Foto dagboek: Weekendje Parijs & Disneyland

Parijs Paris France Frankrijk Vakantie Holiday zomer warm lucht Eiffeltoren Eiffeltower Disneyland Disney Castle Kasteel

Vorige week had ik door Hemelvaart een lang weekend vrij aangezien vrijdag het kantoor dicht was en ik een extra dagje vrij was. Dat leek mij een ideaal moment om eventjes een weekendje weg te gaan. Samen met mijn vriend vertrok ik voor drie dagen naar Parijs – een dag Parijs en twee dagen Disneyland. Wat we allemaal hebben gedaan en gezien lees je in dit verslag.

 Parijs Paris France Frankrijk Vakantie Holiday zomer warm lucht sacre ceur heuvel wit gebouw

Toen we rond lunchtijd in Parijs aankwamen hebben we als eerste even een broodje gegeten want we hadden ontzettend veel honger aangezien de wekker om 5 uur ’s ochtends al ging en we ook niet echt hadden ontbeten. Daarna hadden we een route uitgestippeld die we zouden kunnen nemen. Onze eerste stop werd de Sacre Coeur. Ik kon me nog herinneren van de vorige keer dat ik in Parijs was, dat als je helemaal naar rechts doorloopt je vanaf de heuvel de Eiffeltoren kon zien. Het uitzicht was iets minder indrukwekkend dan in mijn herinnering, maar het was alsnog mooi om te zien.

 Parijs Paris France Frankrijk Vakantie Holiday zomer warm lucht Seine Eiffeltoren eiffeltower rivier River

Daarna zijn we met de metro door gegaan naar de Arc de Triomphe waar mijn vriend me heeft laten zien dat je via een onderdoorweg er ook onder kon staan. De boog was een stuk groter dan ik me kan herinneren en het was toch wel bijzonder om hem voor het eerst van zo dichtbij te zien. Daarna zijn we de Champs Elysees helemaal afgelopen en hebben we de Seine overgestoken waar we een mooie skyline van Parijs konden zien. We waren blijkbaar niet de enige die het uitzicht mooi vonden, want er waren op het moment dat wij er stonden meerdere photoshoots met bruidsparen.

Uiteraard zijn we vanaf hier ook naar de Eiffeltoren gegaan. Het was heel gek om te zien dat er nu zoveel beveiliging was dat de hele Eiffeltoren was afgezet en je er ook niet meer zomaar onderdoor kon lopen. Ook kon je niet meer op de grasvelden ervoor zitten waar ik naar uitgekeken had. Het is natuurlijk wel begrijpelijk met alle aanslagen van de afgelopen tijd, de extra beveilig is alleen maar goed, maar neemt naar mijn mening wel een stukje van de sfeer en beleving weg. Gelukkig vonden we aan de rand van het park nog een fijn plekje op het gras waar we eventjes konden zitten en alsnog uitzicht hadden op de Eiffeltoren.

 Parijs Paris France Frankrijk Vakantie Holiday zomer warm lucht Louvre mona Lisa architectuur

Mijn vriend was nog nooit bij het Louvre geweest, en aangezien ik het de vorige keer een mooi gebouw vond besloot ik om het aan hem te laten zien. Het blijft mooi om het grote contrast tussen de oude en nieuwe architectuur te zien. Daar op het randje van de fontein besloten we ook om Parijs te verlaten en naar de Disney Village te gaan om daar wat te gaan eten.

 Parijs Paris France Frankrijk Vakantie Holiday zomer warm lucht Disneyland Disney Castle Kasteel Monteurs auto show cars

De dag erna stonden we weer vroeg op (dit keer wel ietsjes later dan 5 uur ’s ochtends) om naar Disneyland te gaan. De laatste keer dat ik hier was zat ik nog in de onderbouw van de basisschool en is ongeveer 15 jaar geleden. Ik heb het dus echt alleen als klein kind meegemaakt en was heel erg benieuwd naar hoe ik het als ‘volwassene’ zou vinden. Vele attracties zoals de achtbanen waren voor mij helemaal nieuw en mocht ik nu voor de eerste keer ontdekken.

De autostuntshow was in ieder geval nog vertrouwd, want deze was precies hetzelfde als toen ik hem 15 jaar geleden zag. Gelukkig was hij nog steeds zo indrukwekkend als toen. Naast deze show zijn we ook naar ‘Micky and the Magicians’ geweest die half in het Frans en half in het Engels was. Gelukkig was hij gemaakt voor kinderen waardoor het Frans behoorlijk eenvoudig werd gehouden en ik het gewoon kon verstaan. Ik twijfelde of we hier wel naartoe zouden gaan omdat ik bang was dat hij meer voor kinderen was, en alhoewel hij daar wel voor gemaakt is, was het voor volwassen ook heel leuk om te zien. Vele karakters kwamen voorbij en er werden bekende liedjes gezonden en scène’s nagespeeld. De show was onwijs leuk en echt een aanrader om te gaan bekijken.

 Parijs Paris France Frankrijk Vakantie Holiday zomer warm lucht Disneyland Disney Castle Kasteel parade Aladdin genie

 Parijs Paris France Frankrijk Vakantie Holiday zomer warm lucht Disneyland Disney Castle Kasteel parade dragon draag fire vuur mechanisch meganic

Ik kon me niet veel herinneren van mijn twee vorige bezoekjes aan Disneyland, maar wat ik me nog wel kan herinneren was dat de parade ontzettend mooi was. Die wilde ik dus ook per sé zien waardoor ik op het heetst van de dag in de brandende zon ging staan om hem te gaan bekijken. Gelukkig werd ik niet teleurgesteld en was het zeker de moeite waard. Wij vonden het allebei zo leuk dat we de volgende dag hem nog een keer hebben bekeken, maar dan op een afstandje vanuit het kasteel van Doornroosje en lekker in de schaduw.

 Parijs Paris France Frankrijk Vakantie Holiday zomer warm lucht Disneyland Disney Castle Kasteel Big Thunder Mountain berg attractie Roller coaster achtbaan

Een van mijn favoriete attracties was toch wel de Big Thunder Mountain. Ondanks dat ik last heb van hoogtevrees ga ik wel gewoon altijd in de achtbanen – zelfs als ze over de kop gaan. Deze houten achtbaan vond ik het leukst omdat hij een mooie omgeving heeft, beleving heeft en ontzettend lang is – een ritje duurt echt drie keer langer dan je zou verwachten. De dark rides vond ik ook heel mooi om te zien en staan ook zeker hoog bij mijn favorieten attracties.

 Parijs Paris France Frankrijk Vakantie Holiday zomer warm lucht Disneyland Disney Castle Kasteel

Uiteraard mag het kasteel van Doornroosje niet ontbreken. Wist je dat je ook de kerkers kunt betreden en daar de draak kan bewonderen? Dat vond ik zelf wel een erg leuke toevoeging. De parade met lichtjes zoals ik hem kon herinneren was inmiddels vervangen voor ‘Disney Illuminations’; een lichtshow die geprojecteerd wordt op het kasteel. Samen met fonteinen en vuurwerk was het een waar spektakel en een goede afsluiting van een mooie dag in Disney. We zijn twee dagen in beide parken geweest en hebben ook beide dagen naar de show gekeken.

Het waren drie zeer vermoeiende, maar ook ontzettend leuke dagen. Ondanks dat mijn voeten zoveel pijn deden dat ik niet meer kon staan was het het zeker waard en heb ik ontzettend genoten. De autoreis viel me ook heel erg mee, het was ook best gek dat je in iets meer dan 4 uur rijden gewoon vanuit Eindhoven in Parijs kunt zijn.

Ben jij wel eens in Disneyland geweest of zou je er nog graag eens naartoe willen gaan?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *