Mijn laatste dag als 25-jarige

Kaarsjes verjaardag cupcakes taart

Vandaag is mijn laatste dag als 25-jarige. Morgen is het namelijk precies 26 jaar geleden dat ik ter wereld kwam. Zelf vind ik dit geen feestje waardig, maar mijn ouders denken daar anders over. Vorig jaar was mijn leven heel erg hectisch rond mijn verjaardag. Mijn vriend was voor werk in het buitenland en twee dagen later zouden we gaan verhuizen. Dit jaar ga ik voor het tegenovergestelde. Het wordt een rustige dag zonder al teveel poespas of gedoe.

Als je me al een aantal jaar volgt, dan weet je dat ik het helemaal niks vind om mijn verjaardag te vieren. Ik doe het dan ook liever niet. Al jaren heb ik een excuus waarom ik het niet kan vieren. Tijdens mijn 22e verjaardag zat ik bijvoorbeeld in Engeland en de twee jaar erna die volgde was ik veel te druk met mijn studie (dit was helaas geen leugen). Afgelopen jaar zaten we midden in een verhuizing en had ik expres een hardloopwedstrijd op mijn verjaardag gepland. Dit jaar was niets anders.

Afgelopen januari had ik twee kaartjes gekocht voor een concert van Kensington. Het leek me geweldig om op mijn verjaardag naar een concert van mijn favoriete band te gaan. Uiteraard gaat dit niet door. Daar tegenover staat dat een groot feest geven nu natuurlijk helemaal niet mag. Ik kán mijn verjaardag dus niet vieren voor vrienden en familie. Hierdoor hoef ik niet aan de verwachtingen van anderen te voldoen en dat vind ik heerlijk. De avond zal ik dus lekker op de bank spenderen samen met mijn vriend.

Meer plannen dan dat heb ik niet. Ik moet immers overdag gewoon werken. Ik weet dat mijn ouders er heel erg op staan om langs te komen dus hun verwacht ik nog. Ik ben er nog niet over uit of ik vanavond een taartje voor ze ga bakken of morgenochtend naar de bakkerij loop om iets lekkers te halen. Ik heb in ieder geval wel al wat lekkers voor ze in huis gehaald. Ik verwen mijn gasten graag en dan hebben zij alsnog een klein feestje.

Hoe vier jij jouw verjaardag het liefst?

Cheers!
Sandra-Anna

2 gedachten over “Mijn laatste dag als 25-jarige

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *