Help! Ik ga afstuderen

Graduation cap bachelor diploma

Het eerste half jaar van mijn Master Communication and Information Sciences met als track Business Communication and Digital Media aan Tilburg University zit er alweer op, evenals de zomervakantie. Dat betekend dat ik vanaf maandag ga beginnen met afstuderen. Ondanks dat ik voor de tweede keer ga afstuderen en voor de derde keer een thesis moet schrijven, blijf ik het nog wel spannend vinden.

Een Master halen is natuurlijk hele andere koek dan een Bachelor en dat heb ik afgelopen collegejaar flink gemerkt. Waar ik tijdens mijn Bachelor het met twee vingers in mijn neus kon halen en niet veel moeite hoefde te doen (op mijn stages na), moet ik nu kei hard werken om mooie cijfers te kunnen halen. Waar ik daar voornamelijk 8’en en 9’ens haalden en er zelfs een 10 op mijn cijferlijst pronkt, moet ik nu flink veel moeite doen om een vak überhaupt met een voldoende af te sluiten. Waar ik toen zeer teleurgesteld was met een 7 ben ik daar nu superblij mee. Wat kan er toch veel veranderen in een jaar tijd.

Naast dat het niveau merkbaar een flink stuk hoger ligt moet ik ook nog eens tot 19 oktober er twee vakken naast volgen. Ik heb gekozen voor ‘Social Media at Work’ en ‘Webcare’ omdat die mij het meest aanspreken en ik verwacht daar het meeste aan te gaan hebben in mijn carrière. En ook omdat ‘Social Media Marketing’ wat ik het vorige blok heb gevolgd mij niets nieuws heeft geleerd en ik hoop dat Social Media at Work me wel nieuwe informatie zal brengen. Ik weet ook nu al dat Webcare een zeer pittig vak gaat zijn wat veel van mijn tijd zal vereisen. Niet heel ideaal als je daarnaast nog een thesis moet schrijven en aan het trainen bent voor je eerste halve marathon.

Afstuderen gaat moeilijk, zwaar en zeer tijdrovend zijn. Mijn studie wordt weer mijn nummer 1 prioriteit en ik ga er alles aan doen om ervoor te zorgen dat ik in februari weer een graduation cap in de lucht mag gooien. Mijn laatste half jaar als student is hopelijk ingegaan en hoe leuk ik het studeren tijdens mijn Bachelor ook vond, zo blij ga ik zijn als het eenmaal achter de rug is en ik de titel Master of Science mag dragen.

Heb jij zin in het nieuwe collegejaar of ben je al afgestudeerd?

Cheers!
Sandra-Anna

*De header foto is genomen na de diploma uitreiking van mijn Bachelor vorig jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *