Over mijn abonnementen

Netflix bed benen series films kijken

Laatst kwam ik dit artikel tegen waarin staat dat Nederlanders vaak veel meer abonnementen hebben dan dat ze denken. Later kwam ik ergens tegen dat de gemiddelde Nederlander zo’n 10 tot 15 abonnementen heeft afgesloten. Ik schrok van dit hoge aantal, maar toen ik mijn abonnementen ging tellen kwam ik ook uit op tien abonnementen…

Entertainment

De abonnementen waar ik me het meest bewust van ben zijn de abonnementen voor entertainment die ik bijna dagelijks gebruik. Zo heb ik vanzelfsprekend een telefoon abonnement met veel data (20 GB) waardoor ik altijd online kan zijn en onbezorgd kan internetten. Daarnaast heb ik ook samen met mijn vriend een Netflix abonnement. Deze was oorspronkelijk van hem, maar ik maakte zoveel gebruik van zijn account dat ik het wel zo eerlijk vond om ook mee te gaan betalen. Ik kijk bijna nooit Nederlandse televisie, dus als ik een serie of film kijk is het vrijwel altijd via Netflix. Tot slot hebben we samen nog een compleet pakket van internet, televisie en telefonie met extra zenderpakket omdat deze gratis was. Op dit moment kijk ik niet zo heel veel televisie, maar als Wie is de Mol of Expeditie Robinson op komt dan zit ik echt aan de buis gekluisterd.

Sport

Ik sport veel en graag. Ik denk dat sporten een van mijn grootste hobby’s is en hetgeen waar ik het meeste van mijn vrije tijd aan besteed. Het is dan ook niet gek dat ik drie sport abonnementen heb. Als eerste heb ik een jaar abonnement op het sportcentrum van de TU/e. Nu ik een universitair student ben (of eigenlijk was) zijn deze heel erg goedkoop, zeker in vergelijking met andere sportscholen in de buurt. Voor de €90,- die ik dit jaar betaald heb mag ik onbeperkt fitnessen, gratis sportlocaties zoals een gymzaal of tennisbaan huren en ook zwemmen. Wat ik ook fijn vind is dat het sportcentrum meestal op mijn hardlooproute ligt waardoor ik er ook wel eens tijdens het hardlopen naar binnen ga om even naar het toilet te gaan of wat water te drinken. Doordat ik dit sportabonnement heb mag ik ook zeer goedkoop lid worden van de aangesloten studenten sportverenigingen. Ik heb dus hiernaast nog een jaarabonnement bij de turn- en atletiekvereniging waar ik wekelijks trainingen volg. Het is mijn duurste abonnement (je betaald hem wel in een keer in plaats van maandelijks), maar ook degene waar ik het meeste plezier uithaal.

Lezen

Vroeger was ik lid van de plaatselijke bibliotheek en verslond ik wekelijks vele boeken. Toen ik moest betalen voor mijn lidmaatschap stopte ik daarmee en ben ik het lezen een beetje gaan verwaarlozen. Wel ben ik altijd tijdschriften blijven lezen die mijn moeder iedere maand voor me meebracht. Tegenwoordig heb ik nog een abonnement op de Glamour die ik als cadeau voor mijn verjaardag heb gekregen. Voor mijn moeders verjaardag heb ik haar een abonnement op de Runnersworld gegeven die we allebei enorm leuk vinden om te lezen, dus zodra zij hem uit heeft krijg ik hem. Zo hebben we met z’n tweeën plezier van één abonnement.

Reizen

Toen mijn studenten OV afliep omdat ik hier helaas maar vijf jaar recht op had, kreeg ik een gratis daluren abonnement van de NS. Hiermee kan ik zeven dagen per week in daluren met 40% korting reizen als ik de trein neem. Ik heb deze dus gratis gekregen, maar maak er wel regelmatig gebruik van als ik bijvoorbeeld naar mijn ouders ga. Tot slot heb ik sinds kort een abonnement bij de ANWB wegenwacht. Laatst stonden ik en mijn vriend aan de kant van de weg met een kapotte auto die niet meer verder kon rijden en wisten we niet zo goed wat we moesten doen. Gelukkig is het toen goed opgelost, maar dat heeft me wel doen realiseren dat een wegenwacht service niet zo’n slecht idee is. Ik reis iedere dag van en naar mijn werk met de auto en rijd regelmatig langere stukken voor wedstrijden of om familie te bezoeken. Het is een fijn idee dat mijn auto gewoon gerepareerd wordt als ik met pech kom te staan en dat ik netjes thuis word gebracht.

Ik denk niet dat ik wil weten hoeveel ik maandelijks kwijt ben aan al deze abonnementen. Gelukkig heb ik geen abonnementen waarvan ik niet meer wist dat ik ze had of overbodig vind. De abonnementen die ik heb gebruik ik met veel plezier en zou ik op dit moment ook niet zonder willen. Ik kies best bewust voor een abonnement, zo heb ik bijvoorbeeld geen Spotify omdat ik niet zoveel met muziek heb en hier uiteindelijk weinig gebruik van zou maken.

Ben jij bewust van alle abonnementen die jij hebt? En hoeveel abonnementen heb jij?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *