Ik ben het communicatief talent van de KNGU

Sinds afgelopen zomer ben ik werkzaam als communicatief talent van de KNGU voor Your Stage en Wereld Gymnaestrada 2019. Nog nooit van gehoord? Dit zijn evenementen gericht op recreanten van de gymsport. Het is een show vol demonstraties waarbij er niet wordt gejureerd en plezier maken centraal staat. Iedereen is welkom; jong en oud, maar ook iedere discipline binnen de gymsport mag zijn of haar kunsten laten zien op het podium voor publiek. Vandaag vertel ik wat ik precies doe en hoe het in zijn werk gaat.

Doordat ik ontzettend weinig tijd heb, lukt het mij helaas niet om alle opdrachten op te pakken of met hele krappe deadlines te werken. Gelukkig zijn ze bij de KNGU best flexibel en mag ik aangeven wat me wel en wat me niet gaat lukken. In eerste instantie zou ik voornamelijk als tekstschrijver aan de slag gaan. Zo heb ik bijvoorbeeld de eerste informatiemail over Wereld Gymnaestrada 2019 geschreven. Daarna werd het een tijdje stil van mijn kant, tot ik de vraag kreeg om een poster voor het Your Stage Dans- en Gymgala te maken. Daar ben ik ijverig mee aan de slag gegaan.

Omdat het hoofdkantoor in Beekbergen zit (zo’n 2/3 uur reizen voor mij) is afspreken niet het meest ideale in mijn krappe agenda. Op zulke momenten ben ik extra blij dat de technologie van vandaag het mogelijk maakt om te meeten vanuit huis, via Skype. We hebben ondervonden dat dit juist super goed werkt, omdat ik de gemaakte visuals meteen kan aanpassen wat op kantoor niet zou lukken. Toen de communicatieafdeling merkte dat dit goed ging en ik visuals in een half uurtje kon produceren waar zij een hele dag aan zouden besteden, is besloten dat ik me daar voorlopig op zou richten.

En zo geschied, zo gedaan. Inmiddels heeft zowel Your Stage als Wereld Gymnaestrada 2019 een logo volgens de richtlijnen van de KNGU, is er een flyer en een tal van banners gemaakt. En nog veel meer promotiemateriaal is al in ontwikkeling. Stiekem vind ik het ook veel leuker om te kunnen zeggen dat ik bijvoorbeeld het beeldmerk heb gemaakt, dan dat een tekst van mijn hand af komt.

Het is ontzettend leuk werk wat ik heerlijk vanuit huis in mijn eigen uren kan doen. Bovendien kan ik hier mijn liefde voor branding combineren met mijn passie voor turnen.

Wat heb jij als (bij)baan?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *