Mijn reis bucketlist

reizen travel diary dagboek reisdagboek paspoort passepoort curency buitenland vakantie

Ik vind reizen onwijs leuk en geniet heel erg als ik in een andere en onbekende omgeving ben. Ik vind het leuk om andere plekken te ontdekken en te zien wat een ander land of stad te bieden heeft.  In tegenstelling tot mijn ouders ben ik altijd al dol geweest op reizen. Hoe langer, hoe beter. Gelukkig heb ik een vriend die net zo gek is op reizen als ik en met wie ik hopelijk alle reizen op deze bucketlist ooit mag maken.

Californië

Helemaal bovenaan mijn bucketlist staat een rondreis door Californië. Ik vind roadtrips maken onwijs leuk omdat je niet op een locatie blijft maar een groter deel van het land (of in dit geval de staat) kunt verkennen. Ik zou dus niet alleen in Los Angeles willen blijven, maar ook een bezoekje willen brengen aan Las Vegas (ondanks dat dit niet in Californië ligt), de Grand Canyon, nationale parken zoals Death Valley, Sierra en Yosemity, en San Fransisco om vervolgens langs de kust via San Diego terug te reizen naar Los Angeles.

New York

Ik heb altijd al naar New York City gewild. Ik had bedacht dat ik hierheen zou gaan als beloning voor mezelf nadat ik mijn Master zou halen. Een half jaar daarvoor ging mijn vriend al naar deze stad met zijn werk waardoor dit plan nooit door is gegaan. Ik moet dus nog even wat meer geduld hebben. Over een paar jaar zal ik zeker alle plekken waar Serena van der Woodsen heeft gelopen met mijn eigen ogen zien. Het lijkt me gewoon een ontzettend mooie en dynamische stad. Naast dat het een aantal prachtige gebouwen heeft lijkt het me geweldig om tussen de hoge skyscrapers door te lopen.

zonnebril vakantie koffer glamour magazine handdoek strandlaken Ray Ban Aviator

Sydney

De Westerse wereld spreekt mij het meeste aan. Wellicht omdat ze hier Engels spreken en ik daardoor vaak films en series afkomstig uit deze landen heb gezien. De cultuur shock lijkt me in Australië ook een stuk kleiner dan wanneer ik naar Azië ga waar alles onbekend is. Sydney lijkt me een prachtige stad, maar als ik daar eenmaal ben zou ik het liefste net zoals in Californië een rondreis maken zodat ik veel meer van het land kan zien. Mijn vriend heeft een half jaar gestudeerd in deze stad en kan me alle leuke plekken laten zien. Hij heeft destijds niet veel van het land kunnen zien waardoor we dit samen nog kunnen ontdekken.

Zuid Afrika

Hoe fantastisch is het om in een jeep door een natuurpark te rijden en omringt te worden door olifanten, giraffen of misschien zelfs wel leeuwen? Ik denk dat dit een ontzettend bijzondere ervaring zal zijn die je nooit meer zal vergeten. Het lijkt me daarom waanzinnig om naar Zuid Afrika op safari te gaan en te eindigen in Cape Town waar we Lionshead beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad. Het geen wat me op dit moment tegenhoudt om deze reis te maken is dat je van te voren alles heel erg goed moet uitzoeken en boeken. In Afrika kun je niet zelf een auto gaan huren en rond rijden, daar is het land iets te gevaarlijk voor.

Beijing

Ik voelde me nooit echt geroepen om naar Azië te gaan totdat een vriend van me naar Beijing verhuisde. Ik spreek immers de taal niet en kan niet eens begrijpen wat er op de borden staat. Bovendien ben ik zo iemand die het helemaal niet fijn vind om niet te weten wat er op mijn bord ligt. Nu we op bezoek zouden kunnen naar die vriend van ons, vind ik het idee om naar Azië op vakantie te gaan een stuk minder ‘eng’. In tegendeel, ik heb er nu juist heel veel zin in! Hij spreekt immers de taal en kan ons vertellen wat we moeten bezoeken en welke gerechten lekker zijn. Een paar weken geleden stonden we bijna op het punt om deze reis te boeken. Het Coronavirus heeft er toen voor gezorgd dat ik begon te twijfelen en dat is maar goed ook. Het idee is nu om deze mooie reis in het voorjaar van 2021 te maken – hopelijk tijdens het Chinese nieuwjaar.

Naar welke plekken zou jij nog graag willen reizen?

Cheers!
Sandra-Anna

2 gedachten over “Mijn reis bucketlist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *