Master update

Na mijn Bachelor diploma behaald te hebben en ik heb gezwoegd om de pre-Master te halen, mocht ik eindelijk starten met de Master opleiding. Dat werd de studie Communication and Information Sciences aan Tilburg University. Al ruim anderhalve maand mag ik mezelf een Master-student noemen en nu ik bijna aan het eind van het eerste blok ben (volgende week tentamens!) leek het me wel weer eens tijd voor een update.

Van te voren heb ik vele verhalen gehoord dat de Master veel minder werk zou zijn dan de pre-Master. Het zou nog steeds moeilijk zijn (dat kan natuurlijk ook niet anders), maar het zou niet meer zoveel tijd opslokken als de pre-Master destijds deed. Toen deed ik letterlijk niets anders meer dan de hele dag studeren en studeren. Af en toe nuttigde ik een maaltijd of had ik een klein beetje slaap, maar daar bleef het ook bij. Ik had geen tijd meer voor leuke dingen (ook niet voor turnen), zag mijn vriend veel minder dan ik zou willen en was door de hoge druk erg gestresst. Helaas moet ik toch echt zeggen dat het op dat laatste puntje na nog steeds zo is. Mijn dagen zijn wederom gevuld met studeren en veel ruimte voor een adempauze is er niet.

Ik heb misschien geen toets meer iedere maandag, maar ik heb wel behoorlijk veel boeken, papers en wetenschappelijke artikelen die ik iedere week moet lezen. Daarnaast heb ik voor een van mijn vakken iedere week een groepsopdracht die we moeten inleveren naast de “gewone” opdrachten van research papers die geschreven moeten worden. Het is dus nog steeds behoorlijk druk en tijdrovend.

Maar het is ook leuk en leerzaam. Zeker het vak Mobile Media & Society wat gaat over de invloed van mobiele technologie op de samenleving vind ik erg interessant. En naast dat Overtuigen door Beeld heel erg theoretisch is (veel meer dan ik had verwacht en goed voor me is), zorgt al die theorie er wel voor dat ik het kan toepassen in de praktijk waardoor het super nuttig is.

Maar ondanks dat ik mijn vakken erg leuk vind en ik een heel fijn rooster heb waardoor ik maar twee dagen per week colleges heb, heb ik wel flink getwijfeld. Er is de afgelopen anderhalve maand geen dag voorbij gegaan waarop ik niet heb gedacht ‘wat heb ik mezelf aangedaan?’, ‘waarom doe ik dit?’ of ‘waarom ben ik hier in hemelsnaam aan begonnen?’ Het is alles behalve makkelijk en ik heb het gevoel dat ik teveel ballen omhoog probeer te jongleren. En ik kan helemaal niet jongleren. Ik heb me meer dan een keer afgevraagd of ik geen spijt heb. En heel eerlijk, als ik vooraf had geweten hoe het zwaar het zou zijn had ik wellicht een andere keuze gemaakt. Maar dat is nu eenmaal niet zo, en ik heb er voor gekozen om voor een Master te gaan. Ik ben hier ruim een half jaar geleden aan begonnen en ga het nu ook afmaken ook.

Nu ben ik aan het zwoegen voor de tentamens en dan heb ik anderhalve week vakantie om even uit te rusten en bij te komen. Daarna nog een blok tot de zomervakantie. Mijn vakken heb ik gelukkig al gekozen en plannen voor de zomervakantie zijn al gemaakt. Nu is het aan mij om te bewijzen dat ik inderdaad die doorzetter ben waarvan ik altijd heb beweerd. Nee, het is niet makkelijk en ik kijk er heel erg naar uit om ’s avonds gewoon even niets te hoeven doen, maar ik kan dit en ga er helemaal voor.

Hoe bevalt jouw studie?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *