Foto dagboek: Mijn eerste studieweek

Het is zondag en mijn eerste studieweek van dit collegejaar heb ik overleefd. Zoals ik vrijdag al vertelde was het behoorlijk heftig en heb ik genoeg te doen. Zoveel zelfs dat mijn plannen van dit weekend om lekker te relaxen en niets te doen moeten plaatsmaken om te gaan studeren. Vandaag laat ik zien hoe ik mijn eerste week op de universiteit heb beleefd en wat ik allemaal heb gedaan. Spoiler allert: mijn week stond in het teken van studeren en turnen.

Zaterdag begon ik met het doornemen van alle course manuals van de vakken die ik heb. Dan wist ik voordat ik naar het college al wat me ongeveer te wachten stond en ik heb alle deadlines al in mijn agenda genoteerd.

Daarna ben ik nog even aan de slag gegaan met een nieuwe Doodle of the Day, deze komt 15 september pas online. Ik heb de afgelopen weken geprobeerd om een beetje vooruit te werken, aangezien ik verwacht dat ik het erg druk ga krijgen en niet weet of ik het bloggen kan combineren met het studeren.

‘S middags ben ik toch nog even gaan relaxen. Lekker languit op een strandbedje bevond ik me in het zonnetje naast het zwembad met een boek. Heerlijk.

Ik gebruik mijn oude boardingpass als boekenlegger, doen er meer mensen dit?

’s Avonds hadden we een heerlijke barbecue met ons gezin en mijn vriend, waar ik helaas geen foto van heb. De barbecue staat nog wel op de achtergrond van deze foto… Want niet veel later speelde de Nederlandse hockeydames de finale van het EK in eigen land.

Het was spannend want ze spelen natuurlijk met een vrij nieuw team aangezien de meeste “veteranen” het internationale hockey vaarwel hebben gezegd. Maar ze hebben GEWONNEN!

Op zondag was het nog steeds lekker weer en trok ik deze playsuit aan die ik een aantal jaar terug in Spanje had gekocht maar nooit zo goed wist hoe ik hem moet dragen. Dit witte hemdje eronder vind ik toch niet zo leuk, maar als een gekleurd topje eronder doe voelt het zo kinderlijk aan… Tijdens het jubileumfeest van mijn turnvereniging had ik een waardebon gewonnen van de ijssalon en dus werd het tijd om die eindelijk te gaan innen. Ik koos voor een ijsje met de smaken “cookie” en “marshmallow.” Cookie was erg lekker maar marshmallow viel helaas tegen, die was een beetje smaakloos. De volgende keer blijf ik gewoon weer bij mijn oude vertrouwde combinatie die ik altijd neem.

De volgende ochtend ging rond 9:00 uur mijn bed uit om me klaar te maken voor mijn eerste college wat ik die dag had.

LBD aan, haar en make-up gedaan, tas ingepakt – klaar om te gaan!


De universiteit waar ik de komende 1,5 jaar zal gaan studeren…


Tijd voor mijn eerste college: academic English.

Daarna volgde twee colleges methodology. Van mijn handtherapeut mocht ik vanaf deze week weer het turnen langzaam gaan opbouwen. Zondag toen ik een ijsje ging halen had ik een zonnehoed op, maar op de fiets waaide deze af waardoor ik hem de hele weg vast heb moeten houden. Hierdoor heb ik mijn pols toch een klein beetje overbelast waardoor ik er uiteindelijk tot dinsdag last van heb gehad. Hij deed niet echt pijn, maar ik voelde gewoon dat ik er teveel mee gedaan heb. Vandaar dat ik mijn spalk om had en ’s avonds erg verstandig besloot om niet te gaan trainen maar te gaan beginnen met het studeren voor methodology waarvoor ik iedere week een toets heb.

Op dinsdag had ik pas ’s avonds een college waardoor ik rustig op kon staan en buiten in het lekkere weer kon genieten van mijn ontbijtje: twee crackers met Nutella, aardbeien en een glas water. Goed begin van de dag.

Daarna weer achter mijn bureau om verder te gaan studeren.

Het ziet er op deze foto misschien niet zo heel erg lekker uit, maar dit is dus echt mijn favoriete lunch. Een wit stokbrood met ananas en kaas gesmolten in de magnetron. En uiteraard ook weer een glas water.

’s Middags heb ik nog meer gestudeerd en stapte daarna in de auto om naar de universiteit te rijden voor mijn college van die dag.


Statistics.

Toen om half 7 het college eindelijk was afgelopen en ik rammelde van de honger trof ik buiten dit aan. Ik appie deze foto naar mijn moeder om te vertellen dat ze snacks voor ons hadden neergezet. Waarschijnlijk was dit niet voor ons bedoeld dus ik heb me braaf ingehouden en gegeten toen ik thuis kwam.

Op woensdag had ik fundamentals of information sciences waarvoor ik volgende week al een deadline heb. Ik besloot om het dit keer niet uit te stellen en er maar meteen mee aan de slag te gaan. We moesten een recept maken van het gerecht wat wij het beste kunnen koken. Deze opdracht was zo makkelijk dat we er geen cijfer voor krijgen, hij was echter wel verplicht om in te leveren zodat de docent weet welke studenten dit vak willen gaat volgen.

Ook kwamen er nog twee boeken binnen.  Links het boek wat ik nodig heb voor fundamentals of information sciences wat eigenlijk pas op 2 oktober op mijn deurmat zou vallen. Wij hadden de 4e editie nodig maar deze was €120,- terwijl de 5e editie “maar” €65,- kost. Ik ben dus op zoek gegaan naar een goedkoper alternatief en vond het boek tweedehands bij Barnes en Nobles voor maar $2,-. Ik had geen idee in wat voor staat ik het boek zou moeten aantreffen, maar voor zo’n klein bedrag vond ik het wel het proberen waard. Je kunt duidelijk zien dat het boek veelvoudig gebruikt is (alsof het een bibliotheek boek was) in tegendeel tot de tweedehands boeken van Bol.com die vaak toch zo goed als nieuw zijn. Maar alle bladzijdes zitten er gewoon in en de tekst is ook leesbaar dus ik heb hiermee een hele hoop geld bespaard. Daarnaast kwam ook mijn bestelde foto album binnen met al mijn highlights van 2017.

Woensdag avond was het dan toch eindelijk zo ver; mijn aller eerste turntraining sinds mijn dubbele blessure en dus ook sinds mijn operatie. Dat ik er zin in had is heel erg zacht uit gedrukt. Ik was nog net niet aan het stuiteren van enthousiasme.

Voordat ik kon trainen moest ik eerst nog even langs bij het Studenten Sport Centrum om een afdruk van mijn vinger te laten maken en een dagkaart aan te vragen. Alles is daar behoorlijk high-tech, in plaats van met een pasje binnen te komen hebben ze daar poortjes zoals bij de NS die alleen open gaan met je vingerafdruk. Woensdag sloeg het weer ook opeens om. Van het zonnetje en 30 graden was niets meer te merken, ik heb in een heftige storm hier naartoe moeten rijden.

But I made it! Ik had vandaag mijn aller eerste training bij TSTV Saltare in Tilburg omdat ik eraan zit te denken om dit seizoen daar te gaan trainen in plaats van mij EST Suca omdat de faciliteiten veel beter zijn. Het was een goede training! Alle elementen waar ik afgelopen seizoen aan gewerkt had kon ik nog turnen, dus daar was ik erg blij mee. Steunen op mijn pols tijdens de handstand ging nog niet helemaal pijnloos dus daar zal ik me de komende tijd op gaan richten.

De volgende dag ging om half 8 mijn wekker omdat ik weer naar de universiteit mocht. Voor psychology of language en research dit keer.

’s Avonds ging ik weer turnen, bij EST Suca dit keer. Helaas bleek dat de officiële trainingen pas een week later zouden starten en dat het dus nog een zomertraining zonder trainer was.

In Eindhoven waar ik de afgelopen twee jaar heb geturnd hebben ze dus geen turnhal. Hierdoor vind ik veel nieuwe elementen leren eng omdat er een gebrek aan voldoende matten is, maar het aanleren is ook moeilijker omdat er maar weinig middelen beschikbaar zijn. Ook kunnen niet alle toestellen opgebouwd worden, waardoor tijdens trainingen zoals vandaag waarbij er alleen een brug en balk opgesteld staat, ik twee uur lang op een balk sta. Na dat een half jaar lang 4 uur per week te hebben gedaan ben ik toch wel toe aan wat afwisseling en mis ik mijn tumbling om de salto te kunnen oefenen.

Voor fundamentals of information sciences moet ik leren programmeren, ik werd na de training dus overgehaald om mee te doen aan The Hour of Code. Het was duidelijk te merken dat het voor kinderen gemaakt is, ik heb ook niet het gevoel dat ik heb geleerd te coderen. Maar ik kreeg na 20 minuten wel een digitaal certificaat waar ik in paint mijn naam op heb gezet.

Op vrijdag was ik vrij en besteedde ik de hele dag aan het studeren van methodology. ’s Avonds ging ik wederom turnen en daarna lekker naar bed.

Dit was dus mijn week! Zoals ik al gewaarschuwd had heb ik erg veel gestudeerd, maar ook lekker kunnen turnen. Vanavond heb ik een feestje met een barbecue en morgen ga ik wederom studeren voor de toets die ik maandag heb. Hoe was jouw week?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *