Mijn highlights van 2017

2017 had voor mij vele ups en downs, maar ik denk dat het belangrijk is om niet teveel stil te staan bij de minder leuke dingen van afgelopen jaar maar om juist aandacht te geven aan de mooie momenten om zo 2018 positief te beginnen. Nu ik alles op een rijtje aan het zetten ben besef ik steeds meer hoeveel mooie dingen ik in 2017 wel niet heb gedaan. Misschien was dit jaar zo slecht nog niet…

NSTC2 Eindhoven

Een heel mooi moment voor mij was NSTC2 in Eindhoven, mijn eerste studententurnwedstrijd. Ik had in 2016 al eens meegedaan aan een springwedstrijd, maar heb nog nooit mijn kunsten getoond op een balk en vloer. Doordat ik in de organisatie van het evenement zat ben ik er erg veel mee bezig geweest en stiekem ben ik gewoon een beetje trots dat ik er gewoon heb gestaan en zo kort na mijn polsoperatie een nette oefening (op balk tenminste) heb kunnen laten zien. Ik heb de oefeningen kunnen turnen die ik wilde en voor het eerst sinds een hele lange tijd zonder pijn. Die wedstrijd voelde als een nieuw begin van iets heel moois.

Ballonvaart

Mijn vriend heeft afgelopen juni zijn Master behaald waar ik ontzettend trots op ben. Om dat te vieren hebben we samen in een rieten mandje boven Utrecht gezweefd tijdens zonsondergang. Het was voor ons allebei de eerste keer dat we een ballonvaart maakte en erg speciaal om dit samen mee te maken en zijn prestatie op deze manier te kunnen vieren. Na afloop hebben we met een glas champagne geproost en een certificaat gekregen.

Graduation cap bachelor diploma

Diploma uitreiking

Mijn vriend is niet de enige die zijn studie heeft afgerond, ook ik heb in juni mijn thesis succesvol verdedigd. De diploma uitreiking was een beloning na 4 jaar studeren. Wat het voor mij extra bijzonder maakte, was dat het nummer dat werd gedraaid toen ik op moest komen lopen hét nummer was wat me altijd doet herinneren aan mijn minor in Engeland. Ik had daar dus al mooie herinneringen aan, en dat hij hier nog een keer werd gedraaid maakte het cirkeltje helemaal rond. Met mijn studieloopbaanbegeleider heb ik het in de afgelopen jaren altijd goed kunnen vinden, de speech die hij hield voordat ik mijn handtekening mocht zeggen was niet alleen hilarisch, maar sloeg ook de spijker op zijn kop. Ik heb mijn tijd bij Avans mooi kunnen afsluiten en kijk met een glimlach op mijn gezicht hierop terug.

Pols operaties

Het klinkt misschien een beetje gek dat de operaties die ik aan mijn pols heb gehad staan bij de hoogtepunten van 2017. Maar daar horen ze toch echt thuis. Ne, het was niet leuk om een tijd langs niets te mogen/kunnen doen met mijn linkerhand en de pijn die ik voelde na mijn eerste operatie was ook niet fijn. Maar de operaties (en met name de tweede) hebben er wel voor gezorgd dat ik na jaren eindelijk mijn pols weer pijnloos kan bewegen en niet steeds bang hoef te zijn dat iedere beweging die ik maak pijn zou kunnen opleveren. Natuurlijk moet ik er nog steeds voorzichtig mee omgaan, maar dat verkies ik toch iedere dag boven de constante pijn die ik voor de operaties voelde. Ik ben ontzettend blij dat ik toch de keuze heb gemaakt om de tweede ganglion weg te halen en durf wel met zekerheid te zeggen dat dat de beste beslissing was die ik in 2017 maakte.

WEURO 2017

Een van mijn mooiste ervaringen was vrijwilliger zijn bij het Womens European Football Championship in ons eigen landje. Een hele zomer lang heb ik hiervan kunnen genieten. Ik heb nieuwe mensen leren kennen, op plekken mogen komen waar niet zomaar iedereen toegang  tot heeft, kunnen genieten van alle wedstrijden, ons team Europees kampioen zien worden en het met z’n alle afgesloten met een waanzinnig feest. Gelukkig heb ik van de KNVB een boek gekregen met vele foto’s en verhalen zodat ik dit toernooi nooit meer hoef te vergeten.

Lyon

Lyon

Dit is de stad waar de eerste date met mijn vriend plaats vond. Het was erg leuk om hier naar terug te keren, momenten te herbeleven en nieuwe plekken te ontdekken. Met name het bergmeer Lac d’Aiguebelette vond ik erg mooi ook al ben ik niet veel in het water geweest. Beach tennis met onze voeten in de branding was gewoon veel leuker.

Pre-Master behalen

Dit rijtje is niet compleet zonder deze laatste. Überhaupt beginnen aan de Pre-Master voelde al als een droom die werkelijkheid begon te worden. Het was de eerste stap die ik zette om de titel Master of Science te kunnen dragen, iets waarvan ik voorheen niet eens durfde te dromen. Voor mij lag dat doel zo onbereikbaar ver weg. Op de basisschool verlangde ik in stilte om te gaan studeren. Ik wilde dolgraag naar het VWO maar mocht dat niet, want HAVO zou al te moeilijk voor me zijn. Ik heb het tegendeel bewezen en ben daarna gaan studeren. In mijn Propedeuse jaar wist ik al dat ik graag wilde doorstuderen na het behalen mijn Bachelor diploma 4 jaar later. Maar dat het me ook daadwerkelijk zou lukken en dat ik het niveau aan zou kunnen, dat niet. Het behalen van de Pre-Master voelt voor mij veel meer als een prestatie dan mijn Bachelor diploma. Ik heb hier een half jaar lang zeer intensief voor gewerkt. Ik deed echt niets anders meer dan studeren en focuste me volledig op de studie. Afgezien van de stages was het HBO relatief makkelijk en ben ik er zonder al teveel moeite doorheen gefietst. Dat is nu wel een ander verhaal en ik ben daarom toch wel een beetje trots dat ik het heb gehaald zonder herkansingen maar wel met mooie cijfers.

Natuurlijk waardeer ik de lieve mensen om mij heen die me de afgelopen 12 maanden (en daarvoor) hebben gesteund en altijd voor me klaar hebben gestaan. Deze momenten waren een stuk minder bijzonder als ik ze niet met hen had kunnen delen. <3

Wat waren jouw hoogtepunten van 2017?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *