Favorieten van september

hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman orange zonnebril sunglasses good sport watch sporthorloge GPS Garmin running shoes hardloopschoenen hardlopen running runninggirl hardloopster vrouw meisje dame girl nature woman medaille medal raceday hardloopwedstrijd bibnumber startnummer Tilburg Ten Miles 10EM

September was een hele mooie maand. Niet zozeer omdat ik deze maand de kaarsjes mocht uitblazen, maar omdat het eindelijk weer lekker weer was en ik veel leuke dingen heb mogen doen. Zo liep ik voor de tweede keer de gezelligste hardloopwedstrijd van Nederland en deed ik wederom mee met een estafette loop samen met andere lopers van mijn oude atletiekvereniging.

Tilburg Ten Miles

Dit jaar stond ik voor de tweede keer aan de start van de Tilburg Ten Miles. Net als vorig jaar was er warm weer voorspeld. Omdat zowel de organisatie als de inwoners van Tilburg ons vorig jaar ontzettend goed hebben voorzien in verkoeling maakte ik me hier geen zorgen om. De wedstrijd was wederom een feestje om te lopen, met name in de Armhoefstraat waar er wederom een ontzettend goede sfeer hing. Ben je benieuwd naar hoe mijn wedstrijd is gegaan? Lees dan hier mijn raceverslag.

Mijn verjaardag

Deze maand mocht ik op 29 september 25 denkbeeldige kaarsjes uitblazen. Toen ik kind was kon ik heel erg uitkijken naar mijn verjaardag, tegenwoordig laat ik deze dag het liefst stilletjes aan mij voorbij gaan. Zo bijzonder als het toen was is het inmiddels niet meer. Ik denk dat de magie een beetje is uitgewerkt. Het leek mij dan ook een heel goed idee om op deze dag mee te doen met een hardloopwedstrijd zodat ik iets leuks zou doen en een goed excuus had om het niet te hoeven vieren. Dat bleek een heel goed idee te zijn, want ik heb een hele leuke dag gehad.

KLM Urban Trail Den Bosch

Omdat ik mijn verjaardag niet wilde vieren en een hardloopevenement een heel goed excuus vond om dat niet te hoeven ging ik opzoek naar een hardloopwedstrijd op zondag 29 september. Die waren er meer dan genoeg. Uiteindelijk koos ik voor de kLM Urban Trail in Den Bosch omdat ik op zaterdag al een lange duurloop heb gedaan en zo toch een beetje ontspannen kon lopen zonder mijn blessure erger te maken. Het was onwijs leuk om weer eens door Den Bosch te lopen en het ontbijt wat we na de finish kregen smaakte ook erg goed. Mijn raceverslag komt aanstaande woensdag online.

Jaybird Vista oortjes earphones running

Jaybird Vista oortjes

Runnersworld heeft een nieuwe podcast over hardlopen genaamd Liefde Voor Lopen. Een onwijs leuke podcast waarbij recreanten hardlopers (gewone mensen zoals jij en ik) met een gast praten over hun liefde voor hardlopen. Om deze podcast te vieren gaf Runnersworld een paar Jaybird Vista oortjes weg zodat je tijdens het hardlopen nog beter naar de podcast kan luisteren. Ik deed mee aan de winactie en won! In de afgelopen weken heb ik al veel gelopen met deze oortjes en ben heel erg blij dat de dagen waarop ik met een irritant kabeltje moest lopen verleden tijd zijn. Ik ga ze de komende tijd nog uitvoerig testen en dan zal er snel een review verschijnen.

Ik ben helemaal gezond!

Door verhalen over super fitte hardlopers die tijdens het lopen van een halve marathon opeens instorten en een hartaanval krijgen werd ik een beetje bang gemaakt. Zou het mij ook kunnen overkomen? Ik doe altijd heel voorzichtig, maar ik wilde ook geen onnodige risico’s nemen met mijn gezondheid. Daarom besloot ik een groot sport medisch onderzoek uit te laten voeren. Tijdens dit onderzoek werd mijn algehele gezondheid onderzocht, maar er werden ook onder andere hartfilmpjes gemaakt tijdens rust en inspanning. Omdat de arts nog een aantal dingen graag extra wilde laten controleren omdat het een ‘grensgevalletje’ was heb ik nog vervolg onderzoek uit laten voeren. Inmiddels zijn alle uitslagen bekend en ben ik helemaal gezond verklaard! Ik voelde me al fit, maar ik vind het toch fijn om te weten dat ik met een gerust hart (letterlijk en figuurlijk) over twee weken de halve marathon kan lopen.

Wat waren jouw favorieten van de afgelopen maand?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *