Mijn rare gewoontes

Laatst bedacht ik me dat de manier waarop ik Netlfix kijk, eigenlijk best een beetje raar is. Toen ik verder ging nadenken, kwam ik erachter dat ik nog meer gewoontes heb die voor de meeste mensen toch wel een beetje gek zullen zijn. Vandaag deel ik schaamteloos al mijn rare gewoontes.

Netflix kijken

De manier waarop ik series op Netflix kijk is best bijzonder en ook wel een beetje merkwaardig. Als een aflevering afgelopen is en de aftiteling begint, komt er bij Netflix automatisch een ander scherm waarbij hij gaat aftellen naar de volgende aflevering. Op deze manier kun je series binge-watchen zonder steeds een aflevering aan te hoeven klikken. Ontzettend handig! Echter gebruik ik dit niet. Als ik een aflevering heb gekeken en de aftiteling verschijnt, klik ik op het pijltje terug om weer naar het menu te gaan. Daar kijk ik naar de beschrijving van de volgende aflevering en klik ik deze aan om hem te gaan bekijken. En dit doe ik dus elke keer. En dat terwijl de beschrijving van de aflevering ook te zien is in de 10 seconden dat je op een nieuwe aflevering moet wachten. Mijn gewoonte is dus zeer omslachtig en totaal onpraktisch. Ach ja, weet Netflix in ieder geval dat ik nog kijk. 😉

Eetgewoontes

Hierbij heb ik het niet zozeer over de manier waarop ik eet, maar over wat ik eet. Zo was ik met een paar meiden tijdens onze shift bij WEURO aan het lunchen en werd ik raar aangekeken toen ik de kaas van mijn pistoletje afhaalde om het broodje zo droog op te eten. Maar droog brood (of dit nu een pistoletje, puntje, of een boterham is maakt niet uit) vind ik stiekem best lekker om te eten. Er is zelfs een hele lange tijd geweest dat ik standaard iedere vrijdag na training een droog pistoletje op at. Gewoon thuis, dus keuze uit beleg was er gewoon genoeg. Ook word ik raar aangekeken als ik vertel dat ik van huis uit heb meegekregen om macaroni met een klein beetje mayonaise te eten. Voor macaroni gebruiken we gewoon macaroni-saus (kant en klaar uit zo’n zakje waar je alleen water bij hoeft te doen) dus smaak heeft het al. Maar toch is er de gewoonte om een theelepel mayonaise eraan toe te voegen. Tot slot lustte ik als kind alleen peperkoek (of ontbijtkoek, hoe je het ook wilt noemen) als er leverpastei op zat. Ja, je leest het goed. In plaats van boter smeerde ik altijd leverpastei om mijn peperkoek. Nog steeds vind ik dat lekker, alhoewel ik inmiddels peperkoek zonder er iets erop ook lust.

Aantekeningen maken

Tijdens colleges maak ik vrijwel altijd aantekeningen op papier in een schrift of notitieboekje. Bij thuiskomst vul ik deze als het nodig is nog aan met ontbrekende informatie. Niet zo’n hele rare gewoonte, toch? Wel als je weet dat ik ze vervolgens op mijn laptop uittyp en netjes in mapjes gesorteerd bewaar. Ik ben dan gewoon dubbel werk aan het doen. En als er dan een tentamen aan zit te komen, print ik vaak mijn aantekeningen uit omdat ik dit prettiger vind leren dan via een scherm. Dan kan ik er nog dingen op arceren of aantekeningen bij zetten, terwijl ik al een papieren versie had. Alleen dan met alle vakken door elkaar. Dus in plaats van het te ordenen in mijn schrift, verzet ik extra werk door het over te typen en te ordenen op mijn laptop.

Herken jij je in deze gewoontes? Welke rare gewoontes heb jij?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *