Master track: NMD of toch iets anders?

Na het afronden van mijn Premaster heb ik vooralsnog de keuze uit zeven verschillende Masters die ik mag doen. En ik zeg vooralsnog omdat je voor de tweejarige Research Master een 7.5 gemiddeld moet hebben. En hoewel ik dat op dit moment heb, kan ik niet voorspellen of dat na de tentamens nog steeds zo is. Ik dacht zeker te weten dat ik New Media Design (NMD) wilde gaan, voor die Master had ik me immers ingeschreven. Maar na een gesprek met wat medestudenten en docent begin ik daar toch steeds meer aan te twijfelen.

In alle eerlijkheid, ik ben nooit van plan geweest om na de Master iets met communicatie te gaan doen. Ik wil werken aan de reputatie van merken, brand management. Ik heb een half jaar geleden voor NMD gekozen omdat er in Nederland geen branding opleiding op Masterniveau is. NMD kwam het dichtst in de buurt van mijn interesses, en dus was mijn keuze daarop gevallen. Nu ik aan de Premaster ben begonnen en hem zelfs al bijna heb afgerond (nog maar anderhalve maand!), begin ik communicatie en onderzoek doen steeds leuker te vinden. Maar nog niet leuk genoeg om mezelf als fulltime tekstschrijver te zien in plaats van creative art director of brand manager.  Maar wellicht wel leuk genoeg om een PhD te overwegen, voordat ik aan de bak ga.

Op dit moment wil ik het stapje voor stapje doen; eerst de Premaster zien te halen, daarna een Master, en dan zien we wel weer verder. Wie weet zijn mijn interesses dan veranderd, of ben ik helemaal klaar met onderzoek doen en wil ik gewoon aan de slag. Maar dan komt dus nog de vraag: Welke Master ga ik kiezen? Dat ik niet meer zo zeker ben over NMD komt door mijn studiegenootjes. Ik geef hun nergens de schuld van, ben ze juist dankbaar dat ze met me meedenken. Na het bespreken van een opdracht (#deadlines) hadden we het over de verschillende tracks. Ik heb ze als eens eerder verteld dat ik niet op een communicatieafdeling terecht wil komen. Toen kwam het: “Wat wil je dan wel?” Na een korte uitleg van mijn kant keken ze verbaasd. Niet om de carrière die ik ambieer, maar om mijn keuze voor NMD terwijl de track Business Communication & Digital Media precies dat is wat ik wil gaan doen.

Nu heb ik het gevoel dat ik weer 17 jaar ben en binnenkort eindexamen voor de HAVO ga doen. Ik moet wederom een studiekeuze maken en opnieuw alle foldertjes en websites gaan bestuderen. Maar het is belangrijk om te doen, want de rest van je leven heb je baat bij een juiste studiekeuze.

Heb jij jouw toekomst al wel helemaal duidelijk voor je?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *