Mijn favorieten van maart

Shadowhunters Mortal Instruments Netflix Series

De maand maart is alweer voorbij,  zou dan nu de lente eindelijk gaan beginnen? Deze maand was ik erg druk met mijn studie doordat ik momenteel in mijn tentamenweek zit. Morgen heb ik mijn laatste tentamen, en de dag erna heb ik deadlines van papers. Desondanks heb ik in maart leuke dingen meegemaakt, fijne producten gebruikt én een nieuwe hobby erbij gekregen. Kun jij al raden welke dit is?

Shadowhunters

Alhoewel ik in maart het meeste naar Friends heb gekeken (want deze afleveringen zijn maar 20 minuten en de ideale ontspanning), staat Shadowhunters in dit rijtje. Ik heb al eerder over deze serie geschreven. Ik blijf bij mijn mening, ondanks dat ik me afvraag of het wel een goede serie is kan ik er zó ontzettend van genieten dat het eigenlijk schandalig is. Na het eerste seizoen vreesde ik dat het net zoals de film geen vervolg zou krijgen. Maar ik had geluk. De eerste aflevering van het derde seizoen stond 20 maart op Netflix die net als de vorige seizoenen iedere week een aflevering uploaden. Ondanks dat ik het super druk heb door de tentamens heb ik hier tijd voor vrij gemaakt. Ik kom gerust een uur eerder uit mijn bed om de nieuwste aflevering te kunnen zien. Zo leuk vind ik het dus.

Hardlopen hand vijf

Hardlopen

De afgelopen maand stond voor mij bijna in het teken van hardlopen. Op 10 maart ben ik hiermee begonnen en maakte ik mijn eerste rondje van 2,5 kilometer. Mijn conditie die me voor eens een keertje niet in de steek liet werkte erg motiverend. Iedere dag kon ik niet wachten om mijn hardloopschoenen aan te trekken, en ’s avonds lag ik nog steeds wakker in mijn bed van het enthousiasme. Ik moet mezelf er echt van weerhouden om niet de meest gemaakte beginnersfout te maken en teveel te gaan lopen. Na drie weken begin ik nu al de positieve invloeden dat het op mij heeft te merken. Ja, ik kan wel zeggen dat ik het hardloopvirus goed te pakken heb gekregen. Zoals ik eerder geschreven heb, heb ik deze maand mijn allereerste hardloopwedstrijd en mijn tweede staat ook al gepland.

Olympische schaatshelden en Gerard Joling Toppers Ireen Wüst Sven Kramer

ISU WK allround speedskating

In het weekend van 9, 10 en 11 maart vond het ISU WK Allround Speedskating plaats op de Coolste baan van Nederland in Amsterdam. Schaatsen heb ik altijd al leuk gevonden ( ik heb het zelf als een kleine ukkepuk ook gedaan), maar zo kort na de Olympische Spelen waar onze toppers het onwijs goed hebben gedaan was het natuurlijk extra leuk. Ik was daarom ook heel blij dat ik bij Supporters van Sport twee kaartjes had gewonnen voor de Golden Circle. We zaten in de stromende regen en werden kletsnat, maar dat mocht de pret niet drukken want het was ontzettend gaaf om al onze (vrouwelijke) helden in actie te zien. Ireen Wüst wist er zelfs nog een medaille uit te slepen. Ik heb ook voor het aller eerst (de finale van het EK vrouwenvoetbal niet meegerekend) een bloemenceremonie gezien tijdens een groot internationaal toernooi. En als klap op de vuurpijl werden de medaille winnaars van Peyonchang gehuldigd tijdens een vuurwerkshow. Doordat ik kaartjes voor de Golden Circle had schaatsten ze tijdens hun ere-rondje op een meter afstand van mij. Ondanks de kou en regen was dit een zeer mooie avond.

Kick-off van de Efteling

Over mooie avonden gesproken, 15 maart was er nog zo een. Toen vond de kick-off van de Efteling plaats in het IJspaleis. Van te voren had ik al gehoord dat de Efteling goede feestjes en leuke personeelsevenementen organiseerde, maar dit had ik toch niet verwacht. De avond werd gepresenteerd door Jamai die de ene A-artiest na de andere aankondigde. Zo hebben we voorbij zien komen: O’G3NE, André Hazes Jr., Jan Smit, Jeroen van de Boom, René Froger en Gerard Joling. De laatste vier waren tevens ook de hoofdact en traden ook op als de Toppers. Uniek, want buiten Toppers in Concert hebben ze alleen nog maar opgetreden voor het Nederlands elftal. Deze spetterende line-up was te danken doordat de Efteling in 2017 hun doel voor 2020 al had bereikt; 5 miljoen bezoekers verwelkomen in een jaar. Ik ben totaal niet van de Nederlandse muziek, sterker nog ik heb echt een grote hekel aan volksmuziek, maar in deze setting – de volksliedjes achterwegen gelaten en met vele Engelstalige covers in het repertoire – was het een geslaagd feestje.

Pluggerz oordopjes

Oké, misschien is dit niet het meest sexy onderwerp voor in een favorieten-lijstje, maar het is wel een van de items die ik ontzettend veel heb gebruikt de afgelopen maand en waarmee ik erg blij was dat ik ze in mijn bezit had. Zoals ik al zei zit ik nu in mijn tentamenweek waar ik veel voor aan het studeren ben. Helaas woon ik niet alleen, maar deel ik een huis met anderen. Andere mensen die geluid maken waar ze niets aan kunnen doen (I mean, ik kan ze moeilijk verbieden een douche te nemen), maar het zijn wel geluiden die mij uit mijn concentratie halen. Als ik me wil concentreren draag ik dus oordoppen om het doodstil te krijgen. En ondanks dat deze Pluggerz niet de meest comfortabele zijn (de andere oordopjes die ik heb zitten veel fijner) zijn ze wel degene die het beste geluid dempen. Als ik deze in heb, heb ik geen idee dat er iemand onder de douche staat of op de gang aan het rondlopen is. Ze doen dus ontzettend goed hun werk en dat is fijn.

Sinaasappelsap Orange juich juis d'orange

Verse sinaasappelsap

Normaal is verse sinaasappelsap iets wat ik drink als ik ziek ben of voel dat ik ziek begin te worden. Wanneer ik de extra vitaminen wel kan gebruiken. Maar mijn lieve moeder heeft de afgelopen maand bijna dagelijks verse sinaasappelsap voor mij geperst en ondanks dat ik het niet “nodig” had, was het toch wel heel erg lekker.

Wat waren jouw favorieten van maart?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *