5 handige apps voor je telefoon

iPhone apps Apple telefoon phone Applications hand

Anno 2019 lijkt het wel alsof onze telefoons aan onze handen zitten vastgeplakt. Er gaat nauwelijks nog een uur voorbij waarin we onze scherm niet unlocken, de uren dat we slapen uitgezonderd. Wellicht ben jij iemand die urenlang eindeloos kan scrollen op Instagram of Facebook, verschillende selfies stuurt via Snapchat en met al je vrienden chat op What’sApp. Maar behalve social media en spelletjes bestaan er ook hele nuttige apps, die het leven soms een stukje makkelijker kunnen maken. Vandaag deel ik mijn vijf favoriete handige apps.

1. PostNL

Tegenwoordig is het makkelijker om even online te gaan shoppen dan om naar de stad te gaan en alle winkels af te gaan totdat je een leuk item hebt gevonden. Als de postbode regelmatig voor jou deur staat om een pakketje af te leveren (of bij de buren omdat jij niet thuis was), dan is de PostNL app iets voor jou. Hij geeft je namelijk een melding op het moment dat er post op jouw adres wordt verwacht. Dit zijn jouw pakketjes, maar ook brieven die geadresseerd worden verstuurd zoals magazines waar je een abonnement op hebt of van die blauwe enveloppen die je liever niet wilt hebben. Om deze app werkend te hebben moet je je wel registreren en krijg je een brief van PostNL thuis gestuurd met een registratiecode – voor de veiligheid neem ik aan. Dit is zo gebeurd en hierna hoef jij nooit meer een pakketje te missen. Tenzij hij met DHL verstuurd wordt natuurlijk…

 2. Navmii

Heb jij aan het einde van je databundel ook nog een stukje maand over? Dan kun je wellicht Navmii wel gebruiken. Dit is een gratis (!) app die werkt net zoals Apple of Google Maps, alleen dan offline. Hij gebruikt dus helemaal geen data (ook niet op de achtergrond) terwijl hij je begeleid naar de plaats van bestemming. Deze app gebruikte ik toen ik het nog met 2gb internet per maand moest doen en hij werkt prima! Wat ik een plus punt vind tegenover de Apple Maps, is dat je ook in kunt stellen dat je op de fiets bent, dat gaat in Apple namelijk niet. En wat ik ook heel erg leuk vind is dat wanneer ik mijn telefoon aan mijn Garmin heb gekoppeld (ik heb de VivoActive 3) dat een zeer beknopte routebeschrijving “over 300m linksaf bij Pietjebelstraat” er ook op mijn horloge verschijnt zodat ik niet met mijn telefoon in mijn hand hoef te fietsen, wel zo veilig.

3. Strava

Als je regelmatig hardloopt dan ken je deze app misschien al wel. Als je wel hardloopt maar deze app nog niet kent dan moet je hem zeker gaan downloaden. Strava is namelijk een app die alle statistieken van hardlopen, wielrennen en zwemmen bijhoudt. Je kunt een run (of fietstochtje of zwemsessie) direct registreren via de app, of een GPS horloge zoals een Garmin of Polar koppelen aan je account. Als je je horloge dan met je telefoon synchroniseert wordt je activiteit automatisch in Strava geupload. Ik vind het een super fijne app (fijner dan de app van Garmin) en gebruik hem voor al mijn runs. Het is leuk om progressie te zien en om je runs te analyseren.

4. Stocard

Als jij een portemonnee hebt die uitpuilt van de pasjes die je eigenlijk nooit gebruikt, dan is Stocard de app voor jou. Veel klantenkaarten (zoals die van de H&M en HEMA) gaan tegenwoordig al via hun app, maar bij mij werken ze nooit en ik wil zulke onnodige apps niet op mijn telefoon hebben staan. Stocard zorgt ervoor dat ik ál mijn pasjes op een overzichtelijke plaats heb zonder een dikke portemonnee mee te zeulen. Ook als je onverwacht toch iets koopt bij de Mediamarkt heb je altijd je klantenkaart bij de hand (handig, want dan hoef je geen bonnetjes te bewaren). Het opslaan van je pasjes in de app is super snel en makkelijk gedaan, de app geeft zelf ook suggesties voor veel voorkomende klantenkaarten zodat je er geen hoeft vergeten. Maar ook de “onbekende” klantenkaarten zoals die van de boekhandel op de hoek herkent hij en zelfs mijn pasje van het ziekenhuis kan ik erin opslaan. Hij slaat dan de streepjes code of puck code op die door een kassamedewerker super eenvoudig is te scannen.

5. Podcasts

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor het beluisteren van podcasts, zoals via Sound Cloud, iTunes of Spotify. Mijn favoriete manier is via de podcasts app die standaard op iPhones staat. Het is precies wat je van Apple gewend bent; rechttoe en rechtaan zonder al teveel poespas, maar het doet gewoon wat het moet doen. Je kunt je abonneren op een podcasts (het lijkt wel YouTube) waardoor je al je favoriete podcasts in een overzichtelijke lijst hebt staan. Als je op een podcasts klikt zie je een beschrijving en alle afleveringen die beschikbaar zijn. Afleveringen kun je ook downloaden waardoor je ze offline kunt beluisteren, handig voor onderweg.

Welke handige apps zou jij anderen aanraden?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *