hardlopen running 10km

Garmin VivoActive3

Sinds kort draag ik dit mooie lifestyle horloge om mijn pols. Naast dat ik hem erg mooi vind is hij ook heel erg handig. Hij houdt bij hoeveel stappen ik zet, meet mijn hartslag en verteld me uiteraard ook hoelaat het is. De echte reden dat ik dit horloge heb is zijn ingebouwde GPS functie waarmee hij perfect dient als sporthorloge tijdens het hardlopen. Sinds ik hem heb heb ik niet meer zonder gelopen en is het ook niet meer nodig om Strava aan te zetten. Een uitgebreide review volgt nog, maar ik verklap bij deze alvast dat ik hem ontzettend fijn vind.

Wat waren jouw favorieten van de afgelopen maand?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *