Ik sta nooit stil

Klok pastel wekker background

Na een druk en stressvol eerste jaar op de universiteit had ik deze zomer behoefte aan rust, ontspanning en even helemaal niets doen. En toch is het me gelukt om nog steeds van hot naar her te rennen, druk bezig te zijn met van alles en nog wat en heb ik dat boek wat ik al een half jaar wilde lezen nog steeds niet opengeslagen.

Ik ben gewoon nog steeds de hele dag bezig en heb altijd wel iets te doen. Ik hoef nu misschien niet te studeren en in de avonden zit ik heus ook wel op de bank, maar toch lukt het me niet om eventjes helemaal niets te doen. Dat boek wat ik al een half jaar wilde lezen ligt nog steeds in de kast te verstoffen, de series waarbij ik achterliep zijn nog steeds niet ingehaald en ook die tekening die ik graag nog eens af zou willen maken is nog lang niet klaar. Twee maanden lang heb ik de tijd gehad en toch heb ik niet de tijd gevonden om het te doen. Herken je dat gevoel?

Ik werkte twee volledige dagen waarbij ik vaak om 10 uur ’s ochtends al in de auto zat en pas laat in de avond weer was afgewerkt. Een dag in de week even mijn ouders bezoeken, drie keer hardlopen en nog een dagje weg. De uren om even niets te doen worden zo natuurlijk ook steeds minder. Het is me wel geteld één keer gelukt om na een lange duurloop in plaats van een snelle douche eventjes in bad te gaan liggen met een boek. De rest van de dag ben ik dan bezig met huishoudelijke taken zoals de was doen en schoonmaken. En als ik dat niet hoef te doen ben ik negen van de tien keer blogs aan het schrijven of andere klusjes aan het doen en voor ik het weet is het al avond en vraag ik me af waar de tijd is gebleven.

Op zulke dagen zou ik willen dat ik de klok stil kon zetten. Dat ik nog even dat momentje voor mezelf kan nemen. Natuurlijk weet ik ook wel dat dat geen realistische wens is. Hopelijk kan de tijd me leren om meer te ontspannen en minder te doen. Totdat het zo ver is ga ik nog even een weekje naar Zuid-Spanje om even helemaal op te laden en om ein-de-lijk helemaal niks te doen.

Hoe is jouw zomer?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *