Favorieten van november

medaille medal Safari Run Beekse Bergen startnummer hardloper hardlopen hardloopwedstrijd running race startnummer

Deze maand heb ik ontzettend veel leuke dingen mogen doen, meemaken en beleven. Meestal heb ik toch wel een klein beetje moeite om iedere maand vijf dingen te kiezen die favoriet waren die maand, maar november had ik hier totaal geen moeite mee. Kijk je weer mee?

Safari Run Beeksebergen

Bij zonsopkomst hardlopen tussen de wilde dieren. Toen ik dat las heb me meteen ingeschreven voor de Safari Run in de Beekse Bergen. En dat bleek geen verkeerde keuze te zijn geweest. Ik ben nog herstellende van een blessure, maar juist daarom was deze fun run ideaal. In plaats van zo snel mogelijk de 5km af te leggen was het een leuk en uitdagend parcours langs en door verblijven heen waardoor ik steeds eventjes mocht stoppen om naar alle leuke dieren te kijken.  Het was hardlopen gecombineerd met een bezoekje aan een dierentuin en als afsluiter kregen we nog een lekker ontbijtje. Ik heb nog nooit zoveel gelachen tijdens het hardlopen.

Studieboeken

Een go voor mijn thesis

Ik begon de maand november ontzettend goed doordat ik op 1 november te horen kreeg dat ik een ‘go’ had voor mijn thesis. Voor degene die geen idee hebben wat dit betekend: In de eerste maand van het schrijven van je thesis moet je een deel van hetgeen wat je geschreven hebt inleveren ter beoordeling. Bij mijn Bachelor theses waren dit de voorstellen en plan van aanpak, voor mijn Master thesis was het mijn eerste hoofdstuk. In de week voordat ik mijn definitieve versie moest inleveren had mijn begeleider het doorgelezen en hij was totaal niet onder de indruk. In mijn tentamenweek moest ik dus nog even flink aan de bank om het te verbeteren en dat is me gelukt. Ik heb het hoofdstuk volledig herschreven en dat werd beloond. Volgens mijn second reader (de tweede beoordelaar) had ik het beste hoofdstuk geschreven van alle ingeleverde papers die hij moest nakijken. Het krijgen van deze ‘go’ betekend dat ik door mag gaan met mijn onderzoek en mijn thesis af mag schrijven zodat ik hopelijk over een paar maanden ben geslaagd en mijn Master diploma in ontvangst mag nemen. Als ik geen ‘go’ had gekregen moest ik helemaal opnieuw aan een nieuw onderzoek beginnen, dus ik ben heel erg blij dat dat niet het geval was.

Veldhoven 10 miles hardlopen wedstrijd rennen race day track startnummer Reebok Nike

Eindelijk weer mogen hardlopen

Na bijna drie maanden van blessureleed is het einde dankzij de podoloog in zicht. Deze maand mocht ik weer voorzichtig beginnen met hardlopen. Van hem heb ik een trainingsplan gekregen dat opbouwt naar 5 kilometer hardlopen (30 minuten) en zijn focus heeft op herstel in plaats van uithoudingsvermogen. Het is zo ontzettend fijn om na zo’n lange tijd eindelijk weer lekker in de buitenlucht te kunnen bewegen en gewoon te kunnen gaan rennen. Nu heb ik goede hoop dat ik over twee maanden volledig blessurevrij ben en klaar om te trainen. Nog even duimen dat er geen nieuwe beren op de weg komen.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Een echte doorgewinterde Harry Potterfan wil ik mezelf niet noemen, maar ik zal niet ontkennen dat ik de films al meer dan vijftig keer heb gekeken. Alle films heb ik in de bioscoop gezien, op DVD en de boeken al meerdere keren gelezen. Toen de proloog “Fantastic Beasts and where to find them” uitkwam heb ik deze uiteraard in dezelfde week nog gekeken. En hetzelfde geldt voor het vervolg. Mijn uitgebreide review kun je hier lezen dus ik houd het nu eventjes kort: Ondanks dat het een “tussen film” is die de weg vrijmaakt voor de komende drie films, is het naar mijn mening een hele leuke film waar meer dan genoeg in gebeurt wat ervoor zorgt dat je op het puntje van je stoel blijft zitten. Een film die jou zeker zal betoveren.

Nummer NSTC1 Nijmegen 2018 turnwedstrijd studententurnen Dames 6 D6 startnummer NSTB

NSTC1 Nijmegen

Op 25 november turnde ik mijn eerste turnwedstrijd van dit seizoen. Ondanks dat het  een toestelwedstrijd is, was mijn originele plan om een meerkamp te turnen. Helaas gooide een pols blessure (spiertje verrekt) twee weken voor de wedstrijd roet in het eten. Uiteindelijk heb ik vloer, balk en sprong geturnd en dit ging heel erg goed. Ik ben erg tevreden over de oefeningen die ik tijdens de wedstrijd heb laten zien. Ik ben ze allemaal zonder grote fouten doorgekomen en met maar een maandje aan training had ik dat niet verwacht. Helaas bleken mijn scores lager dan verwacht, maar dat doet niets af aan het tevreden gevoel wat ik aan deze wedstrijd heb over gehouden.

Wat waren jouw favorieten van de afgelopen maand?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *