Wij hebben een huis gekocht!

Sleutels huis thuis verhuizen woning appartement house home owner kopen koophuis

In 2018 gingen mijn vriend en ik samenwonen en vorig jaar zijn we verhuisd naar het appartement waar we momenteel wonen. Hier zouden we zo’n 5 jaar gaan wonen dus hadden we het helemaal opgeknapt. Ondanks dat het totaal niet in de planning stond gaan we voor het derde jaar op rij verhuizen. Ja, alweer. Waarom en waar naartoe leg ik uit in deze blog.

Wij hebben altijd al willen wonen op de plek waar we nu wonen. Deze appartementen zijn enorm gewild dus het heeft mij behoorlijk wat moeite gekost om een fijne te kunnen bemachtigen. In deze blog over mijn droomhuis schreef ik nog over hoe gelukkig wij waren met ons huidige appartement. Dat was en is ook nog steeds zo. We hebben nooit de behoefte gehad om hier weg te gaan en toch gaan we verhuizen.

Tijdens een wandeling op een warme lenteavond waren we het er allebei over eens. We waren blij met onze woning en wilde alleen verhuizen als we een appartement met een beter uitzicht op dezelfde plek konden kopen. Toen mijn vriend zag dat een van de appartementen in het gebouw tegenover ons te koop stond heb ik een bezichtiging gepland. Hier verwachtten we eigenlijk niet zo veel van. Dit komt doordat mijn vriend al een keer een tegenvallende bezichtiging heeft gehad in hetzelfde gebouw. Hij vond het er smal en donker. Maar we waren nieuwsgierig dus gingen toch kijken.

Sleutels huis thuis verhuizen woning appartement house home owner kopen koophuis uitzicht eindhoven philipsdorp view houses

Tijdens de bezichtiging viel alles mee. Het was er helemaal niet zo donker als in het appartement wat mijn vriend heeft bezichtigd. Het was er juist heel licht. Bovendien heeft het een veel beter uitzicht. We hebben er een paar nachten over geslapen en er goed over nagedacht. Ik ben nog voor een tweede bezichtiging met mijn vader geweest en hij bevestigde wat we al wisten. Dit zou een goede investering zijn die zijn waarde wel zou houden. We deden een bod en na een korte onderhandeling zijn we op een prijs uitgekomen.

Toen moest er opeens van alles geregeld worden zoals een bouwkundige keuring, taxatie en de hypotheek. Inmiddels is dat allemaal achter de rug en hebben we gisteren de sleutels opgehaald bij de notaris. Deze maand gaan we nog wat klussen in ons nieuwe huis zodat we in september kunnen verhuizen. Ik had nooit gedacht dat ik mijn 26e verjaardag (eind september) in mij eigen koophuis zou vieren, maar niets is minder waar. Ik ben er ontzettend blij mee en kijk er naar uit om hier nog vele jaren te mogen wonen. Bereid je maar alvast voor op veel verhuisblogs!

Zou jij liever een huis kopen of huren?

Cheers!
Sandra-Anna

Een gedachte over “Wij hebben een huis gekocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *