Favorieten van september

Zeilen zeilboot sailing sailboat water meer lake rivier kanaal blauw boot boat Friesland varen sunset haven

Het is herfst! Voor mijn gevoel hebben we de zomer dit jaar gewoon overgeslagen. Waarschijnlijk komt dit doordat ik het zó druk heb gehad dat ik niet van het lekkere weer heb kunnen genieten. Het helpt natuurlijk ook niet dat het echt typisch Nederlands weer was tijdens mijn enige weekje vakantie in juli. Maar goed, dat geeft niet. De zomer was nooit mijn favoriete seizoen dus ik ben blij dat het nu herfst is en de blaadjes mooi oranje gaan kleuren. Waar ik ook blij mee ben? Onder andere onze verhuizing, een leuk weekendje weg en een nieuw huishoudelijk apparaat.

Zeilweekend in Friesland

Twee weken geleden ben ik met een aantal collega’s een weekendje gaan zeilen in Friesland. Afgelopen week had je al mijn fotodagboek kunnen zien. Naast dat het zeilen erg leuk was, was het ook enorm gezellig met collega’s en was de omgeving echt prachtig. Het was in de avond en ochtend enorm koud, maar dat deed niets af aan de schoonheid van het Friese landschap. Met name het zeilwedstrijdje wat we op zondagochtend deden was erg leuk. Het is jammer dat ik waarschijnlijk tot de zomer van 2021 moet wachten voordat ik weer een dagje mag zeilen. Maar ik denk dat dit het wachten meer dan waard gaat zijn.

Sleutels huis thuis verhuizen woning appartement house home owner kopen koophuis

Ons nieuw huis

Afgelopen maand zijn wij verhuisd naar ons eerste koophuis. Het is een ruim appartement midden in het centrum van Eindhoven met een prachtig uitzicht over de stad. Ja, de badkamer en keuken zijn wat kleiner, maar het grote kantoor, de fijne woonkamer en de mega chille loggia die we ervoor terug krijgen maken dat meer dan goed. Met name onze loggia vind ik fijner dan ik het verwacht. Ik zat nooit veel op het balkon, maar nu dus wel doordat ik het gemakkelijk af kan sluiten als het ’s ochtends buiten nog fris is.

Naast dat ik heel blij ben met ons nieuwe huisje (anders hadden we het natuurlijk ook niet gekocht), ben ik ook erg tevreden over hoe de verhuizing is gegaan. Een aantal vrienden en familieleden hebben ons geholpen. In een dag zijn alle grote meubelstukken verhuisd en de dag erna zijn de rest van de dozen over gekomen. Binnen vier dagen was alles ook opgeruimd en heeft het meeste een plekje gekregen. Nu hoeven er alleen nog maar kleine dingetjes te gebeuren zoals het ophangen van schilderijen. Ik ben in ieder geval nog steeds iedere dag aan het genieten van dit fijne nieuwe thuis. Bij het schrijven van dit stukje realiseer ik me ook dat ik nog helemaal geen enkele foto van ons nieuwe huis heb gedeeld. Hier zal ik snel verandering in brengen.

Een (nieuwe) steelstofzuiger

Tijdens het klussen werd er behoorlijk wat afgezaagd waardoor er ook flink veel stof werd gezogen. Mijn moeder merkte dat onze stofzuiger niet meer zo goed werkte. Als housewarming gift mochten we van mijn ouders dan ook een nieuwe stofzuiger uitkiezen. Ik vind stofzuigen altijd een onwijze frustratie doordat dat ‘ding’ nooit doet wat ik wil en altijd overal blijft achterhangen of gaat kantelen. Het was gelukkig niet moeilijk om mijn vriend over te halen om voor een steelstofzuiger te gaan. Samen kozen we er eentje uit. Dat werd de Bosch Flexxo 2in1 en hij is fantastisch! Deze zuigkracht! De wendbaarheid van de voet! Het is echt ongelofelijk. Alle viezigheid op de vloer verdwijnt erin alsof het magie is. Ik ben onwijs onder de indruk van dit apparaat. Het is ook super fijn dat er een kruimeldief opzit die je gemakkelijk los klikt. Doordat er geen snoer aanzit kun je hem ook heel gemakkelijk even erbij pakken als je snel iets wilt stofzuigen.  Ik denk niet dat ik ooit nog een ouderwetse stofzuiger wil.

Kaarsjes verjaardag cupcakes taart

Mijn verjaardag

Gisteren was ik jarig en heb ik 26 denkbeeldige kaarsjes uitgeblazen. Ik ben helemaal geen fan van het vieren van mijn eigen verjaardag. Gisteren was voor mij dan ook perfect. ’s Ochtends heb ik de Dommelloop gelopen. Hier liep ik sneller dan mijn PR, dus begon mijn dag al met een high. Uiteraard heb ik daarna gewoon gewerkt. Gelukkig vind ik mijn baan ontzettend leuk, dus werken op zich was al een klein feestje. ’s Avonds zijn alleen mijn ouders en broer nog even langs geweest. Voor hen heb ik tiffins gemaakt en allemaal lekkere dingen op tafel gezet. De laatste tijd leef ik zo gezond mogelijk en snoep ik dan ook niet. Gisteren heb ik mezelf lekker laten gaan en even geen calorieën geteld. Heerlijk! Mijn dag was perfect. Ik ben ontzettend verwend en dankbaar voor alle lieve berichtjes die ik heb gekregen. Ik kon zonder verwachtingen genieten van een rustige avond op de bank. Ik had het niet anders gewild.

Wat waren jouw favorieten van september?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *