Favorieten van oktober

koptelefoon headphone pastel pink blue green millennial

November is alweer in zicht en de eerste chocolade pepernoten heb ik al gegeten. Het einde van de maand is aangebroken en dat betekend dat ik weer ga terugblikken op mijn favorieten van oktober. Deze keer zijn het er iets minder dan normaal, maar wel een aantal hele fijne favorieten.

Podcasts

Sinds een tijdje luister ik naar podcasts tijdens het eten koken om het wat leuker te maken. Dat begon met Susy Q&A, de podcast van RunnersworldNL, waarin Olivier Hamel (redacteur RunnersworldNL) en Susanne Krumis (hardloopster, 2e op 10.000m EU) het hebben over vanalles wat met hardlopen te maken heeft. Ik vond het zo leuk om hier naar te luisteren dat ik opzoek ben gegaan naar andere leuke podcasts, en die heb ik zeker gevonden. Ik beluister ze overigens gewoon via de standaard podcast app die op een iPhone zit. Daarin kun je je super gemakkelijk “abonneren” op een podcast die je leuk vind en staan alle nieuwe afleveringen die je nog niet geluisterd hebt in een handig overzicht. Ook leuk: het is helemaal gratis. Dus als je saaie momenten hebt op de fiets, in de bus, tijdens het eten koken of wellicht in je pauze, dan is dit zeker het proberen waard.

Tosti ijzer apparaat keukenapparaat

Tosti ijzer

Dit tosti ijzer kreeg ik eind vorige maand van mijn ouders cadeau voor mijn verjaardag. Sindsdien heb ik geloof ik bijna iedere dag dat ik thuis lunchte een tosti voor mezelf gemaakt. Een gezonde boterham met kaas, maar dan een stuk lekkerder. Ik begin denk ik nog net geen tosti-verslaving te ontwikkelen. Dit cadeau was dus zeker een schot in de roos.

Rucanor drinkfles sporten hardlopen water flesje rennen running hydratatie hydratation

Rucanor drinkfles

Omdat ik niet heb mogen hardlopen deze maand heb ik ook niet zoveel hardloop favorieten als normaal. Deze Rucanor drinkfles heb ik daarom nog niet veel getest maar hij beviel me erg goed  toen ik hem voor het eerst uit probeerde waardoor ik van plan ben om hem vaker te gaan gebruiken. Het is een flesje van 320ml wat je in de hand vast moet houden, de strap die eraan zit zorgt ervoor dat je hem niet laat vallen.

iPhone 7 black telefoon phone Apple tech

“Nieuwe” telefoon

Mijn broer liet afgelopen zomer een nieuwe batterij in zijn telefoon zetten. Bij mij was het nog niet echt nodig (hij functioneerde nog voor 86%), maar de laatste tijd kan ik “maar” een dag met mijn opgeladen batterij doen en voorheen waren dat drie dagen. Een enorm luxe probleem dus. Door een productie fout in de telefoons kost het laten vervangen van de batterij dit jaar maar €29,- in plaats van €89,- (tip voor als jij jouw batterij ook te vaak moet opladen) waardoor ik besloot om het toch maar te laten doen. Mijn telefoon is bijna 2 jaar oud en ik ben van plan om hem voorlopig nog te blijven gebruiken. Toen ik een dagje vrij was nam ik de trein naar Den Haag omdat hij in de Apple store dezelfde dag nog wordt gemaakt waardoor je hem niet twee weken kwijt bent. Tijdens het repareren van mijn telefoon ging er behoorlijk wat mis. Hij zou om 14:00 uur klaar zijn, maar om 14:15 was hij nog steeds niet klaar en moest ik nog maar een kwartiertje wachten. Weer een kwartier laten werd me verteld dat ze hem dicht aan het maken zijn en hij er zo aan zou komen. Nog een kwartier later kwamen ze me vertellen dat ze bij het testen van de telefoon zagen dat mijn homebutton het niet meer deed en ze kosteloos het scherm gingen vervangen, dat zou een kwartiertje duren. Ruim een uur later dan afgesproken kwamen ze eindelijk met mijn telefoon aan. Alles functioneerde weer en ik was toch wel een beetje opgelucht. Tot ik een kras op de achterkant van mijn telefoon zag die er eerst nog niet zat. De medewerker die mij hielp zei meteen dat ze het voor me gingen oplossen. Hun oplossing? Een nieuwe telefoon!

En nu ben ik dus de eigenaar van een gloednieuwe iPhone 7. Het is weliswaar hetzelfde model als wat ik had, maar doordat ik mijn telefoon niet meer updatete omdat hij daar slomer van wordt zit er een compleet nieuw iOS systeem op waardoor ik echt het gevoel heb dat ik een nieuwe telefoon heb. Ik moest alle knopjes weer opnieuw vinden, mijn apps erop zetten, achtergrond instellen, etcetera. Bovendien is hij weer supersnel en vloeiend. Deze top service van Apple was het wachten zeker waard.

Wat waren jouw favorieten van de afgelopen maand?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *