10 leuke activiteiten om binnenshuis te doen

Woonkamer salontafel hout eiken zwart tv Samsung bank kussens gebloemd bloemen kaarsen Ikea Woon Experss Goossens

Tijdelijk verplicht thuis zitten is voor de meeste mensen in het begin niet zo erg. Ze hebben nu eindelijk tijd voor hetgeen wat ze altijd al hebben willen doen. Maar wat als dat klaar is? Of het toch niet zo leuk bleek te zijn als je dacht? We zitten nu met z’n allen zo’n drie weken in thuisquarantaine, dus voor velen zal de verveling nu toe beginnen te slaan. Daarom deel ik vandaag tien leuke activiteiten die jij binnenshuis kunt doen.

1. Uitgebreid koken of bakken

Je hebt geen reistijd meer van en naar je werk en in de avond kun je niet meer naar de voetbalclub. Genoeg tijd dus om uitgebreid te gaan koken of iets lekkers te gaan bakken. Zoek een nieuw recept op (Allerhande is nog steeds mijn favoriete website hiervoor), bestel je boodschappen online en ga lekker aan de slag. Nu we de hele dag thuiszitten is de verleiding erg groot om de hele dag door te snacken. Maak daarom een gezonde snack zoals een bananen brood.

2. Vrienden/familie bellen

Dat we niet meer bij onze vrienden of familie op bezoek kunnen, betekend natuurlijk niet dat al het contact hoeft te verwateren. Bel je beste vriendin of je moeder eens op, dat zullen ze vast wel waarderen. Bovendien heb je dan eindelijk iemand tegen wie je kunt klagen over die vervelende huisgenoot van je. 😉

3. Series/films kijken

Netflix heeft de laatste tijd ontzettend veel nieuwe content beschikbaar gesteld. Een van mijn huidige favorieten is Community. Een humoristische serie met afleveringen van maar 20 minuten. Wij hebben in twee avonden 12 afleveringen gekeken. Dat zegt wel genoeg, toch? Via Pathé Thuis kun je vanaf deze week ook iedere dag een door hun uitgekozen film gratis kijken. Je hoeft deze periode natuurlijk niet te benutten aan iets productiefs of om een sixpack te kweken. Een avondje of middagje op de bank kan ook gewoon lekker zijn.

4. Ga (samen) gamen

Wij hebben het gamen weer helemaal opgepakt. Avonden lang hebben we samen Mario Bros op de Switch gespeeld. Op meerdere momenten heb ik dubbel gelegen van het lachen. Dit is dus zeker een aanrader om te doen. Ook heb ik gehoord dat de Sims nu in de aanbieding is en je deze voor een bodemprijsje aan kunt schaffen. Een mooie kans dus om dit weer te gaan spelen. Voor je het weet ben je weer uren verder.

5. Een nieuwe taal leren

Hoe gaaf is het als je vloeiend Italiaans kunt spreken wanneer je dadelijk weer naar buiten mag? Dat zal goed van pas komen tijdens je eerstvolgende vakantie. Ik ben nu zeer actief bezig op Duolingo en vind het onwijs leuk. Zij hebben er een gamification element ingestopt waardoor je heel erg gemotiveerd wordt om door te gaan en meer te leren. Zoals ze zelf zeggen; 15 minuten per dag op Duolingo kan je een nieuwe taal leren, wat kan 15 minuten op social media doen?

6. Wees creatief

Niet iedereen zal het leuk vinden, maar ik ben de laatste tijd weer veel creatiever bezig dan eerst. Ik zet een podcast aan en ga lekker kleuren of tekenen. Ik vind het leuk om nieuwe kleurencombinaties te bedenken en om mezelf te zien verbeteren. Bovendien werkt het heel erg rustgevend en dat kun je vast wel gebruiken in deze stressvolle periode.

7. Leer iets nieuws wat je altijd al hebt willen doen

Iedereen heeft wel een vaardigheid waarbij het hem of haar fantastisch lijkt om het te kunnen. Echter heb je nooit er iets aan gedaan om dit daadwerkelijk te proberen. Nu is het tijd om eindelijk erachter te komen hoe je met die camera om moet gaan (zonder de automatische stand te gebruiken) of om te leren jongleren. Wellicht heb je altijd al een instrument willen spelen. Leef een beetje in het moment en ga ervoor.

8. Doe een gezelschapsspel of ga puzzelen

Op Instagram zie ik ontzettend veel mensen voorbij komen die nu eindelijk de tijd aan het nemen zijn om een legpuzzel van meer dan 1000 stukjes af te maken. Ik heb dit in mijn vakantie afgelopen najaar ook gedaan. Ben je niet zo van het puzzelen? Dan kun je natuurlijk ook al jouw huisgenoten optrommelen om samen een gezelschapsspel te spelen. Een lekker drankje en wat borrelhapjes erbij en je hebt een avondvullend programma. Misschien is het wel beter om even geen Mens Erger Je Niet of Monopoly te gaan spelen. Je moet tenslotte nog heel wat maanden samen wonen.

9. Doe een homeworkout

Nee, je hoeft tijdens deze quarantaine periode echt geen sixpack of summer body te kweken. Maar even lekker sporten is wel heel erg fijn. Als ik ’s avonds eenmaal op de bank zit heb ik ook geen zin meer. Je bent dus echt niet de enige. Als je dan je sportkleding aantrekt en gewoon begint merk je vanzelf wel dat het leuker is dan je dacht. Je mag in deze tijd natuurlijk helemaal doen waar jij zin in hebt. Heb je een hekel aan burpees? Dan sla je die nu toch gewoon even over. Op YouTube staan ontzettend veel workouts die je vanuit huis zonder extra middelen kunt doen. Ook heb ik een blog geschreven met mijn favoriete oefeningen om thuis te doen.

10. Een oude hobby oppakken

Iedereen heeft wel een oude hobby. Zo eentje wat je vroeger (als kind of in je tienerjaren) ontzettend veel hebt gedaan, maar waar het er nu door drukte niet meer van komt. Zo ben ik nu eindelijk weer gaan tekenen en veel meer gaan lezen. Je hebt vast nog wel een boek in je kast staan wat je nog niet hebt gelezen. Of misschien heb je al jaren jouw gitaar niet meer aangeraakt of zijn je sudoku puzzelboekjes stof aan het happen. Wat het ook is, nu heb je weer tijd om het te doen.

Waar vermaak jij jezelf mee in deze quarantaine periode?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *