Doei vakantie, hallo Master

Doordat ik geen herkansingen had tijdens de pre-Master heb ik ruim een maand vakantie gehad. Helaas is die nu toch echt ten einde en mag ik me vanaf vandaag officieel een Master student noemen. Ik moet mezelf nog even in mijn arm knijpen omdat ik het nog niet helemaal kan beseffen. Alhoewel ik mijn eerste lecture morgen pas heb, ben ik de afgelopen twee weken al begonnen met de voorbereidingen voor mijn Master waar ik je vandaag meer over zal vertellen.

Voor het eerst had ik de vrijheid om zelf vakken te kiezen die ik wil gaan volgen. Dat is natuurlijk heel erg fijn, maar ergens bracht het me ook een onrustig gevoel. De hele vakantie heeft in mijn achterhoofd gespookt dat ik nog vakken moest kiezen en dus alle subject descriptions moest gaan lezen. Ik heb het eigenlijk geparkeerd en gewacht totdat ik een officieel bericht zou krijgen waarin staat dat ik de pre-Master heb voltooid en daarmee toelaatbaar ben tot de Master   Communication and Information Sciences. Maar met nog maar anderhalve week te gaan tot de start van de Master, had ik (of een studiegenoot van me) nog steeds geen bericht ontvangen. Na een telefoontje met de studentdesk – waar ik een zeer behulpzame dame aan de lijn kreeg – werd me duidelijk dat ik helemaal geen bericht meer zou krijgen. Gelukkig kreeg ik van haar de uitleg die ik en mijn mede studenten nodig hadden.

Toch keek ik op tegen de vakken kiezen. Om het iets behapbaarder te maken besloot ik om met de research skills te beginnen. Uit drie mogelijkheden moest ik er eentje kiezen. Na een zeer kort overleg met een software engineer bleek dat ik bij twee van de drie vakken zou moeten gaan programmeren. Niets voor mij, dus ben ik voor ‘Research Interview’ gegaan waarbij ik diepte interviews moet gaan afnemen. Via een studiegenoot kreeg ik te horen dat er ook nog een vierde optie was: online surveys opstellen. In principe ook niet verkeerd, maar ik vind het zo vervelend om steeds bij iedereen te moeten gaan zeuren of ze alsjeblieft mijn enquête willen invullen, dus ik ben bij mijn keuze voor interviews gebleven. Hier heb ik al wat ervaring mee wat hopelijk van pas zal komen.

Om mijn overige twee vakken te selecteren heb ik eigenlijk in eerste instantie alleen naar de naam van het vak gekeken. Daar kwamen drie potentiële kandidaten uit. Ik had er nog maar weinig gevoel bij en in mijn hoofd moest ik kiezen tussen vier dagen lectures en maar één tentamen of twee dagen lectures maar wel twee tentamens. Aangezien alle vakken gepaard blijken te gaan met groepsopdrachten en ik het gevoel heb dat ik met vijf vrije dagen per week voldoende tijd zal hebben om het tentamen voor te bereiden, ben ik voor de laatste optie gegaan.

Ik heb gekozen voor de vakken ‘Mobile Media & Society’ en ‘Overtuigen door beeld’. Toen ik de online environment ging bekijken werd ik enorm enthousiast en heel erg blij. Ik kreeg het gevoel dat ik vakken had gekozen die ik oprecht leuk vind. Ik ging er vanuit dat ik de meest interessante  vakken moest kiezen uit een rijtje wat het allemaal net niet was. Nu denk ik toch echt dat ik iets heb gevonden waar ik daadwerkelijk wat aan heb in mijn carrière. Ik wilde een Master gaan doen puur om het niveau en dat papiertje te behalen, nu blijkt dat ik een Master kan volgen die ik leuk vind en waar ik nuttige kennis bij op zal doen. Dat is voor mij dus heel erg goed nieuws.

Ik heb in de afgelopen weken al heel wat literatuur ter voorbereiding mogen lezen. Ik hoop maar dat ik over twee maanden nog net zo enthousiast ben over mijn keuzes als dat ik nu ben. Ik ga in ieder geval vol goede moed beginnen aan dit nieuwe hoofdstuk van mijn leven.

Volg jij ook nog een opleiding of studie?

Cheers!
Sandra-Anna

2 gedachten over “Doei vakantie, hallo Master

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *