Planning voor studenten + FREE PRINTABLE

Voor vele studenten is de vakantie nu echt over en zijn de eerste college’s al geweest, zo ook voor mij. Omdat ik nu een pittigere studie doe, wil ik goed voorbereid zijn en alles overzichtelijk hebben. Ik wil precies weten wat ik voor welk vak moet doen, wanneer ik deadlines heb enzovoort. Ik ben dus met verschillende tabellen en grafiekjes aan de slag gegaan en heb een systeem gevonden waarvan ik verwacht dat het voor mij erg fijn zal werken. Aangezien ik denk dat ik niet de enige student in Nederland ben die behoefte heeft aan overzicht, heb ik aan het einde van deze blog een printable gemaakt die je gratis kunt downloaden.

Als eerste heb ik mijn lestijden in een rooster gezet, zodat ik meteen zie wanneer ik college’s heb en wanneer ik vrij ben om te studeren of activiteiten in te plannen. Op de middelbare school kreeg je ze zo al, maar op de universiteit krijg ik alleen een lange kolom met tekst. Op de bovenste as staan alle dagen van de week en aan de linkerkant heb ik de tijden gezet. Omdat ik ervoor gekozen heb alles een kleur te geven in plaats van een naam, heb ik rechts een legenda gemaakt, zodat ik altijd kan terug zien welk vak het ook alweer was. Ik heb voor deze blog mijn oude rooster en vakken uit Engeland gebruikt, maar je zou in de blokken ook het lokaal van het college kunnen zetten zodat je die altijd bij de hand hebt.

Een duidelijk maand overzicht mag ook zeker niet ontbreken. Hierdoor heb ik alle belangrijke deadlines en tentamens in een overzicht, waardoor ik gemakkelijk kan zien hoeveel dagen ik nog de tijd heb. Bovenaan staat in kalligrafie de naam van de maand met daaronder de dagen van de week. In de linker bovenhoek heb ik de dag van de week, en in de rechterbovenhoek een hokje. Dit hokje kleur ik in als ik alle taken van die dag heb voltooid. Deze methode gebruik ik ook voor het bijhouden van de artikelen op mijn blog, zodra een artikel geschreven is kruis ik het af. Ik zie niet alleen in een overzicht welke blog voor wanneer gepland staat, maar ook welke blogs ik nog moet schrijven of zelfs bedenken. De dagen waarvan ik weet dat ik niet kan werken (bijvoorbeeld omdat ik dan een weekendje weg ben) blokkeer ik af, zodat ik ook kan zien wanneer ik niet de tijd heb om iets uit te stellen en naar voren te schuiven. Deze methode gebruik ik nu al drie maanden en vind ik erg prettig werken, zeker een aanrader!

Tot slot heb ik ook een timelog gemaakt, hierin kun je aangeven hoeveel uur per dag je aan een bepaald vak hebt gespendeerd. Zo zag mijn timelog in Engeland eruit, je kunt duidelijk zien wanneer ik een deadline had en dat ik er overduidelijk veel te laat aan was begonnen… Op de Y-as staan de uren die ik aan een vak heb besteed, en op de X-as staan alle dagen van de maand. Wederom heb ik mijn vakken een kleur gegeven (voor het gemak dezelfde als in het rooster) waardoor deze gemakkelijk te onderscheiden zijn van elkaar. Als je 12 vakken hebt is dit misschien niet de meest overzichtelijke manier, maar voor de 4 of 6 vakken die ik heb werkt het prima (mits ik dit keer niet vergeet november over te slaan, hihi).

Voor de geïnteresseerden: Ik heb 0,5 cm ruitjespapier van de Hema gebruikt, mijn headers zijn geschreven met een Pigma Sakura brushpen in FB, de zwarte lijnen zijn gezet met een Pigma Micron 0,2 (0,30 mm line) en de gekleurde lijnen met Hema fineliners en stiften.

Gratis printable
Lijkt het jou ook praktisch om gebruik te maken van deze planningen maar heb je geen zin of tijd om uren bezig te zijn met het maken van de grafieken? Geen probleem! Ik heb namelijk een printable gemaakt met een maandoverzicht en timelog tot en met december die je zelf kunt uitprinten invullen. Je kunt deze printables gratis downloaden door op de volgende link te klikken: FREE PRINTABLE planning voor studenten.

Ben jij al helemaal voorbereid voor het nieuwe collegejaar?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *