Mijn ochtend routine

Klok pastel wekker background

Over de jaren heen heb ik een ochtend routine ontwikkeld die voor mij werkt en die ik fijn vind. Mijn ochtenden zien er dus bijna altijd hetzelfde uit. Het hebben van deze structuur vind ik prettig en zo hoef ik ’s ochtends nog niet na te denken over hetgeen wat ik doe. In tegenstelling tot mijn middelbare school periode toen ik er een uitdaging van maakte om me zo snel mogelijk klaar te maken voor school, neem ik er nu ruim de tijd voor. Maar liefst 3 uur. Wat ik in die drie uur doe? Dat lees je in deze blog!

Meestal word ik rond 6:00 uur ’s ochtends wakker. Hoe vroeg of laat ik ook naar bed ga, uitslapen zit er voor mij niet in.  8 uur slaap per nacht haal ik meestal ook niet. Als ik wakker word pak ik eerst mijn telefoon die op mijn nachtkastje ligt. Ik kijk of ik berichtjes heb gemist die meteen aandacht nodig hebben, anders wacht ik even met beantwoorden tot de meeste mensen ook wakker zijn. Vervolgens scroll ik even door Instagram en bekijk ik het weerbericht. Daarna ga ik nog even in bed een kwartiertje lezen of een YouTube video kijken. Voordat ik uit bed ga doe ik dagcrème met SPF erin op. Daarna stap ik uit bed en maak ik mijn gedeelte van het bed op. Mijn vriend slaapt namelijk nog.

Doordat ik het weerbericht heb bekeken weet ik wat ik aan kan trekken. Ik leg schoon ondergoed  en een handdoek klaar in de badkamer en trek vervolgens mijn hardloopkleding aan. Ook mijn accessoires zoals mijn GPS horloge en zonnebril vergeet ik niet. Daarna vul ik mijn flesje met water en trek ik mijn hardloopschoenen aan. Als ik in de woonkamer kom trek ik eerst alle gordijnen open.  Op het balkon doe ik nog een warming-up voordat ik de deur uit ga om hard te lopen. Ik loop nu om-de-dag hard. Op dagen dat ik niet hardloop sla ik uiteraard deze stappen over.

ontbijt magere milde vanille Campina kwark cruesli chocolade

Als ik weer rond 8:00 uur thuis ben maak ik een ontbijtje voor mezelf. Ik eet ’s ochtends altijd magere kwark met cruesli. Als ik heb hardgelopen voeg ik er wat extra eiwitpoeder aan toe en drink ik daar een glas water bij. Als ik niet heb gelopen pak ik een kopje thee. Terwijl ik mijn ontbijt nuttig bekijk ik de hardloopfoto’s die ik heb gemaakt, selecteer ik er eentje en post ik die op Instagram. Als ik niet heb hardgelopen kijk ik meestal naar een YouTube video op mijn iPad – deze ligt altijd op de eetkamertafel. Na mijn ontbijt is het tijd voor een douche. Ik vind het fijn dat mijn ondergoed en handdoek nu al klaar liggen zodat ik alleen maar de douche aan hoef te zetten en eronder kan stappen.

Na een frisse en korte douche zoek ik mijn kleren uit. Ik trek altijd iets aan waar ik die dag zin in heb. Vervolgens ga ik naar mijn thuis kantoor. Meestal is het nu ongeveer 8:30 / 8:45 uur. Ik zet mijn computer alvast aan en doe ondertussen mijn make-up. Als ik dan nog tijd over heb lees ik nog even een stukje uit een boek of ik zet een kopje thee. Dan is het om 9:00 uur tijd om aan de slag te gaan en lekker te gaan werken.

Hoe ziet jouw ochtendroutine eruit?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *