Ik heb mijn droombaan gevonden

contract ondertekenen Electude nieuwe baan droombaan woman girl vrouw brunette signing

Nog voordat ik ging studeren had ik een beeld in mijn hoofd van hoe mijn toekomst eruit zou zien. Met dat beeld, mijn droombaan, in mijn hoofd heb ik een studie uitgekozen. Vervolgens ben ik zes jaar gaan studeren om ooit op een dag die droombaan te kunnen krijgen. Ik had gehoopt dat ik die rond mijn 35e eindelijk zou kunnen krijgen, als het me überhaupt ooit zou lukken. Nu ben ik 25 jaar, een jaar geleden afgestudeerd aan de universiteit en nog geen 12 maanden in loondienst. En die droombaan? Die ligt nu voor het oprapen.

Ik heb op mijn blog wel eens benoemd dat ik vorig jaar ontslag heb genomen omdat ik totaal niet gelukkig werd van het bedrijf waar ik werkte en de functie die ik had. Het solliciteren was me altijd goed afgegaan, dus voordat ik ontslag had genomen heb ik niet eens naar een vacature gezocht. Pas toen ik werkloos op de bank zat ben ik gaan zoeken. Binnen een maand had ik een contract ondertekend bij mijn huidige werkgever. Met die functie heb ik een risico genomen, of een leap of faith zoals ik het graag noem. Ik kreeg namelijk een tijdelijk contract doordat ik een half jaar iemand zou vervangen die met zwangerschapsverlof is. Ik wist van te voren ook niet zo heel goed wat ik van die functie moest verwachten en al helemaal niet wat het bedrijf precies deed.

Maar tijdens het sollicitatieproces hadden ze vertrouwen in mij en zou ik volgens de manager ontzettend goed in het team passen. Ik vertrouwde daar op en nam de baan aan. Wat ze zei bleek waar te zijn. Ik werk in een ontzettend leuk team waar het heel goed mee klikt. Daarnaast vind ik de werkzaamheden veel leuker dan ik dacht. Ik had ook nooit verwacht dat ik het leuk zou vinden om in de automotive industry te werken, maar ik vind het fantastisch. Ik leer iedere dag zoveel nieuwe dingen. Dat allemaal bij elkaar zorgt er natuurlijk voor dat ik iedere dag met een grote glimlach op mijn gezicht aan het werk ga.

Mijn gemotiveerde instelling, hands-on mentaliteit en het harde werken bleef binnen het bedrijf niet onopgemerkt. Voor het eerst kreeg ik veel waardering, wat enorm fijn is en voor een goede bedrijfscultuur zorgt. Daarnaast werd na een maand dienstverband al tegen me gezegd dat ze me graag willen houden. Mijn manager heeft vanaf die eerste maand ontzettend haar best gedaan om ervoor te zorgen dat ik mocht blijven. Collega’s van over de hele wereld (ik werk in een internationaal team) hebben ongevraagd onze CCO complimenten over mij gegeven. Een van hen heeft letterlijk tegen hem gezegd “you would be a fool to let her go.” 

Gelukkig Zijn ze niet zo idioot en hebben ze me een nieuwe baan aangeboden. De functie die ik nu bekleed gaat na het einde van mijn contract weer terug naar de vrouw die ik nu vervang. Voor mij hebben ze na lang overleg (tussen de CCO, CFO, mijn manager en onze HR manager) een hele nieuwe functie gecreëerd. Een functie die mij op het lijf is geschreven. De functie die ik in mijn hoofd had toen ik 8 jaar geleden begon met studeren. Ik word Marketing Communications Coordinator bij een groot internationaal bedrijf. Ik zal verantwoordelijk zijn voor onze wereldwijde marketing en communicatie strategie, voor alle takken van het bedrijf. Zowel online als offline en zowel intern als extern.

Daarnaast hebben ze me een vast contract aangeboden. Nog zo iets waar ik helemaal ondersteboven van ben. Ik had verwacht dat ik nog jarenlang hier en daar zou werken. Dat ik ieder half jaar een andere baan zou hebben totdat ik er eentje zou vinden die me leuk leek. Dan zou ik daar drie contracten verslijten voordat ik word uitgezwaaid en weer van voor af aan mag beginnen. Nu ben ik dus 25 jaar, heb ik een vast contract bij een bedrijf waar ik het ontzettend naar mijn zin heb, in een team van hele leuke collega’s en met mijn droombaan als functie. Dreams don’t work unless you do.

Ik schrijf deze blog op zaterdag 11 april. Op dit moment ligt de arbeidsovereenkomst op mijn salontafel. De handtekening van de CCO staat er al op. Zodra ik deze blog heb afgemaakt ga ik mijn handtekening ernaast zetten. Het eerste wat ik dinsdag ga doen is dit contract met handtekening retour sturen. Want tegen je droombaan zeg je geen nee.

Wat is jouw droombaan?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *