Mijn droomhuis is geen huis

huis villa mansion woning wonen living house home thuis

Ik ben opgegroeid in een heel mooi vrijstaand huis. Ik had de grootste slaapkamer van al mijn vriendinnetjes en we hadden zelfs een zwembad in de tuin. Als ik later groot was, dan wilde ik ook in zo’n huis wonen. Tenminste, dat dacht ik. Onlangs kwam ik tot de conclusie dat mijn droomhuis helemaal geen huis is!

Laten we vooropstellen dat de definitie van een huis een ruimte is bestaande uit vier muren en een dak waarin gewoond kan worden. Een appartement, stacaravan of een woonboot zou technisch gezien dus ook een huis zijn. Waar ik tot voor kort altijd in wilde wonen (nu als starter tenminste) is een leuke rijtjeswoning met drie slaapkamers, een zolder en een tuintje en het zou helemaal mooi zijn als het ook een garage heeft voor fietsen of een auto. Dat leek mij zó fijn om in te wonen. Door het huis waarin ik opgroeide ben ik veel ruimte gewend en dat wilde ik ook.

Toch woon ik nu in een appartement en dat is volledig te danken aan mijn vriend. Hij wilde absoluut niet in een huis met tuin wonen en in een relatie moet je nou eenmaal compromissen sluiten. Ik woon in een appartement, maar daarvoor krijg ik wel terug dat ik samen met hem woon. Eerst woonde we in een heel oud gemeubileerd appartement midden in het centrum van Eindhoven. Er was van alles mis aan dat appartement en ik zat daar gewoon niet op mijn plek. Nu we afgelopen najaar zijn verhuisd naar een appartement wat nog geen 10 jaar oud is en van alle gemakken is voorzien, is het zo slecht nog niet. Bovendien wonen we in een rustige wijk (wat ik graag wilde) maar wel op een kilometer afstand van het centrum (wat vriendlief graag wilde). Een perfecte compromis dus.

Woonkamer salontafel hout eiken zwart tv Samsung bank kussens gebloemd bloemen kaarsen Ikea Woon Experss Goossens

Ondanks dat ik wist dat een huisje met tuin er voorlopig nog niet in zou zitten, was ik wel jaloers op anderen die dit hadden. Tot vorige week. Als zomervakantie bleven wij een aantal dagen bij familie in Gouda logeren. Zij woonden precies in zo’n huisje wat ik hierboven beschreven had als mijn ‘droomhuis.’ Toen ik na vijf dagen weer thuis kwam realiseerde ik me dat ik nog nooit zo blij ben geweest om thuis te komen van vakantie. Ons verblijf was echt top. We kwamen niets tekort en vermaakte ons prima. Toch miste ik ons fijne appartementje.

Onze badkamer was bijvoorbeeld veel fijner en onze slaapkamer een stuk groter. Maar wat ik voornamelijk merkte was dat al die kamers hebben helemaal niet fijn is! Ik was continue iedereen kwijt en moest letterlijk het hele huis doorzoeken voordat ik iemand gevonden had. Vaak bleek dat ze gewoon in de keuken waren die je vanuit de woonkamer of eethoek niet kon zien. Ik dacht ook altijd dat veel opbergruimte hebben enorm fijn is. Zij hebben bijvoorbeeld een keuken die twee keer zo groot is als de onze. Nu denk ik; wat moet ik ermee? Ik heb helemaal niet zoveel spullen om alle kastjes te vullen. Bovendien zou ik liever leven als een minimalist dan als een materialist.

We hebben misschien geen tuin waar we kunnen voetballen, maar wel een balkon waar ik heerlijk een boek kan lezen. En in een garage of grote zolder verzamel je alleen maar troep. Troep die ik helemaal niet wil hebben. Mijn ouders bewaren bijvoorbeeld echt alles, puur omdat ze er de ruimte voor hebben. Deze vakantie heeft mij heel erg in doen zien hoe blij ik eigenlijk ben met de plek waar we nu wonen. Het is voor ons echt perfect.

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *